Tandlægen truet - aldrig mere huller!

Kategori: Tand & mund

Tandlægen truet - aldrig mere huller!

Tandlægen truet - aldrig mere huller!  

Mundskylning kan i en nær fremtid måske være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Mundskylning kan i en nær fremtid være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Tandlæge og professor Jeffery Hillman har i årevis forsket i bakterien Streptococcus og fremtryllet en mutant, der ikke producerer mælkesyre og dermed forfalder tænderne ikke.

Streptococcus findes naturligt i munden og er en af de mest aktive bakterier der nedbryder sukker i maden. I processen opstår der mælkesyrer der ødelægger tandens emalje med medfølgende huller.

"Ved teoretisk at gennemgå forfaldprocessen fik vi udelukket det gen der har ansvaret for at bakterien producerer mælkesyrer. Den nye mutant producerer ikke mælkesyre og vil dermed ikke volde huller," fortæller professor Hillman.

Kliniske undersøgelser er allerede foretaget på rotter. Trods en højt sukkerkoncentreret diæt har disse ikke fået huller i tænderne ved hjælp af den genmodificerede bakterie.

Den nye version af bakterien har ingen sideeffekt, den klistrer sig permanent til tænderne og beskytter dem. For døren står yderligere undersøgelser der skal fortælle om en enkelt behandling er nok for hele livet. Disse forsøg bliver påbegyndt i år hvor voksne mennesker udgør forsøgskaninerne. "Bedste scenario er at behandle børnene så snart den første tand viser sig.

Barnet behøver dermed kun at møde op en gang i livet hos tandlægen for at få skyllet munden - og det er det," fortæller professor Hillman. Tandbørsten skal dog ikke smides ud. God tandhygiejne er altid nødvendig for helbredets skyld !

Tand & mund
Sunde og velplejede tænder 

At have smukke velplejede tænder er en god investering hvis man skal have succes i kærlighedslivet ...

Læs mere
Tand & mund
Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten? 

En slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.

Læs mere
Tand & mund
Mange sjusker med mundplejen  

En stor Gallupundersøgelse viser, at selvom stort set alle danskere går op i at have frisk mund, sjusker knap fire ud af ti med den daglige mundpleje ...

Læs mere
Tand & mund
Hvide tænder er et statussymbol 

Hvide tænder er blevet et statussymbol, og flere og flere går til tandlægen for at få deres tænder bleget.

Læs mere
Tand & mund
Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici,…

Læs mere
Tand & mund
Tandlægeskræk? 

Hver anden dansker er bange og nervøs, når de skal til tandlægen, fordi de finder behandlingen smertefuld - og op mod hver tredje har haft en dårlig oplevelse i tandlægestolen. Kampagne sætter fokus på, hvad der afhjælper skrækken.

Læs mere
Tand & mund
Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

Læs mere
Tand & mund
Tandforsikring 

Undgå problemer med dine tænder i fremtiden. Tegn en forsikring og få dækket op til 80% af alle dine fremtidige tandlægeudgifter ....

Læs mere
Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre 

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Læs mere
Tand & mund
Højere tilskud til tandlægebesøg i udlandet 

Hidtil har tilskuddet fra sygeforsikringen ”danmark” til en række behandlinger været begrænset af et loft på 25 %, men fra 1. januar 2006 hæver ”danmark” loftet til 50 %...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^