2 store gulerødder slices med en kartoffelskræller, så man får lange papirtynde strimler, læg dem i en skål med kogende vand i 15 min.
Lav en marinade af 1 spsk citron, 1 lille fed presset hvidløg, sydesalt, 1-2 spsk chilisauce, ½ tsk rørsukker.
Kog 70g pasta efter anvisning.
Sauter 1 bakke med svampe (champignon, østershatte et.c) i 2 tsk olie, hæld noget af væden fra til pastaen og sauter videre til de bliver gyldne.
Vend pasta, svampe, dressing og gulerødder sammen.
Citronmarineret kalvesteak
- 270g magert kalvekød marineres natten over i saft fra ½ citron,
- ½ spsk rosmarin,
- 1 fed presset hvidløg.
Inden det steges tørres kødet, ellers vil det nærmest koge i stedet for at stege. Steges i lidt olie på panden (husk at kun ubetydelig lidt af olien optages i hele kødstykker som eksempelvis en steak) til den ønskede konsistens.
Salat med soltørret tomat
Salat skylles og tørres og skæres i mindre stykker. Læg de tørrede tomater i vand i ½ times tid til de opløses. Hæld 3 tsk olie i en lille skål sammen med 1 tsk balsamico/ anden eddike salt og peber og evt. lidt hvidløg. Smag til. Lad de afdryppede tomater marinere i olien og server til salaten.
Kategori: Diætist
