Kønnenes kamp Den dag kvinden besejrede manden

Kønnenes kamp Den dag kvinden besejrede manden 

Det forandrede for altid synet på kvindelige tennisspillere, da Billie Jean King udfordrede mesteren Bobby Rigg - og vandt.

'Den selvsikre Billie spilles af Holly Hunter, der blev nomineret til en Emmy for sin indsats i filmen om den kvindelige sportslegende.
Tennisstjernen Bille Jean King er en af de mest fremtrædende idrætskvinder igennem tiden. Hun blev udnævnt til ''Outstanding Female Athlete of the World'' i 1967, og blev i 1972, som den første kvinde nogensinde, kåret som ''Sportsperson of the Year'' i tidsskriftet Sports Illustrated. King vandt i alt tyve Wimbledon-titler og tretten US Open-titler og vandt derudover respekt ved at kræve et lige så stort honorar som sine mandlige kolleger. Mens debatten om kvindernes ligestilling var på sit højeste i 70''ernes USA udfordrede King den mandlige tennislegende Bobby Riggs. Hans påstand om at ingen kvinde kunne slå ham, gik hende kraftigt på. Billie Jean King slog Riggs med 6-4, 6-3, 6-3, foran et publikum på 30.472 på Houston Astrodome og et tv-publikum på over 50 millioner. Billedet af kvindelige idrætsudøvere ændredes med et slag.



Inde i varmen igen

"Billie vs. Bobby" er filmen om den historiske kamp. Holly Hunter blev nomineret til en Emmy for rollen som Billie og virkelighedens King har rost Hunter for at fange hendes karakter lige på kornet. Hverken virkelighedens eller filmens Billie er nogen artig, feminin noksagt. Hun farer op så snart der er noget hun er utilfreds med, elsker skænderier med sportstreportere og med Bobby Riggs, spillet af Ron Silver.



Da Billie Jean King nogle år efter den famøse sejr indledte et lesbisk forhold (hun havde tidligere været gift med advokaten Larry King) begyndte sponsorerne at svigte. I dag er hun atter en del af den amerikanske ''sportsskat'' - i 1990 talte Life Magazine hende med iblandt de 100 vigtigste amerikanere i det 20. århundrede. For manuskript og instruktion står Jane Anderson, kendt som filmskaber med feministisk fortegn. Hun har blandt andet skrevet manuskript til "How to Make an American Quilt".

Billie vs. Bobby vises første gang d. 16 april kl 20.00 på CANAL+

Filmens officielle hjemmeside:


'

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^