Det hemmelighedsfulde selskab

Det hemmelighedsfulde selskab 

Premiere: 26. september 2003 Da den mystiske Fantomet i 1899 truer verdensfreden, samles en gruppe på syv personer (alle hentet fra den klassiske spændingslitteratur). Sammen har de 96 timer til at afværge katastrofen....

Sean Connery er tilbage på det hvide lærred i rollen som den legendariske storhvildtjæger Allan Quatermain og i spidsen for Det hemmelighedsfulde Selskab.

Året er 1899. En mystisk terrorist, der kalder sig Fantomet, truer verdensfreden. Alverdens ledere skal samles til konference i Venedig. Fantomets plan går ud på at udløse en kædereaktion af eksplosioner, som skal få den prægtige stad og alle, der opholder sig i den, til at forsvinde i bølgerne.

Modstræbende lader Quatermain sig lokke væk fra sit afrikanske paradis og hjem til England, hvor den gådefulde secret service-chef, M (Richard Roxburgh), præsenterer ham for sin plan – og for Det hemmelighedsfulde Selskab: Kaptajn Nemo (Naseeruddin Shah), vampyren Mina Harker (Peta Wilson), en usynlig mand ved navn Rodney Skinner (Tony Curran), Dorian Gray (Stuart Townsend) og Dr. Jekyll/Mr. Hyde (Jason Fleming). I 11. time kobler et ungt brushoved, den hemmelige amerikanske agent Sawyer (Shane West) sig på selskabet.

Om bord i Kaptajn Nemos højteknologiske atomubåd, Nautilus, sættes kursen nu mod Venedig. Det hemmelighedsfulde Selskab har 96 timer til at redde verden!

En klog og erfaren leder, fem mænd (her fire mænd og en kvinde) samt en ilter yngling, der vokser med opgaven … Denne dramaturgiske gruppering så man første gang i Akira Kurosawas klassiker De syv samuraier, og sidenhen er den set utallige gange i masser af film. Og naturligvis er det helt særlige raffinement denne gang, at de syv personer hver især er løftet ud af syv af samtidens populære (og siden ofte filmatiserede) spændingsfortællinger, hvilket giver rig anledning til stribevis af indforstået vittige bemærkninger og spøjse krydshenvisninger.

Filmen er baseret på tegneserien af samme navn, skrevet af Alan Moore (som også skrev From Hell) og tegnet af Kevin O’Neill. Og Don Murphy, som var med til producere Brødrene Hughes’ filmatisering af From Hell i 2001, er da også med på producerholdet her.

Allan Quatermain, legendarisk storvildtjæger, er hovedpersonen i H. Rider Haggards ”Kong Salomons Miner”, som udkom i 1885.
Han spilles af SEAN CONNERY. For de fleste er Connery stadig ikke alene den første, men stadig også den eneste rigtige James Bond, som han fremstillede i de første seks film samt efternøleren Never Say Never Again. Bond-succeserne blev afsættet til en broget filmkarriere og et rigt facetteret spænd af roller, der har mandens magnetiske udstråling som samlende fællesnævner, og som har gjort ham til en af verdens mest afholdte filmstjerner. Blandt hans mange fremragende præstationer kan fremhæves Brian DePalmas The Untouchables (De uovervindelige), som indbragte ham en birolle-Oscar i 1987 ....

Tom Sawyer er hentet fra Mark Twains ”Toms eventyr” (1876) og efterfølgeren ”Huckleberry Finn” (1884).
SHANE WEST (som spiller Secret Agent Sawyer) er en ung sanger og komponist, som fik sit gennembrud som skuespiller i tv-serien Once and Again (1999). Herhjemme har vi tidligere kunnet se ham i Tommy O’Havers Get Over It (2000).

