Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Kategori: Kogebøger

Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt 

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og kostråd.
"Vi har hentet inspiration fra hele verden, så der er både klassiske hverdagsretter og eksotiske overraskelser, som sætter nye standarder for smag og sundhed" skriver makkerparet. "Stort set alle opskrifter er enkle at følge og kræver et minimum af forberedelse og indkøb, så de kan tilberedes af alle uanset erfaring."
Blandt opskrifterne får du nogle af parrets bedste bud på hverdagsmad, hurtig mad, kødfri dag, weekendmad og simreretter samt rester.
"Vi runder af med et kapitel, der giver inspiration til brug af rester og ingredienser, som du ikke troede, du kunne lave lækker måltider ud af. Madspild er nemlig en kæmpe udfordring, ikke mindst for klimaet, og det er synd og skam at smide mad ud, som kan bruges og spises."

Fra bogen bringer vi med forlagets tilladelse et par dejlige opskrifter:

Husk!
Lige nu udlodder vi en fantastisk støbejernsgryde fra HOLM. Deltag her i konkurrencen! 

Titel: Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt
Forfattere: Christian Bitz & Claus Holm
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bestil bogen

___________________________________________________
 

Om forfatterne:

  • Christian Bitz er uddannet cand.scient. i human ernæring og bl.a. kendt som tidligere vært på Madmagasinet 'Bitz & Frisk' på DR 1, ernæringsekspert på Go' Morgen Danmark på TV 2 og tidligere forskningschef på Herlev Hospital. Han er forfatter til bestsellerne 'Bitz din sundhed' og 'Bitz dit køkken', samt til Verdens Bedste Kur vol. 1 og 2, der har solgt mere end 120.000 bøger i Danmark og desuden udgivet i adskillige lande. Christian er en af Danmarks mest populære foredragsholdere og turnerer landet tyndt med sine sundhedsrealistiske og motiverende budskaber.
  • Claus Holm er udlært i Holstebro på Hotel Schaumburg. Derefter er turen gået til Odense Gamle Grand Hotel, souschef i Kairo på femstjernet Hotel, souschef i Zurich, chef på Rest. No.13 Svendborg, souschef på Hotel Hesselet, selvstændig med Restaurant Gaasen med 2 stjerner i dansk spiseguide, forpagter af Valdemar Slot og nu ejer af Sans og samling gastronomi. Han er desuden smagsudvikler og foredragsholder. Kendt fra bl.a. TV 2's Go' Morgen Danmark, hvor han har fået sit store folkelige gennembrud som fast kok. Desuden har han sine egne produkter i COOP og har udviklet sin egen store kvalitetskøkkenserie.
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske…

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin…

Læs mere
Salat snedker, af Ditte Ingemann

Med sin nye bog 'Salat snedker', får salat- og grøntsagseksperten, Ditte Ingemann, redefineret begrebet 'salat', så ordet forstås i sin bredeste forstand. Grøn salat kan nemlig meget, meget mere end blot serveres med traditionelle salatgrøntsager som tomat, agurk og peber. Således præsenterer bogen…

Læs mere
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
Toptrimmede tarme, af Mette Borre

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Shopping
^