Kategori: Have

Lykken har rødder

Lykken har rødder 

Drømmer du om et sted, hvor du kan finde ro og slappe af ovenpå en hæsblæsende dag? Indret din helt egen og personlige version af en terapi- eller sansehave ...

Titel: Lykken har rødder - find glæde, ro og energi i haven
Forfatter: Inge A. Futtrup
Sideantal: 208
Forlag: Forlaget Darduse




Skab din egen terapihave
Drømmer du om et sted, hvor du kan finde ro og slappe af ovenpå en hæsblæsende dag - eller er du tit træt og stresset? Så kig på din have med helt nye øjne. Glem alt om græsslåning, pligter og ukrudt og brug i stedet haven som ven, terapeut og forlystelse, skriver forfatter og haveelsker Inge Futtrup. Hun har netop udgivet bogen Lykken har rødder, en anderledes, meget personlig og forfriskende havebog, der sætter fokus på livsglæde og livskvalitet. Bogen er fyldt med inspiration og anvisninger på, hvordan du nemt, enkelt - og uden at bruge en formue, kan indrette din helt egen og personlige version af en terapi- eller sansehave. Her er både råd og ideer til den helt uerfarne haveejer og spændende nytænkning for haveentusiasten.
"Haveterapi er en helt ny og spændende trend. Forskere og psykologer verden over er enige om, at haven er en fantastisk terapeut, og meget tyder ligefrem på, at løsningen på et af tidens største problemer, nemlig stress, findes lige udenfor vores dør.", skriver Inge A. Futtrup. "Haveterapi anvendes i stigende grad som behandlingstilbud til stressede og udbrændte mennesker, men alle vi andre, der ”bare” er udkørte og småstressede ovenpå en hæsblæsende dag, kan sandelig også få glæde af lidt terapi i egen have."

Personligt og stemningsfuldt
Men haveterapi handler først og fremmest om dig og dine behov. Derfor indeholder Lykken har rødder forslag og eksempler på alt lige fra det tankefulde haverum over den fortryllede have til legepladsen - for børn og barnlige sjæle. Her er ren nydelse, sanser, farver, dufte og smag - og for dem, der simpelthen stresser bedst af, når de har noget at rive i, er der skam også spændende afsnit om kreativitet og den et-årige have.

Om forfatteren
Forfatteren Inge A Futtrup er landskabsteknolog med speciale i haveanlæg. Med sikker hånd har hun tegnet en række enkle men smukke haveplaner, der tydeligt viser, hvordan ganske almindelige haver kan indrettes som små oaser, hvor du altid kan finde glæde, ro og energi. Hendes filosofi er at skabe vedligeholdelsesfri skønhed, så du får tid til at nyde livet i stedet for at knokle med hakkejern og slåmaskine.
Forfatteren har selv mærket stressen på egen krop, og i Lykken har rødder fortæller hun bl a om, hvordan haven hjalp hende til at genvinde livsglæden og energien. Hendes have er det bedste bevis på, at hun formår at omsætte sin erfaring og teoretiske viden til en blanding af skønhed og praktiske detaljer. Bogen slutter med en pragtfuld tur i hendes vidunderlige have, der bogstavelig talt oser af harmoni, ro og frodighed. Her er rendyrket livskvalitet i alle hjørner - og ikke et hakkejern i miles omkreds!

Bestil online

Stauder - de smukkeste bede

Længes du tilbage til bedstemors staudebed? Eller er din drøm en minimalistisk og stilren beplantning?

Læs mere
Grønne fingre

For nye haveejere kan det måske virke uoverskueligt at få taget hul på dyrkning af haven. Men det råder ny bog fra Turbine Forlaget bod på.

Læs mere
Kompost i byen
Kompost i byen

Drømmer du om en frodig have, en grøn baggård eller tomater i vindueskarmen - og helst på en bæredygtig måde uden unødig brug af kunstgødning? Kompost er svaret !

Læs mere
Byhaven
Byhaven

Havedesigner Dorthe Kvist har skrevet en pragtfuld havebog til folk, der ikke har en have – eller kun har en ganske lille én – men som drømmer om et grønnere liv. Missionen er klar: dyrk de små uderum, som findes overalt og lad det gro, gro, gro ...

Læs mere
Krydderurter - bogen for urteelskere
Krydderurter - bogen for urteelskere

Den mest vægtige af sin art på det danske marked. Den henvender sig til både den professionelle gartner og kok, men også til alle de meget seriøse og interesserede havefolk og madører ...

Læs mere
Lev stærkt - spis chili hver dag!
Lev stærkt - spis chili hver dag!

Chili er verdens mest udbredte krydderi, og frugten spises dagligt af to tredjedele af jordens befolkning. Men det stærke ved chili er faktisk ikke en smag. Det er en smerte, der i høj grad gavner vores immunsystem, og som påvirker vores smertetærskel.

Læs mere
Skærehaven

Vil du gerne have blomster i haven, som også egner sig til buketter?

Læs mere
Havealmanak
Havealmanak

Med den nye fine havealmanak får du fuldstændig styr på opgaverne i haven

Læs mere
Om roser jeg ved
Om roser jeg ved

Læs bl.a. om roser, der aldrig får sygdomme, og som næsten er umulige at slå ihjel. Torben Thim er kendt for sin smukke rosenhave på planteskolen i Løve. Glæd dig, for han er en formidabel fortæller, og hans begejstring for blomsterne smitter ...

Læs mere
Clematis og andre klatreplanter
Clematis og andre klatreplanter

Clematis er, sammen med de øvrige klatrende planter, fantastiske til at skabe hyggelige kroge og stemningsfulde rum i haven. Få ideer og inspiration med clematis-ekspertens bog ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Med 'Menopause Mamas' guider Sanne Gottlieb os gennem overgangsalderens udfordringer med indsigt og empati
Emma Holtens refleksioner om værdien af omsorg i 'Underskud'
Shopping
^