Lerpotter Bergs Potter
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Hübsch krus
Betræk til IKEA møbler
Kategori: Sundhed
Rigtig mad
Redaktionen, KvindeGuiden.dk

Thomas Rode, Thilde Jo Maarbjerg og Arne Astrup har sammen skrevet bogen 'Rigtig mad', som ganske vist indeholder inspirerende opskrifter, men som først og fremmest overrasker med nogle ukonventionelle kostanbefalinger blandt andet omkring mættet fedt.

Ideen med bogen 'Rigtig mad' er blandt andet 'at gøre op med myterne om mad og sundhed', således skriver Arne Astrup i bogens forord blandt andet:
"Kritikere har især fokuseret på, at en kost baseret på mange animalske produkter, herunder kød, nemt kan tilføre store mængder mættet fedt og dermed øge risikoen for hjerte-kar-sygdom. Den nyere forskning har imidlertid gjort klart, at mættet fedt ikke spiller nogen væsentlig rolle for udvikling af åreforkalkning og hjerte-kar-sygdom." 

Problemet er imidlertid, at den forskning, som Arne Astrup bygger sit udsagn på, enten ikke er nået Sundhedsstyrelsen eller tolkes anderledes, for deres anbefalinger lyder: "Mættet fedt, transfedt og kolesterol øger blodets indhold af det dårlige fedt (LDL-kolesterol). Højt indhold af LDL-kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og karsygdom. Derfor bør indtaget begrænses."

  • Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne 'Stenalderkost' (2012), 'Palæo'(2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestsellerne 'Palæo' (2013) og 'Funktionel træning' (2014).
  • Arne Astrup (f. 1955), er læge dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. Han er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
Boost din sundhed

Spis og træn dig slank, stærk og sund på bare fire uger med denne anderledes trænings- og opskriftsbog.

Read more
Kuren til varigt vægttab

Måske kender du Henrik Duer fra TV3-programmet ‘Ekstremt fed – et år til at redde livet’, og måske ville du ønske, at du havde ham som din personlige træner og rådgiver.

Read more
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Read more
5:2 kuren

Ved at faste i to dage, og spise som du plejer resten af ugen, opnår du vægttab og sundere helbred, skriver forfatterne til bestellerbogen "5:2 kuren " ...

Read more
Blodsukker

Spis dig til et stabilt blodsukker ...

Read more
Bækkenbund i topform

Få bedre orgasmer og hold på tisset – en stærk bækkenbund har mange forcer. Og det er aldrig for sent at gå i gang !

Read more
Glad, sund og rask hele livet?

Hvordan bliver man glad, sund og rask hele livet? Det finder du svar på i professor Bente Klarlund Pedersens bog "Alt om sundhed - Tanker om det gode liv" ...

Read more
Spis med mindfulness

Spis med mindfulness

Read more
At holde fast i en sund livsstil

Hvor er det ærgerligt og spild af gode intentioner, når man har sat sig et mål, blot for at skulle sande, at man ikke har rygrad nok til at modstå fristelse og at man - inden man får set sig om - har opgivet at holde det løfte, man havde givet sig selv. Og netop udfordringen at holde fokus og nå...

Read more
LCHF på 14 dage

Ny bog beskriver diætmetoden LCHF - Low carb, high fat, og inkluderer 14-dags program med opskrifter, anvisninger og indkøbslister...

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Billig miljøvenlig strømaftale

Billig miljøvenlig strømaftale

Termoflaske - Flere farver

Termoflaske - Flere farver

Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen

Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen

Engelsk porcelæn Roy Kirkham

Engelsk porcelæn Roy Kirkham

Nye Bøger
^