Pro-emalj

Kategori: Tand & mund

Pro-emalj

Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

De færreste af os vil undvære frugt, sodavand eller vin i hverdagen. Men disse fødevarer indeholder masser af syre, som nedbryder tændernes emalje og gøre dem tyndere, gule og følsomme over for varme og kulde. Beskadiget tandemalje kommer ikke tilbage og kan være dyrt i tandlægebehandlinger. Heldigvis er det let at forebygge syreskader ..

Ny tandpasta beskytter mod syre
Hver dansker spiser ca. 137 kg frugt og grønt om året, ligesom en gennemsnitlig dansker hvert år drikker 100 liter sodavand og 34 liter vin. Men syre i den daglige kost fra bl.a. frugt, sodavand og vin nedbryder tandemaljen på grund af deres lave pH-værdi. Noget de færreste danskere er opmærksomme på.
Derfor lancerer Sensodyne nu tandpastaen Pro-Emalj, som er specielt udviklet til at beskytte tænderne mod syreskader ved at styrke blødgjort emalje.
”Syreskader gør tænderne tyndere, gule og mere følsomme over for kulde og varme. Tandemalje, der er slidt væk, kommer ikke tilbage. Hvis tænderne først har taget alvorlig skade, kan det derfor i værste fald blive nødvendigt med omfattende og kostbar behandling, hvor tandlægen fx laver nye, kunstige tandkroner,” forklarer tandlæge Peter Lindkær.

Læskedrikke er den største synder
Sodavand er en af de ting, der indeholder allermest syre. Det gælder også light varianter, juice og vin. For at få den friske smag tilsættes nemlig fosforsyre eller citronsyre. På grund af det tilsatte sukker eller sødemiddel kan man ikke smage syren, men den er der alligevel. Allerværst er sodavand, navnlig light-sodavand (pH 2,4), som danskerne drikker i store mængder.
”Mange danskere, især unge, drikker sodavand af flasker med skruelåg, som gør, at man ofte tager mange små slurke. Samtidig spiser vi også mange flere gange i løbet af dagen. På den måde kommer tænderne langt oftere kommer i kontakt med syre,” siger Peter Lindkær.

Tand & mund
Sunde og velplejede tænder 

At have smukke velplejede tænder er en god investering hvis man skal have succes i kærlighedslivet ...

Læs mere
Tand & mund
Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten? 

En slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.

Læs mere
Tand & mund
Mange sjusker med mundplejen  

En stor Gallupundersøgelse viser, at selvom stort set alle danskere går op i at have frisk mund, sjusker knap fire ud af ti med den daglige mundpleje ...

Læs mere
Tand & mund
Hvide tænder er et statussymbol 

Hvide tænder er blevet et statussymbol, og flere og flere går til tandlægen for at få deres tænder bleget.

Læs mere
Tand & mund
Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici,…

Læs mere
Tand & mund
Tandlægeskræk? 

Hver anden dansker er bange og nervøs, når de skal til tandlægen, fordi de finder behandlingen smertefuld - og op mod hver tredje har haft en dårlig oplevelse i tandlægestolen. Kampagne sætter fokus på, hvad der afhjælper skrækken.

Læs mere
Tand & mund
Tandforsikring 

Undgå problemer med dine tænder i fremtiden. Tegn en forsikring og få dækket op til 80% af alle dine fremtidige tandlægeudgifter ....

Læs mere
Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre 

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Læs mere
Tand & mund
Højere tilskud til tandlægebesøg i udlandet 

Hidtil har tilskuddet fra sygeforsikringen ”danmark” til en række behandlinger været begrænset af et loft på 25 %, men fra 1. januar 2006 hæver ”danmark” loftet til 50 %...

Læs mere
Tand & mund
Vælg tandpasta uden triclosan 

Tandlæger anbefaler, at man bruger tandpasta, som indeholder fluor, da stoffet beskytter mod udvikling af huller i tænderne ..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^