Kategori: Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende
Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

___________________

 

Hej brevkasse.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har nogle drømme, som generer mig, og som jeg har det meget svært med. Det drejer sig om nogle mærkelige drømme om utroskab med bla. mine stedsønner på 18 og 17.
Jeg forstår ikke, hvorfor jeg har disse drømme, men de er ret intense og fylder irriterende meget i min hverdag. Når jeg er vågen, har jeg ikke den slags følelser, ligesom jeg godt ved, at drengene jo heller ikke har den slags følelser for mig.
Hvorfor kan jeg have sådan nogle drømme, når jeg på alle måder finder dem forkerte?

Hilsen en gammel gris på 40
___________________

Kære kvinde,

Jeg forstår godt, at du føler ubehag og irritation over de drømme, du beskriver, du har. Det er altid ubehageligt at drømme, at man gør noget, som man i vågen tilstand finder forkert.

I vores kultur er vi enige om, at sex mellem familiemedlemmer er forkert. Det er forkert, at vi end ikke kan tale om det. Desværre kan netop det, at det er et tabu og noget vi ikke må snakke om, give stof til fantasi og drømme. Samtidig kan det tænkes, at du helt ubevidst påvirkes af drengenes energi og af de hormonelle ændringer der foregår i drenge i den alder.

På det bevidste plan, oplever de fleste af os, at vi generelt stimuleres ved at være sammen med unge, netop fordi de har så meget energi på alle niveauer. Du har hele to unge stedsønner omkring dig, og måske endda af og til også deres venner. Så der må være masser af ung energi og hormoner, der cirkulerer omkring dig, og det er der ikke noget forkert i. Det forkerte ville være, hvis du forsøgte at udnytte den energi, de unge udsender.

Jeg tror, at forklaringen på dine natlige fantasier er, at de impulser du i vågen tilstand ubevidst får og fortrænger, får frit spil i dine drømme. Og ingen kan bebrejde dig, hvad du drømmer om mens du sover, da din underbevidsthed arbejder uden for din kontrol.

Min opfattelse af dine erotiske drømme er, at du er en levende kvinde, som stimuleres af de unges energi. Så længe du holder dine natlige oplevelser for dig selv, er det i mine øjne i orden, at nyde det, der kommer til dig i drømme. Og dét du drømmer, det er hverken utroskab, og det gør dig heller ikke til det, du selv kalder ”en gammel gris". Du er et menneske, der påvirkes af dine omgivelser, som mennesker til alle tider er blevet det. Så længe du respekterer de tabuer vi er underlagt, ser jeg ikke noget problem i, at du har dine drømme.

Jeg er ikke uddannet drømmetyder, så ovenstående er mit bedste bud ud fra de erfaringer, jeg har gennem mange års praksis. Såfremt du fornemmer, at dine drømme skyldes at noget mangler i dit liv, så er det måske noget, du kunne se på.


Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina 

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det…

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet 

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^