Kategori: Kogebøger

Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann  

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Du gør en vigtig forskel

Den primære måde at nedbringe den menneskeskabte globale opvarmning, er ved at mindske klimaaftrykket*, og da produktionen af mad udgør hele 20% af det danske klimaaftryk, er det et vigtigt område at have fokus på.

’Selvom det kan virke, som om vi hver især ikke kan rykke meget ved den globale opvarmning, så betyder vores valg af blandt andet fødevarer absolut noget” siger madskribent og forfatter, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Gennem mange år har hun arbejdet passioneret med at udbrede gode råd til en mere klimavenlig hverdag og udviklet opskrifter med et lavt klimaaftryk.

Grønt klimakøkken

Opskrifterne er blandt andet udgivet i bestsellerne 'Mit grønne køkken', 'Vegetar', 'Blender', 'Fermentering', 'Hverdagsvegetar' og 'Krydret'. Og nu kommer bogen 'Grønt i front i klimakøkkenet', som stiller skarpt på nemme veje til mere grøn og klimavenlig kost.

Bogen er skrevet i samarbejde med Coop, som gennem mange år, og i samarbejde med eksperter og Danmarks grønne tænketank, Concito **, har arbejdet med bæredygtighed, klima og kost. Her får man mere end 100 nemme opskrifter og de vigtigste tommelfingerregler, når det kommer til at lave klimavenlig mad.

Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelthed er vigtig. Retterne har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i supermarkedet og er til at arbejde med i køkkenet. Simple og nemme råd, der bandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning, sundhed og økologi, er knyttet til bogens opskrifter.

____________

Titel: Grønt i front i klimakøkkenet
Forfatter: Ditte Ingemann i samarbejde med Samvirke
Forlag: Strandbergpublishing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Klimaaftryk er en opgørelse over et produkts samlede direkte eller indirekte udledning af CO2 og andre drivhusgasser. ** Concito er Danmarks grønne tænketank, hvis formål er at medvirke til en lavere udledning af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning. Organisationen samler omkring 100 virksomheder, forskere og organisationer, som alle er førende indenfor deres felt og bidrager med vigtig viden om klima og miljø.

 

 

 

Spiselige Svampe

– Og lækre svamperetter.

Læs mere
Mit grønne køkken

Fra forfatteren bag 'Salater fra The Food Club' kommer nu en ny inspirerende kogebog med 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt.

Læs mere
Smagen af rabarber

Rabarberens syrlige smag er herlig sammen med søde jordbær og hvid chokolade, men også med både stjerneanis, fed and eller makrel - og så kan rabarber også blive til god chutney, marmelade, saft og vin.

Læs mere
Fisk på gaflen

Synes du også, at det er svært at få nok fisk i løbet af ugen? Rasmus Grønbech har skrevet 'Fisk på gaflen' lige netop til dig!

Læs mere
Plenty more - Forny dit grønne køkken

Yotam Ottolenghis grønne revolution fortsætter! Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er hans nye kogebog 'Plenty More' et must-have for såvel kødspisere som vegetarer.

Læs mere
Mit cowgirlkøkken

Louisa Lorang har en kæmpe kærlighed til Texas og hele den amerikanske madkultur. I 'Mit cowgirlkøkken' tager hun os med på et gastronomisk roadtrip, hvor hun gavmildt deler ud af sine bedste opskrifter.

Læs mere
Køkkenfest

Har du nogenside tænkt over, hvorfor en fest altid ender i køkkenet?

Læs mere
Det peruanske køkken

Det peruanske køkken er festligt, smagfuldt, elegant og farverigt. Med bogen "Ceviche - det peruanske køkken" præsenteres 100 lækre og simple opskrifter, som med garanti får mundvandet til at løbe hjemme i de danske køkkener.

Læs mere
Uimodståeligt asiatisk

Der er noget helt unikt over Asiens smagseksplosioner, hvor den rette balance af sødt, salt, surt og stærkt finder sammen i sitrende, skønne kombinationer. Den populære kok, Bill Granger, har elsket det asiatiske køkken, siden han var barn, og samler med bogen 'Uimodståeligt asiatisk' alle de…

Læs mere
Lakrids i maden
Lakrids i maden

I 'Lakrids i maden' har Johan Bulöw samlet intet mindre end 72 opskrifter, så du i eget køkken kan eksperimentere med både det søde og det salte lakrids.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Shopping
^