I bogen 'Vild - Naturen ind i køkkenet' deler han ud af sin viden og viser hvor og hvordan man finder de vilde råvarer, og hvordan lækkerierne kan tilberedes til delikate retter, desserter, is og drikke.
Bogen er inddelt i biotoper, dvs. naturtyper, så man nemt kan slå op og finde frem til, hvilken plante man står med og hvilke planter man skal kigge efter.
Mange mennesker tænker umiddelbart på skoven, når de vil ud og finde vilde, spiselige planter, til gengæld har de færreste af os helt styr på i hvilken slags skov, man finder de urter man søger. Samtidig er skoven, ifølge Thomas Laursen, slet ikke det mest oplagte sted at finde vilde spiselige planter.
Der findes fx fine, velsmagende urter, som kun trives ved vandløbet, mosen og søen, og andre, der kun findes på stranden, på enge og i nåleskove.
Titel: Vild - Naturen ind i køkkenet
Forfatter: Thomas Laursen
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bogen kan bestilles her