Guide til nye venskaber 

Fra brevkassen: Hun skriver til brevkassens psykolog om sin ensomhed og sit ønske om at lære, hvordan man får og opbygger venskaber ...

________________________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg er en kvinde midt i tyverne, som igennem hele livet har været meget ensom, og aldrig rigtig har haft venner. Jeg synes virkelig, jeg har prøvet - både på job, skole og sport, men har kun fundet "bekendte" dvs. ingen, som jeg rigtig har kunne snakke med om alt og intet.
Er der noget, jeg kan gøre for at ændre på mig selv? Kan man evt. træne den sociale side af sig selv?
Håber du kan hjælpe, for jeg synes det er virkelig svært.

________________________________________________

Tak for din mail, hvor du beskriver din ensomhed og din lyst til at lære, hvordan man får og opbygger venskaber.
Man kan godt træne sine sociale færdigheder og blive bedre til at skabe kontakt til andre mennesker - også kontakter, som på sigt kan vise sig, at udvikle sig til venskaber.
I første omgang tror jeg, at du vil føle dig godt hjulpet, ved at huske og følge nogle overordnet adfærdsregler, som kan være med til at skabe et gode fundamenter for nye venskaber:

  • Udvis ægte interesse
    For det første er det vigtigt, at man er ægte interesseret i den andens liv - og viser det! At man spørger ind til vedkommende, trøster hvis noget går skidt, opmuntrer og glæder sig, hvis det går godt for vedkommende. 
  • Loyalitet og rummelighed
    Lige så vigtigt er det, at man er til at stole på, ikke bagtaler vedkommende, og at man er trofast og loyal – også i de situationer, hvor vedkommende måske ikke er mest charmerende. At man accepterer vedkommende, som han eller hun nu engang er.
  • Fælles interesser
    Nogle venskaber udspringer af fælles interesser, andre styrkes ved at man har oplevelser sammen eller opbygger fælles interesser.
  • Pålidelighed 
    Det er vigtigt, at man er der for ens venner, når der er behov for det. Samtidig er det lige så vigtigt, at kunne lade dem være i fred, hvis det er det, de har behov for.
  • Yd lidt ekstra i starten
    Et venskab bygger på en ligeværdigt fælles indsats, men især i starten af et venskab, kan det være en god ide at indstille sig på, at give mere til venskabet, end man får tilbage. Det kan være, at man må give sig særlig god tid til at lytte til nogle af vedkommendes problemstillinger, oplevelser eller interesser. Ofte opstår venskaber netop, når man tør give af et åbent hjerte, uden at forvente det samme tilbage. 


Vil man ud og skabe kontakt til andre mennesker med henblik på at forme et venskab, kræver det også at har mod til at vise hvem man er – uden tanke for om man kan risikere at blive svigtet. Et godt skridt er, at tage initiativ til at opleve noget sammen, eller til at give en hjælpende hånd med noget vedkommende vil sætte pris på, at få hjælp til.

Giv tydeligt udtryk for, at du gerne vil ses igen. Vær tålmodig og lad tingene udvikle sig i det tempo, der virker naturligt for vedkommende, du gerne vil knytte dig nærmere til. Vis glæde og brug humor, når du finder det naturligt. De fleste mennesker vil gerne have venner der spreder glæde og godt humør.

Fat mod og forsøg at møde mennesker med åbne arme og et stort hjerte, så tror jeg, at du vil møde nogen, du kan knytte nære og varige venskaber med.

Held og lykke!


 

Han gør det forbi igen og igen
Sjæl & psyke
Han gør det forbi igen og igen 

Fra brevkassen: Han er charmerende og omsorgsfuld, og hun synes deres forhold er godt. Alligevel har han flere gange, og uden forklaring, gjort det forbi ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden 

Fra brevkassen: Hun er 42 og har to store børn med sin mand gennem 20 år. Nu har hun mødt en yngre mand og oplever en samhørighed med ham, hun ikke har oplevet før. Nu overvejer hun, om hun skal følge sit hjerte og forlade mand og børn …

Læs mere
Sjæl & psyke
Ingen lyst til socialt samvær 

Fra brevkassen: Hun undrer sig og er frustreret over, at hun de seneste år ikke har haft lyst eller overskud til at omgås andre mennesker og deltage i sociale sammenhænge …

Læs mere
Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu
Sjæl & psyke
Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu 

Unge skal opfordres og støttes i at tale om psykiske problemer ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Savner nærvær  

Fra brevkassen: Hun savner nærvær og lidenskab i sit ægteskab gennem 35 år ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Sidespring 

Fra brevkassen: Hun er i tvivl om hun skal fortælle sin mand, om hendes sidespring under en julefrokost ...

Læs mere
Ødelæggende temperament
Sjæl & psyke
Ødelæggende temperament 

Fra brevkassen: En læser skriver om, hvor træt og flov hun er over sine temperamentsfulde udbrud ...

Læs mere
Kan du tale med din kollega om psykisk sygdom?
Sjæl & psyke
Kan du tale med din kollega om psykisk sygdom?  

Vi er blevet bedre til at tale om psykiske sygdomme med vores kolleger, men når nogle forsat vælger at holde deres sygdom hemmelig, skyldes det stadig frygten for, at det vil påvirke kollegernes syn på ens faglige kompetencer.

Læs mere
Sjæl & psyke
Lyst til en anden efter 18 års ægteskab 

Fra brevkassen: Hun er 44, gift gennem 18 år og har to børn. Nu har hun mødt en mand, som fuldstændig har slået benene væk under hende, og som tilfredsstiller hende, som hun aldrig har følt sig tilfredsstillet.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan kommer man videre efter utroskab? 

Fra brevkassen: Han siger, at hans sidespring er hans livs største fejltagelse, men hun synes det er svært at genfinde tilliden ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^online writing laboratory essay help online essays help co uk creative writing thesis princeton admission essay