Lerpotter Bergs Potter
Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen
Hübsch krus
Betræk til IKEA møbler
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler
Redaktionen

De fine pretzels, eller saltkringler, bliver typisk solgt fra små boder på gaderne i USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa. De er skønne som snacks, og lækre med ost og pølse.
Pretzels skal stå på køl over natten inden de bages.

Her får du en opskrift, som blot er en af mange skønne bageopskrifter fra bogen: Meyers bageskole.

15 stk.

Ingredienser:

  • 2 dl lunken mælk
  • 1 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 50 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 15 g havsalt
  • 2 spsk. hel kommen

Desuden:

  • Vand til kogning
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Havsalt til drys

Dag 1:

Hæld mælk og vand i en skål, og rør gæren ud heri. Smelt smørret, og kom det i væsken sammen med mel, salt og kommen. Ælt dejen grundigt i skålen i 6-8 minutter, til dejen slipper kanterne.

Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 times tid.

Slå dejen ned på et melet bord, og rul den ud i 15 lange, tynde pølser á ca. 40 cm. Form dem til kringler, sæt dem på bageplader med bagepapir, dæk dem med et viskestykke, og kom dem i køleskabet til næste dag.

Dag 2:

Bring en stor gryde med vand i kog, og dump kringlerne ned i vandet. Når de kommer op til overfladen efter nogle minutter, tages de op med en hulske. Læg kringlerne tilbage på bagepladen, og pensl dem med sammenpisket æg, og drys dem med havsalt.

Bag kringlerne ved 180° i 15-18 minutter, til de er brune og gennembagte, og afkøl dem på en bagerist.

Tip: Du kan også drysse dine pretzels med spidskommen eller lakridspulver.

Opskrifter & råvarer
Hvid hvedemel er fuldkornsmel

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød, men fuldkorn er mere end det! For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Derfor er...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Restemad: Klatkager med bær og nødder

Med rester af risengrød, lidt mel, et æg og vaniliesukker, får man hurtigt de lækreste klatkager, som kan nydes med friske bær og kompot, og nødder på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter

Julen nærmer sig – en jul og nogle juledage som for mange af os bliver meget anderledes, end vi er vant til. Nedlukninger i store dele af landet gør, at mange igen arbejder hjemmefra. Juledagene er ikke tæt pakket med julefrokoster og arrangementer, og vi kommer ikke til at se lige så mange...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk nougat

Ingredienserne i hvid fransk nougat er den udsøgte kombination af gylden honning og ristede nødder vendt i blød konfektmasse. Denne fine konfekt har formentligt persisk oprindelse, men har været nydt overalt i Mellemøsten og Sydeuropa i århundrede.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Syltede rødløg

Syltede rødløg er herligt sur-sødt tilbehør til sandwichen og den hjemmelavede burger eller hotdog. De fine røde løg er også dekorative og dejlige i salater, til osten, til steaks og laks. Det er nemt, at sylte rødløg, og de kan snildt holde et par uger på køl.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Smoothie med havre og ingefær

Skal morgenmaden drikkes, kan det gøres med denne ’havre og ingefær smoothie’. Her en skøn opskrift med banan, der tilføjer lidt sødme til drikken.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Overnight oats

’Overnight oats’ er til dig, der vil røre din grød sammen om aftenen med havregryn, hørfrø, skyr og vaniljepulver og glæde dig til at nyde den om morgenen med en most banan, grofthakkede mandler og blåbær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Morgengrød med frugtmos

En herlig grød til både børn og voksne. God at starte dagen på, og lægger en god bund for en aktiv dag. Kan toppes med lidt hakkede mandler og friske bær - og skal det være ren forkælelse, så kom lidt ekstra sirup på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grød med æble, kanel og mandler

Go classic med denne ’retrogrød’, der smager af barndom, og som vores bedsteforældrene serverede den. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som har toppet den skønne, mættende grød med æble, kanel og hakkede mandler.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydrede kødboller

En skøn ret, der dufter herligt og luner på en kølig dag.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Mr. pepper og mrs. salt sæt fra Spring Copenhagen

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
^