Kategorier: Kogebøger  -  Sundhed

Toptrimmede tarme, af Mette Borre 

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Bogens bygger på principperne bag Low FODMAP diet, som, ifølge bogen forfattere, har vist sig, at være den bedste måde, at stabilisere en følsom tarm, og lindre de gener, der ofte følger med lidelsen. 

Diæten er udviklet i Australien og er en udelukkelsesdiæt på 2-6 ugers varighed. Toptrimmede tarme indeholder den nyeste forskning og guider dig til færre mavesmerter, mindre oppustethed og en bedre fordøjelse. Bogen giver en grundig teoretisk gennemgang af sygdomme, irritabel tarm, behandling, low FODMAP diet, og hvordan dette kombineres med en vegetarisk livsstil eller et par vegetariske ugentlige dage. 

I bogen omsættes kompleks videnskab til en let spiselig tekst og smagfuld mad ved hjælp af illustrative eksempler og masser af lækre opskrifter, der alle er næringsberegnede. Med til hver opskrift er der forslag til at kunne tilføje kød, fisk eller fjerkræ, så man kan vælge om retten skal være vegetarisk eller ej den pågældende dag. 

Bogen henvender sig til alle, der selv har irritabel tarm eller har interesse for behandling af irritabel tarm. Bogen kan således også være nyttig for kliniske diætister, sundhedspersonale, fx sygeplejersker og læger. 

Forfatterne er alle kliniske diætister med flere bøger bag sig samt bred erfaring inden for kostvejledning og behandling af irritabel tarm. Desuden er de alle erfarne undervisere og uddanner andre diætister i irritabel tarm og low FODMAP diet. 

Titel: Toptrimmede tarme
Forfattere: Cæcilie Gamsgaard Seidel, Lisbeth Jensen, Mette Borre og Stine Junge Albrechtsen
Forlag:  Politikens Forlag
Bestilling:Bogen kan bestilles her

Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Shopping
^