Kategori: Sjæl & psyke
Sandheder fra en løgner
Sandheder fra en løgner  

Julia Lahmes bog om den hvide løgn, som vi alle sammen kender så godt, at vi dårligt nok bemærker, at vi lyver ...Det kan være svært at fortælle os selv og andre den fulde sandhed om vores liv. Det ved Julia Lahme alt om. Hun er forfatter til bogen, Sandheder fra en løgner - krakelerede glansbilleder fra et voksenliv, om netop er udkommet.
Bogen er Julia Lahmes personlige fortælling om kvinders livsløgne. Om de løgne vi fortæller om familien, kærligheden, om jobbet og vores ambitioner bare for at pynte lidt på det glansbillede vi så gerne vil have, andre skal have af os.
Julia Lahme fortæller, hvordan hun, da hun var chefredaktør for modebladet Cosmopolitan, selv levede af at vise glansbilleder af det perfekte liv - og om, hvordan hun, da hun mistede sit job og hendes eget glansbillede af karriere og succes krakelerede, blev ramt af store spørgsmål omkring sit eget liv. Oplevelsen førte til mange tanker om, hvordan det kan være, at kvinder lader det komme så vidt, at det mere er reglen end undtagelsen at sige noget, der i bund og grund er løgn.
”Jeg tør ikke sige, at det er alle kvinder der lyver, men vi er rigtig mange, der gør det - og gør det hele tiden. Vi gør det for at få verden til at hænge sammen, for ikke at skuffe, for ikke at såre og for at ligne dem, vi gerne vil være, tror jeg. Vi lyver også for at undgå konflikter og for at slippe for at sige til nogen, at vi ikke kan lide dem.” siger Julia Lahme. ”Det er tit de nære ting, der bekymrer mig - og mange andre kvinder: Gør jeg det godt nok? Er jeg god nok som mor, kollega, kæreste, kvinde, svigerdatter, veninde? Vi vil så gerne have alting til at lykkes, og i vores forsøg på at favne er der rigtig mange der tror, det er bedre at undgå en konflikt i stedet for at råbe ud i verden, hvordan man i virkeligheden har det med tingene.”
I sit arbejde med bogen, siger Julia Lahme, at hun selv har fundet en mere ærlig side af sig selv.
”Jeg nemlig opdaget, at det er langt bedre kan betale sig at være ærlig end det modsatte. Der er fællesskabsfølelse og kærlighed i ærlighed, mens vi i løgnen og i bestræbelserne på at være Ih og åh så vidunderlige rent faktisk isolerer os selv mere end godt er. Ærlighed er, når vi er fælles om at ville hinanden det bedste som dem, vi er. Ikke som dem, vi gerne vil være, eller tror omgivelserne vil give os flest point for at lade som om, vi er. Men jeg siger ikke, det er let!”, siger Julia Lahme, som understreger, at hun mener, at en løgn i mange henseender kan være en nødvendighed.
”Jeg mener ikke, at verden er et bedre sted, hvis man er altid er ærlig. Det er de færreste af os, der har lyst til at vide, at "ja, du ser fed ud", eller "nej, du knalder ikke godt i forhold til min ekskæreste", eller "nej, du er helt sikkert ikke god nok til at være mor". Nogle gange bør vi huske at lyve for at holde hjerterne åbne hos dem vi elsker; men det er bare lettere at lade sig elske, hvis man ved, man ikke har løjet.”

<iframe class="youtube-player" type="text/html" width="300" height="200" src="http://www.youtube.com/embed/iXvVJrgHsTc" frameborder="0"></iframe>
Bestil online
Rigtige veninder

12 kvinder bl.a. Johanne Schmidt-Nielsen, Iben Hjejle, Sara Bro, Signe Lindkvist, Ida Corr, fortæller om det svære, hårde og helt fantastiske ved at være rigtige veninder.Forudbestil og få 15% rabat.

Læs mere
Dit køn er en styrke - brug det!

Trods stiletter og læbestift har Emilia van Hauen ofte forsøgt at kopiere mænds adfærd og interesser for at føle sig værdifuld og anerkendt. Nu udgiver hun bogen "Ladycool" med råd til kvinder om, hvordan man bliver bedre til at stå ved sig selv.

Læs mere
Introvert

Kun kr. 69,-Læs Anna Skyggebjerg fine bog om det at være introvert, og få gode råd til, hvordan du bliver bedre til at stå ved dig selv og trives i de ekstroverts verden ...

Læs mere
Kom stærk ud af din angst

250.000 danskere lever med angst. Det er så mange, at man kan kalde angst for en folkesygdom. I Kom stærk ud af din angst fortæller journalist og chefredaktør Lizl Rand for første gang sin personlige historie om at være styret af angst i ti år.

Læs mere
Opskrift på lykke

Krise er en tilstand, alle oplever på livets vej. Med psykoterapeut Christina Lists bog får du inspiration til, hvordan du bruger din krise konstruktivt, som en start på en ny udvikling ...

Læs mere
Acceptance and Commitment Therapy

Den australske forfatter Russ Harris´ bog om ACT - Acceptance and Commitment Therapy, en mindfulness-baseret metode til større selvtillid ...

Læs mere
Mama Genas Skole

Nogen kalder hende en af verdens mest inspirerende feminine rollemodeller. Nu gæster hun København - og du er inviteret !

Læs mere
Personlig karma

Sofia Manning & Christian Nicholas tvivler ikke et sekund på, at man altid kan finde inspiration til at klare nye opgaver, droppe vanetænkningen og vokse med de udfordringer, man møder på sin vej ...

Læs mere
Elsk dig selv

- en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle ...

Læs mere
Er du også træt af idioter?

Med Dorthe Louise Hjortskovs bog kan du blive bedre til at undgå idioter ! ... For det handler i bund og grund ikke så meget om, hvordan andre mennesker er, men om, hvilken tilgang du har til dem ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^