Kategori: Diætist

Kombi-sødning

Kombi-sødning 

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper, eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Hvis man nu kan give køb på en lille bid af sit ambitionsniveau og afsætte en lille sjat kalorier til rigtig sukker, så kan man bruge dette til at producere kombisødning. Princippet er det, at når en lille smule sukker anvendes samtidig med sødemiddel, så løfter det smagen mere end proportionalt.

Man kan selv afprøve princippet meget simpelt: man tager halvanden liter light cola og tilføjer en halv liter sukkerholdig cola. Og se: nu har vi en drik, som indeholder 25% af kalorierne fra heavy-udgaven, men hvor noget i retning af 90% af smagen er bevaret.

Det er selvsagt en helt subjektiv vurdering, hvordan noget smager, men enhver kan let efterprøve princippet og tjekke om det nye smagsbillede er noget for dem.
Hvis det er tilfældet, er der rigtig mange opskrifter, som med lethed kan reduceres betragtelig i energiindhold. Kageopskrifter er lidt vanskelige at pille ved, fordi sukkeret har en bageteknisk egenskab, som ikke er forudsigelig. Men både smoothies, milk-shakes, frugtgrød, frugtsaft og syltetøj er det fuldstændig ukompliceret at ændre opskriften på.

Man tager ganske enkelt den oprindelige opskrift og reducerer sukkermængden med 25 - 75%, hvorefter det fjernede sukker substitueres med sødemiddel. På sødemidlets emballage står omregningsfaktoren, men vær varsom: det søder voldsomt.
Undgå sødemidler, som kun indeholder sakkarin, det smager ikke godt alene, men derimod fortrinligt sammen med cyklamat.

Skulle man have brug for lidt håndfast vejledning, har Diabetesforeningen udgivet en bog om at sylte, med titlen ”Sødt og surt”, som giver 55 konkrete opskrifter, hvor der er anvendt kombisødning eller sukkerfri sødning.


Silica skade huden
Diætist
Silica skade huden 

Kan kosttilskuddet Silica skade huden?

Læs mere
Fedtdepoter
Diætist
Fedtdepoter 

Det fedt, som danner depoter på lår, baller og hofter, det sidder ligesom bedre fast. Der er en naturlig forklaring på dette...

Læs mere
Sult
Diætist
Sult 

Det er ikke meningen, at man skal sulte. Det er ikke holdbart i det lange løb. Giv hellere køb på en smule af dit ambitionsniveau, for at opnå velvære – en kostomlægning fra Kostkompagniet skulle gerne være en løsningsmodel, som holder livet ud.

Læs mere
Vægttab uden motion?
Diætist
Vægttab uden motion? 

Hvad gør man når man ens vægt går op og ned som en yoyo, og når man samtidig ikke har mulighed for at motionere sig til et stabilt vægttab?

Læs mere
Vægttab
Diætist
Vægttab 

Hun har tabt 25 kg. Og vil gerne tabe endnu 7 kg. Men nu har hun ”ramt muren” og oplever ikke længere vægttab. Hun spørger diætist Lene Bank Mathiesen hvordan hun får sluppet de sidste kilo..

Læs mere
Hvorfor taber jeg mig ikke?
Diætist
Hvorfor taber jeg mig ikke? 

Hun spiser mindre og sundere, hun motionere - og alligevel taber hun sig ikke. Diætisten giver råd...

Læs mere
Kan jeg fortsætte kuren?
Diætist
Kan jeg fortsætte kuren? 

Heidi trives på en kur à la Atkins og spørger diætisten om hun kan fortsætte....

Læs mere
Diætistkonsultation
Diætist
Diætistkonsultation 

Hun har taget 8 kg. på efter sine 2 fødsler og vil gerne tabe sig gennem vejledning fra diætisten..

Læs mere
Mad i mørke
Diætist
Mad i mørke 

kostkompagniet skriver:Igennem de seneste år har landet været genstand for en bølge af undervisning i hvorledes, man beregner madens fedtenergiprocent.

Læs mere
Nej-hylden!
Diætist
Nej-hylden! 

På ”Nej-hylden” står der blandt andet: Fromage frais med sukker, både dem fra Cheasy med vanille eller bær, og dem fra Exquisa eller Nicolait med forskellige frugter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Kombi-sødning

Kombi-sødning 

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Kombi-sødning

Det er et evigt dilemma, at enten anvender man sukker til at smagssætte syltetøj, saft, desserter o.lign. – og så er der straks for mange kalorier til en seriøs vægt-kæmper, eller også anvender man sødemiddel – og så smager det bare for anderledes.

Hvis man nu kan give køb på en lille bid af sit ambitionsniveau og afsætte en lille sjat kalorier til rigtig sukker, så kan man bruge dette til at producere kombisødning. Princippet er det, at når en lille smule sukker anvendes samtidig med sødemiddel, så løfter det smagen mere end proportionalt.

Man kan selv afprøve princippet meget simpelt: man tager halvanden liter light cola og tilføjer en halv liter sukkerholdig cola. Og se: nu har vi en drik, som indeholder 25% af kalorierne fra heavy-udgaven, men hvor noget i retning af 90% af smagen er bevaret.

Det er selvsagt en helt subjektiv vurdering, hvordan noget smager, men enhver kan let efterprøve princippet og tjekke om det nye smagsbillede er noget for dem.
Hvis det er tilfældet, er der rigtig mange opskrifter, som med lethed kan reduceres betragtelig i energiindhold. Kageopskrifter er lidt vanskelige at pille ved, fordi sukkeret har en bageteknisk egenskab, som ikke er forudsigelig. Men både smoothies, milk-shakes, frugtgrød, frugtsaft og syltetøj er det fuldstændig ukompliceret at ændre opskriften på.

Man tager ganske enkelt den oprindelige opskrift og reducerer sukkermængden med 25 - 75%, hvorefter det fjernede sukker substitueres med sødemiddel. På sødemidlets emballage står omregningsfaktoren, men vær varsom: det søder voldsomt.
Undgå sødemidler, som kun indeholder sakkarin, det smager ikke godt alene, men derimod fortrinligt sammen med cyklamat.

Skulle man have brug for lidt håndfast vejledning, har Diabetesforeningen udgivet en bog om at sylte, med titlen ”Sødt og surt”, som giver 55 konkrete opskrifter, hvor der er anvendt kombisødning eller sukkerfri sødning.


Shopping
^