Svampe kan plukkes og tørres. Svampene lægges på en avis og stilles der hvor det er varmt og tørt og i løbet af nogle få dage er de skrumpet ind og klar til at gemmes og bruges til saucer eller supper.
Inden svampeturen anbefales der at læse lidt om de giftige, vilde svampe. Hos <link https: www.mycosoc.dk _blank>Foreningen til Svampekundskabens Fremme kan den danske svampe-rødliste findes.
Af andre gratis fornøjelser skal nævnes, at der i efteråret kan hentes hyben ude i den danske natur. Hyben er en af naturens største kilde for C-vitamin. Den kan plukkes overalt og bruges til te, eller for at lave hybensirup og spise sammen med pandekager. Husk at fjerne frøene inden du går i gang. Kom derefter hyben i en foodprocessor og efterfølgende i kogende vand. Når de koger op skal de fjernes fra varmen. Si opkogningen og kom ca. 1/2 kilo sukker i. Kog igen og si igen. Da der kan forekomme tråde fra hybenplanten i blandingen kan det være at den skal sies flere gange. Kog efterfølgende i 10-15 minutter eller indtil blandingen bliver sirupsagtig. Kom på sterile glas.
Egernes yndlingsføde, nødder, er også lige til at plukke for mennesker. Der findes hasselnødder og valnødder. Spis valnødderne lige med det samme og du har aldrig smagt noget lignende. Men tag også nogle med hjem og kom i en portion Waldorf salat.
Hasselnødderne kan ristes let på en pande, der kan blandes lidt hybensirup i og appelsinstykker og bruges som tilbehør med ugens eller weekendens aftensmåltid.