kingdom of heaven

Kingdom of heaven  

En nydelig, historisk billedbog. Selv Orlando Bloom's smukke øjne kan ikke redde denne film fra at virke langtrukken...Biografpremiere 4. maj. 2005...









KvindeGuidens anmelder Anni E. Johansen, har set filmen og skriver:
Meget langt indlæg mod krig og individdet fanget midt i konflikten, ca. 2½ time køres der løs med eksotiske landskaber, kæmpemæssige slag og forræderiske tempelherrer.

De onde mod de gode, kristne mod muslimer! En nydelig, historisk billedbog. Selv Orlando Bloom's smukke øjne kan ikke redde denne film fra at virke langtrukken...

Premiere:
Biografpremiere 4. maj

Medvirkende:
Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, David Thewlis Brendan Gleeson, Liam Neeson, Edward Norton, Nikolaj Coster-Waldau som spiller Godfrey af Ibelins nevø og Ulrich Thomsen, som spiller en tempelherre..

Handling:
I Kingdom of Heaven vender instruktøren Ridley Scott sig nu mod Korstogene—det skelsættende 200 år gamle sammenstød mellem Europa og Østen — og fortæller os historien om en ung franskmand, som finder sit kald som korsfarer og derpå gennemlever, hvad denne glorværdige titel i virkeligheden indebærer.

Orlando Bloom har hovedrollen som Balian, en smed, der har mistet sin familie og næsten også sin tro. De religionskrige, der raser i det Hellige Land, forekommer ham at være langt væk; alligevel drages han ind i det gigantiske drama. Fanget i det middelalderlige Jerusalems pomp og pragt og intriger forelsker han sig, vokser til at blive leder og ender med at sætte alt sit mod og alle sine færdigheder ind i forsvaret af den hellige stad imod en knusende overmagt.

Skæbnen opsøger Balian i skikkelse af en mægtig ridder, Godfrey af Ibelin (Liam Neeson), en korsfarer, der for en kort stund er hjemme i Frankrig efter at have kæmpet i Østen. Godfrey afslører, at han er Balians far, viser ham, hvad det i sandhed vil sige at være ridder og tager ham med på en rejse tværs over kontinenter til den sagnomspundne Hellige Stad.

I Jerusalem på det tidspunkt—mellem det andet og det tredje korstog—hersker der en spinkel fred, takket være dens oplyste kristne konge, Baldwin IV, der støttes af sin rådgiver Tiberias (Jeremy Irons), og fordi den legendariske muslimske leder Saladin (Ghassan Massoud) afholder sig fra at gå til angreb. Men Baldwins dage er talte, og fanatiske, grådige og skinsyge elementer blandt korsridderne truer med at sprænge våbenhvilen.

Kong Baldwins fredsvision — et “himmelske kongerige” — deles af en håndfuld riddere, heriblandt Godfrey of Ibelin, som sværger at forsvare den med deres liv og ære. Da Godfrey giver sit sværd videre til sin søn, videregiver han samtidig den hellige ed: at beskytte de hjælpeløse, værne om freden og stræbe mod samdrægtighed mellem religioner og kulturer, således at et himmelsk kongerige kan blomstre frem på Jorden.

Balian tager imod sværdet og træder dermed ind i verdenshistorien.

Filmens historie fokuserer på en af disse riddere, Balian af Ibelin, som bliver en helt, da han går op imod den kristne alliances forræderi og anfører Jerusalems folk i et tappert forsvar mod Saladins gigantiske saracenske armé.

Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^