Kategori: Diætist

Sødemiddelet

Sødemiddelet 

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Hejsa Lene

Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...

Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.

Med venlig hilsen

Astrid Alstrøm

_________________________________________________

Kære Astrid,

Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.

Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.

Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.

Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos

Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.

Hilsner fra Lene

Silica skade huden
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Fedtdepoter
Diætist
Fedtdepoter 

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Sult
Diætist
Sult 

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Læs mere
Vægttab uden motion?
Diætist
Vægttab uden motion? 

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Læs mere
Vægttab
Diætist
Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Læs mere
Hvorfor taber jeg mig ikke?
Diætist
Hvorfor taber jeg mig ikke? 

Hun spiser mindre og sundere, hun motionere - og alligevel taber hun sig ikke. Diætisten giver råd...

Læs mere
Kan jeg fortsætte kuren?
Diætist
Kan jeg fortsætte kuren? 

Heidi trives på en kur à la Atkins og spørger diætisten om hun kan fortsætte....

Læs mere
Kombi-sødning
Diætist
Kombi-sødning 

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Læs mere
Diætistkonsultation
Diætist
Diætistkonsultation 

Hun har taget 8 kg. på efter sine 2 fødsler og vil gerne tabe sig gennem vejledning fra diætisten..

Læs mere
Mad i mørke
Diætist
Mad i mørke 

kostkompagniet skriver:Igennem de seneste år har landet været genstand for en bølge af undervisning i hvorledes, man beregner madens fedtenergiprocent.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Sødemiddelet

Sødemiddelet 

En læser vil gerne skære ned på sukkeret i kosten, men vil gerne undgå sødemiddelet aspartam. Diætist Lene Bank Mathiesen besvarer brevkassen...

Hejsa Lene

Jeg har fundet ud af at jeg gerne ville skære så meget sukker ud af min kost som muligt. Desværre er det pest eller kolera da alle de sukkerfri produkter er med aspartam...

Har du nogen ideer til hvad jeg kan gøre for at erstatte sukker i madlavningen uden at det bliver til aspartam der skal erstatte det.

Med venlig hilsen

Astrid Alstrøm

_________________________________________________

Kære Astrid,

Ønsker du ikke at bruge sukker i madlavningen, kan du forsøge at søde med frugt/bær, tørret frugt/rosiner og evt. kanel.

Desuden findes der flere kunstige sødemidler på markedet uden aspartam, fx. flydende Atwel 0-kalorier og Atwell søde- og bagemiddel.

Desuden vil jeg pointere at Fødevarestyrelsen ikke mener at aspartam er farligt; således at de i deres seneste rapport konkludere; at for de flestes vedkommende er der ikke basis for at tro, at der vil være bivirkninger ved at spise aspartam.

Eneste undtagelse er personer der lider af phenylketonuri (en medfødt stofskiftesygdom). Usikkerheden kan dog meget let bundfælde sig, idet der med jævne mellemrum dukker nye undersøgelser op i medierne om, at aspartam er årsag til hjerneskader, kræft og flere andre alvorlige lidelser. Men som sagt aspartam er jævnligt igennem en lang godkendelses- og testproces hos

Fødevarestyrelsen, hvor man altså har frikendt aspartam. Læs evt. mere på www.fvst.dk.

Hilsner fra Lene

Shopping
^