Dorian Gray stammer fra Oscar Wildes ”Dorian Grays Billede” (1891) om ynglingen, der aldrig ældes – hvilket hans portræt derimod gør, så længe han ikke selv ser på det.
STUART TOWNSEND, som spiller Dorian Gray, er en ung irer med fuld fart på karrieren. Herhjemme har vi kunnet se ham i Stefan Schwartz’ Shooting Fish (1997)..

Mina Harker finder man i gyseren over alle gysere, Bram Stokers ”Dracula” fra 1897, hvor hun er datter af vampyrjægeren, professor Van Helsing, som sammen med sin assistent, Jonathan Harker, redder hende væk fra den dæmoniske greves hugtænder. Her er hun enke efter Harker … og vampyr!
Hun spilles af australske PETA WILSON, som er et helt nyt navn herhjemme.

Kaptajn Nemo er den tragiske skurk med de ædle hensigter i Jules Vernes ”En verdensomsejling under havet” (1870).
NASEERUDDIN SHAH, som spiller Nemo, er født i 1950 og en af de førende stjerner i moderne indisk film. Han slog igennem via sit samarbejde med instruktøren Shyam Benegal og har alt i alt medvirket i 86 film. Den eneste af dem, der har været vist herhjemme, er Mira Nairs Monsoon Wedding (2001).

Den usynlige mand blev opfundet af H.G. Wells i fortællingen af samme navn fra 1897.
TONY CURRAN, som spiller den usynlige Rodney Skinner, havde haft småroller i bl.a. Danny Boyles Shallow Grave (Mord mellem venner, 1994.

Dr. Jekyll, som via af sine eksperimenter kan forvandle sig til den bestialske Mr. Hyde, stammer naturligvis fra Robert Louis Stevensons klassiker ”Dr. Jekyll og Mr. Hyde” fra 1886).
JASON FLEMING, der spiller Jekyll, blev internationalt kendt for sin rolle i Guy Ritchies kultsucces, Lock, Stock & Two Smoking Barrels (Rub & Stub og to rygende geværer, 1998).

M – manden, der sender Det hemmelighedsfulde Selskab på deres mission – får naturligvis en til at tænke på James Bonds legendariske chef (som her møder Sean Connery igen). I virkeligheden gemmer der sig en overraskelse og en helt anden litterær skikkelse bag signaturen. Mere skal ikke røbes her, men forfatterhavnet Arthur Conan Doyle kan måske lede en på sporet …
RICHARD ROXBURGH, som spiller M, fik sit store gennembrud som hertugen, der begærer Nicole Kidman i Baz Luhrmanns Moulin Rouge (2001). Roxburgh er en højt anerkendt skuespiller – såvel på scenen som på film og tv – i hjemlandet Australien.


Official Competition

Nyd Penélope Cruz, Antonio Banderas og Oscar Martinez i den skønne komedie 'Official Competition', som er en sprudlende, satirisk og kærlig skildring af den branche de tre stjerner selv er en del af.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Pedro Almodovars Paralelle Mødre med Penelope Cruz

Den 3. marts er der premiere på Pedro Almodóvars 'Madres Paralelas' med Penélope Cruz og Milena Smit.

Det anmelderroste drama handler om to gravide singler, der havner på samme stue på fødegangen. De to kvinder befinder sig hvert sit sted i livet, men knytter et tæt bånd, som kommer til at forandre…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holidays smukke og helt unikke sangstemme, ekstravagante tøjstil og stærke personlighed har tryllebundet millioner af fans.

I filmen 'The United States vs. Billie Holiday' har Golden Globe-vinder, Andra Day, hovedrollen, og synger selv flere af filmens fantastiske Billie Holiday sange.…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Herself

Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig…

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Roald Dahl's The Witches

Genskabelsen af Roald Dahls højt elskede historie er en mørk, humoristisk og hjertevarm fortælling om den forældreløse dreng, Bruno, der flytter ind hos sin kærlige bedstemor i Alabama.

Læs mere

Oprettet af Redaktionen

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^