Kategori: Sundhed

Probiotika & præbiotika 

Tarmbakterier er et af tidens helt store emner. De har en afgørende betydning for vores immunforsvar, fordøjelsesevne og tarmsundhed, og lige nu strømmer det ind med ny viden om sammenhænge, man knapt troede var mulige. Hvem ville have troet, at vores tarmbakterier har indflydelse på områder som psyken og komplicerede sygdomme som Alzheimers og type 2-diabetes?

Bliv klog på din tarmbakterier
En sund tarmmikrobiota, dvs. de trillioner af mikroorganismer, som bor i vores tarm, er et værn mod fremmede bakterier og uønskede stoffer. Og så beskytter den mod allergier, inflammation og smerter og stabiliserer stort set alle regulerende systemer i kroppen. Det er altså en rigtig god idé at passe godt på sin tarmmikrobiota!
Bogen 'Probiotika & præbiotika' introducerer, hvilke bakterier der bor i vores tarm, og hvad de laver, med fokus på de probiotiske bakterier. Der skabes klarhed over, hvad det er klogt at spise, når der skal opbygges robusthed og mangfoldighed i tarmsystemet, og hvad man bør undgå.
De levende opskrifter har direkte fokus på den lækre vitalkost, der på én gang fodrer din mikrobiota med probiotisk mad (levende, sundhedsfremmende bakterier) samt præbiotika (mad til bakterierne). Det er enkelt, let og ligetil at lave – og meget billigere og mere velsmagende end kosttilskud med mælkesyrebakterier.
Eksempler på lækre retter er kimchi, saltede citroner og andre fermenterede grøntsager, jordskokke-risotto, surdejsbrød og -vafler, cheesecake med labneh og chokolade samt en lang række boblende og syrnede drikke som fx kefir, lassi og gingerbeer.

Bogens forfattere
Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.
Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient. i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret Functional Medicine Clinical Practitioner som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Orthomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdensfødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejdet med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. 

Titel: Probiotika & præbiotika
Forfattere: Anna Iben Hollensberg, Charlotte Gylling Mortensen og Sandra Pugliese
Forlag: Muusmann
Bestilling: Probiotika & præbiotika

Stemmens kraft
Stemmens kraft

Hvad kan du fortælle om mig ud fra min stemme?

Og hvilken stemmetype er jeg? Vi ved det godt alle sammen. Stemmen afslører, hvem vi er ...

Læs mere
Undgå tab af energi
Undgå tab af energi

sjælevogterneNy selvhjælpsmetode fra den kontroversielle svenske præst Ma Oftedal, sætter fokus på den daglige energikamp og om hvordan man undgår at miste for meget energi i et hektisk liv.

Læs mere
Fredrik Paulún - Blodsukkerblues

For højt blodsukker påvirker den almene sundhedstilstand og kan i værste tilfælde forårsage diabetes, overvægt, hjerte-karsygdomme og kræft. Ved hjælp af GI-metoden kan du opnå øget alment velbefindende og gå ned i vægt...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^