Steak og pasta

Kategori: Diætist

Steak og pasta

Steak og pasta  

... med gulerodstagliatelle og ristede svampe.

Ugens opskrift fra Kostkompagniet.4764 kJ/ 1143 kcal.

2 store gulerødder slices med en kartoffelskræller, så man får lange papirtynde strimler, læg dem i en skål med kogende vand i 15 min.

Lav en marinade af 1 spsk citron, 1 lille fed presset hvidløg, sydesalt, 1-2 spsk chilisauce, ½ tsk rørsukker.

Kog 70g pasta efter anvisning.
Sauter 1 bakke med svampe (champignon, østershatte et.c) i 2 tsk olie, hæld noget af væden fra til pastaen og sauter videre til de bliver gyldne.

Vend pasta, svampe, dressing og gulerødder sammen.

Citronmarineret kalvesteak
- 270g magert kalvekød marineres natten over i saft fra ½ citron,
- ½ spsk rosmarin,
- 1 fed presset hvidløg.

Inden det steges tørres kødet, ellers vil det nærmest koge i stedet for at stege. Steges i lidt olie på panden (husk at kun ubetydelig lidt af olien optages i hele kødstykker som eksempelvis en steak) til den ønskede konsistens.

Salat med soltørret tomat
Salat skylles og tørres og skæres i mindre stykker. Læg de tørrede tomater i vand i ½ times tid til de opløses. Hæld 3 tsk olie i en lille skål sammen med 1 tsk balsamico/ anden eddike salt og peber og evt. lidt hvidløg. Smag til. Lad de afdryppede tomater marinere i olien og server til salaten.


Rugbrød er godt nok
Diætist
Rugbrød er godt nok 

Der har været en del omtale af rugbrød i pressen, hvor ernæringsfolk har advaret imod rugbrød med kerner.

Læs mere
At spise ude
Diætist
At spise ude 

Der er et spørgsmål, som folk ofte spørger diætisten om, nemlig: Hvad skal man stille op, når man skal ud og spise ?

Læs mere
At snyde chokoladetrangen!
Diætist
At snyde chokoladetrangen! 

Når nu hele 30% af den danske befolkning faktisk er overvægtige kan der nok være brug for et chokolade-trick ...

Læs mere
Fedt på balder og lår
Diætist
Fedt på balder og lår 

En læser spørger diætisten om det er muligt at tabe sig, selvom ens BMI er normal...

Læs mere
Slank med æg
Diætist
Slank med æg 

Findes der kost der særligt fremmer forbrændingen?

Læs mere
Vægtforøgelse efter vægttab
Diætist
Vægtforøgelse efter vægttab 

Hun havde ellers lige tabt sig, men oplever pludselig at have taget på igen og spørger diætisten hvad det kan skyldes ...

Læs mere
Vægttab og trivsel
Diætist
Vægttab og trivsel 

I hendes forsøg på at nå en lav, stabil vægt har hun kørt en stram kost- og trænings plan, men hun kæmper med træthed og sult ...

Læs mere
Få overblik over vægt og kostvaner
Diætist
Få overblik over vægt og kostvaner  

Lad dig guide af dit taljemål, og brug det til vurdering af, om der er behov for vægttab, skriver diætist Pernille Drost Nørregaard, Diætistkompagniet ..

Læs mere
Nutella vs. Ost
Diætist
Nutella vs. Ost  

En læser spørger KvindeGuidens diætist hvorvidt Nutella er et sundere alternativ end ost ...

Læs mere
Æggekur
Diætist
Æggekur 

En læser efterlyser en god æggekur - og spørger KvindeGuidens diætist om hun kan anbefale en...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Steak og pasta

Steak og pasta  

... med gulerodstagliatelle og ristede svampe.

Ugens opskrift fra Kostkompagniet.4764 kJ/ 1143 kcal.

2 store gulerødder slices med en kartoffelskræller, så man får lange papirtynde strimler, læg dem i en skål med kogende vand i 15 min.

Lav en marinade af 1 spsk citron, 1 lille fed presset hvidløg, sydesalt, 1-2 spsk chilisauce, ½ tsk rørsukker.

Kog 70g pasta efter anvisning.
Sauter 1 bakke med svampe (champignon, østershatte et.c) i 2 tsk olie, hæld noget af væden fra til pastaen og sauter videre til de bliver gyldne.

Vend pasta, svampe, dressing og gulerødder sammen.

Citronmarineret kalvesteak
- 270g magert kalvekød marineres natten over i saft fra ½ citron,
- ½ spsk rosmarin,
- 1 fed presset hvidløg.

Inden det steges tørres kødet, ellers vil det nærmest koge i stedet for at stege. Steges i lidt olie på panden (husk at kun ubetydelig lidt af olien optages i hele kødstykker som eksempelvis en steak) til den ønskede konsistens.

Salat med soltørret tomat
Salat skylles og tørres og skæres i mindre stykker. Læg de tørrede tomater i vand i ½ times tid til de opløses. Hæld 3 tsk olie i en lille skål sammen med 1 tsk balsamico/ anden eddike salt og peber og evt. lidt hvidløg. Smag til. Lad de afdryppede tomater marinere i olien og server til salaten.


Shopping
^