Thomas Laursen om urten strandarve

Thomas Laursen om urten strandarve 

Når det kommer til at samle spiselige planter langs stranden, så er strandarven måske den nemmeste og sikreste af alle strandplanter at identificere, skriver Thomas Laursen i bogen ’Vild – Naturen ind i køkkenet’.

Strandarve har karakteristiske trekantede opsvulmede blade, som sidder overfor hinanden. Den danner tit en massiv tæt bevoksning direkte i sandet, men ligeså ofte mellem sten fx i stensætninger. Den er uhyre almindelig på de fleste danske strande og smagsmæssigt let anvendelig med sin fine agurkesmag.

Hele den del af planten, der er over jorden, kan spises fra april til september. I perioder med tørke, eller mens den har sine små, hvide blomster, eller når planten er gulnet, bør man springe den over, da den i de perioder smager bittert.

Med strandarve kan man fx lave en skøn tzatziki, hvor strandarve erstatter agurken, anbefaler Thomas Laursen. Den kan også være ingrediens i en strandsalat eller tilføjes i en sommerlig kartoffelmos lige før servering. Strandarve kan også lynsteges eller dampes med smør.

Opskrifter & råvarer
Sensommersalater 

Det er bare med at få det bedste ud af de sidste lyse timer og de gode danske råvarer, inden efteråret for alvor rammer Danmark. Og der er intet, der kan give følelsen af sensommer som flotte salater med frisk dansk frugt og grønt.

Læs mere
Årstidens råvarer
Sådan tørrer du krydderurter 

Ved at tørre tiloversblevne krydderurter får du hjemmedyrket velsmag til dine supper, dressinger, kød-, fjerkræ- og fiskeretter, til vinterens bagte rodfrugter og kålsalater, og ikke mindst til din urtete.

Rigtig mange krydderurter og blomster egner sig til tørring, men ikke alle. Krydderurter…

Læs mere
Årstidens råvarer
Opskrifter: Brug overskydende bær til saft og marmelade 

Når man nu er i gang med det store bærsyltningsprojekt, så er det om at få mest muligt ud af sine anstrængelser. Intet behøver gå til spilde. Af samme portion bær får du nemt både den dejligste bærsaft og lækreste marmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj 

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake  

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men supplerer også hinanden rigtig godt i en smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brownie med hindbær 

Smagen af kakao, vanilje og hindbær i én lækker mundfuld! Her får du opskriften på sommerens lækreste kager, som kan være serveringsklare på en time.

Læs mere
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så…

Læs mere
Sensommer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^