500 e-bøger for børn
Georg Jensen topstjerne
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Battuto og pasterelli

For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst...

Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning...


Battuto og Pasterelli
At beskue et stykke glaskunst er som at gå på opdagelse i universets forunderlighed. I linjer, farvespil og teksturer fortælles noveller og små anekdoter, som iagttageren selv kan digte videre på. For mange mennesker er glaskunst en uforståelig oplevelsesverden. Men med skabelsen af funktionelle glasting til hverdagen har glaskunstnerparret Andrew Jason Brown og Nanna Backhaus Brown dannet bro mellem kunst og brugskunst – en bro som giver lægmand forståelse for parrets forunderlige glaskunst.

Glasmirakler hver dag
Hver morgen startes gasbrænderen op i Glassmedjen i Frederiksværk – et atelier, de to kunstnere har drevet i fællesskab siden 1993. Glassmedjen er arnested for nye glasmirakler hver dag, og her udvikler de to kunstnere deres specialer i gamle italienske glasteknikker – teknikker, som elegant føres gennem husets mange produktgrupper, der både favner brugskunst, belysning, unika glas, skulpturel kunst og udsmykning. En enkel og smuk serie glaskander med tilhørende drikkeglas i klare og mælkehvide farver har åbnet op for nye kundegrupper, der som noget nyt også skeler til glaskunstværkerne. Husets helt nye serie af hænge- og standerlamper til gulv og bord er ligeledes en succesfuld produktgruppe, som skaber forståelse for kunsten og håndværket i Glassmedjens magiske univers. Lamperne er udført i klart eller opalt glas, som er forarbejdet med slibning og sandblæsning eller – når de er udført i Nanna Backhaus Browns speciale Pasterelli-teknik – uden yderligere forarbejdning.

Personlige teknikker
Pasterelli-teknikken er en stribeteknik, der danner basen for skulpturelle farveoplevelser i glasset. Farvet glas trækkes til stænger, som lægges op side om side i et nøje afstemt farvemønster. Stængerne opvarmes herefter til 800 grader og smeltes sammen, hvorefter de rulles op omkring glaspustningsrøret og blæses til det ønskede produkt. Striberne lægges som spiraler, som skaber et gådefuldt smukt spil i glasset, når det rammes af sollyset. Andrew Jason Browns speciale Battuto-teknikken ses både på Glassmedjens skåle, krukker og lamperne. Teknikken minder om det udtryk, man opnår ved at høvler et ubrændt lerprodukts flade af med en skarp kniv.

Gennem årene har de to kunstnere oparbejdet hver deres stilmæssige niche, som har givet dem kunder i hele verden. Fælles for kunstnernes stil er konglomeratet af skandinavisk design og klassisk pustede former, der overfladebehandles via slibning og sandblæsning. Senest har Andrew udvidet sit virkefelt til også at omhandle arkitektonisk og skulpturelle arbejder i glas og granit. I samarbejde med professionelle stenhuggere har han realiseret sine skulpturelle ideer og omsat dem til smukke og imponerende store værker, som bl.a. kan ses på GlasMuseet i Ebeltoft og i Bruuns Galleri i Århus.

Forhandleroplysning: Tlf. 47 74 85 20.

Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder...

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Organiske former og diskrete farver fra Broste Copenhagen

Med kollektionerne 'The Human Connection', ’Eli’ og ’Nordic Bistro by Aurelien Barbry’ fejrer Broste Copenhagen efteråret og hjemmet som fristed. Det er hér vi kan koble af og nyde nuet i hyggelige, trygge rammer i eget selskab og sammen med familien.

Læs mere
Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Læs mere
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og...

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den...

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver...

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Giv plads til planter

Giv plads til planter

Sådan vælger du et <BR>overordnet farvetema til dit hjem

Sådan vælger du et
overordnet farvetema til dit hjem

Giv stuen en makeover<BR> - lynhurtigt og billigt

Giv stuen en makeover
- lynhurtigt og billigt

5 tips til indbydende entré

5 tips til indbydende entré

Shopping Nyheder
Kister i pileflet

Kister i pileflet

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Boliginteriør fra Riviera Maison hos Rosen-lund.dk

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Smuk vægdekoration fra Minifabrikken

Hübsch knagerække

Hübsch knagerække

Nye Bøger
^