Vægmaling<BR> - Økologisk & allergimærket
Engelsk porcelæn Roy Kirkham
Spring Copenhagen Eva Stæhr-Nielsen
Hübsch krus
Iben Mondrup modtager DR Romanprisen 2015

En enstemmig jury har kåret Iben Mondrup som vinder af DR Romanprisen 2015. Hun modtager prisen for sin roman ’Godhavn’.

Medrivende karakterbeskrivelser, spændende samfundsskildring og masser af genkendelige følelser. Juryen havde mange rosende ord til Iben Mondrup for romanen ’Godhavn’, som hun netop har modtaget DR Romanprisen 2015 for.

’Godhavn’ handler om de tre søskende Bjørk (syv år), Knut (12 år) og Hilde (15 år), der sammen med deres forældre bor i byen Godhavn i Grønland. Et år gentager sig med hvert af de tre børn som fortæller, og vi oplever, hvordan de samme situationer opfattes forskelligt af de tre børn i forskellige aldre og – ikke mindst – med meget forskellige personligheder.

Læsere fra hele landet

Cirka 45 læsekredse har på biblioteker over hele landet læst og debatteret en roman hver måned siden december. I maj afgav bibliotekerne så deres stemmer over, hvilke tre bøger de ville sende videre i finalen. Ud over Iben Mondrups ’Godhavn’ var også Peter Høegs ’Effekten af Susan’ og Jens Vilstrups ’Opland’ blandt de tre finalister. Sidst i maj mødtes fem udvalgte læsere til jurydag i DR Byen, hvor de enstemmigt besluttede, at Iben Mondrup skulle modtage DR Romanprisen 2015.

Det er læserne selv, der har søgt om at blive jurymedlemmer. Juryen er repræsenteret af både mænd og kvinder i alderen 26-69 år fra forskellige dele af landet.

Af ingenting

En historie om hvordan mennesker kan komme til at betyde alt for hinanden, hvordan barndommen kan have konsekvenser langt ind i det voksne liv og om hvor højt man kan elske. Stærk roman af Vibeke Marx.

Read more
Skæbnens bog, af Parioush Sanlee

Halvtreds års kvindeskæbne i Iran ...

Read more
For meget lykke, af Alice Munro

Den nobelprisvindende forfatter Alice Munro skriver om mennesker. I hendes novellesamling For megen lykke handler det om kvindeliv, om lykke og skuffelser, og om ærgrelser over vores alt andet end perfekte mænd, børn og tilværelse.

Read more
Himlen brændte

Ib Michael har med Himlen brændte skrevet en vild og eventyrlig roman, en blanding af fakta og fiktion, en familiekrønike og en bog om at finde den store kærlighed.

Read more
Faberges Hemmelighed

Nyder du en god thriller, så vil du med sikkerhed føle dig i godt selskab med ”Fabergés hemmelighed” skrevet af debutantforfatteren Nicole W. Fox. Det er en super velskrevet og spændende thriller, som fører læseren på en hæsblæsende rejse tilbage i Europas historie og til 1900- tallets St....

Read more
Som dagene er, af Anne Marie Têtevide

Ved at beskrive femogfirs udvalgte dage – ganske som de er - ud af syv årtier og tre generationer, frembringer forfatteren en varm og indlevende skildring af livet på landet i Midtjylland i perioden 1932 til 2002 ...

Read more
Den røde jord i Mzuzu

En roman om kærlighed, mennesker og et anderledes liv i et land præget af politisk uro og korruption.

Read more
Og sådan blev det, af Maren Uthang

I sin medrivende debutroman fortæller Maren Uthang en grum historie om familiehemmeligheder, ensomhed og venskab ...

Read more
Forbandede yngel

Vinder af Politikens romankonkurrence 2013 ...

Read more
Og bjergene gav genlyd

Fra forfatteren til de medrivende bestsellere "Under en strålende sol" og "Drageløberen", kommer romanen "Og bjergene gav genlyd". En uforglemmelig fortælling om at være menneske og om at finde et stykke af sig selv i en anden ....

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
By Nord plaid

By Nord plaid

Therapy Eye Pillow fra Meraki

Therapy Eye Pillow fra Meraki

By Nord plaid

By Nord plaid

Alpakkaplaid

Alpakkaplaid

Nye Bøger
^