Prydløg - Kulør i bedet 

Måske har du undret dig over, hvad det mon er for plante, der blomstrer med store, kugleformede blomsterstande?

De skønne prydløg Allium - og ikke mindst sorten Aflatunense med de violetfarvede, kugleformede blomster på de høje stængler - er dejlige at have i bedet. Har man lagt prydløg i jorden i efteråret, så kan man i maj og juni, nyde den spøjse løgplante med de store, dekorative blomsterstande. Prydløg gør sig godt i staudebedet såvel som i vasen, for prydløg en god snitblomst, som holder godt og fylder i buketter.

Prydløg er en robust plante, især hvis løget er plantet, hvor der er tørt og solrigt. Aflatunense er flerårig og kan sætte overraskende mange blomster. Men ønsker du blomstrende prydløg hele sommeren, så skal du plante flere forskellige arter, så den ene arts blomstring afløser den andens sommeren igennem.

Afskåret, kan man godt fornemme at det drejer sig om en løgvækst, for den har, ligesom de kulinariske Allium-sorter: purløg, porre og hvidløg, en karakteristisk løglugt. Afskåret fortager lugten sig dog i koldt vand.

Haven & altanen
Bladlus: 5 råd til at slippe for bladlus i bedet - UDEN kemikalier 

Bladlus er små insekter, der kan forårsage stor skade i haven. De suger saft fra planternes blade og stængler, hvilket fører til krøllede, misfarvede og svækkede planter. Bladlus kan også overføre virusser mellem planter, hvilket yderligere skader havens planter. Samtidig tiltrækker de myrer, der…

Læs mere
Haven & altanen
Snegle: 5 råd til at slippe for snegle i bedet - UDEN kemikalier  

Snegle kan være en stor plage i haven, især når de angriber dine pryd- og nytteplanter. Disse langsomme, slimede skadedyr kan hurtigt fortære blade, stængler, blomster og frugter, hvilket efterlader planterne svækkede.

Snegle er særligt aktive i fugtige og skyggefulde områder, og de kan hurtigt…

Læs mere
Haven & altanen
Myrer: 5 råd til at slippe for myrer i bedet - UDEN kemikalier 

Myrer kan være nyttige i haven, da de bidrager til nedbrydning af organisk materiale og spredning af frø. Men når de bliver for talrige eller etablerer deres reder i dine bede, kan de skabe store problemer. Myrer kan beskadige planter ved at tiltrække bladlus, som de 'malker' for honningdug. Det kan…

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen - og genplant dem i naturen når de er afblomstret 

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at…

Læs mere
Forår
DIY: Kreative gør-det-selv projekter med friske blomster 

Friske blomster kan meget mere end pynte i krukker og vaser: Sæt fx små sommerblomster i glas og ramme, brug dem som romantisk hårpynt, frys dem i isterninger til læskedrikke og drinks, eller dæk bordet med det fineste blomster-servietringe ...

 

Læs mere
Bolig & Design
House Nordic - Smukt og robust i teak 

Det er sommer, og lige nu er haveejere i gang med indretning af terrassen og de grønne kvadratmeter. Udvalget af havemøbler bliver nøje studeret og overvejet, og her er den store favorit teaktræsmøbler.

Når teak er så ideelt til havemøbler, så er det ikke kun fordi det er en fantastisk smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen sommerkollektion 2024 - Inspiration til uderummet 

Med Broste Copenhagens nye kollektion får du frisk inspiration til sommerlivet med nyheder skabt til at indrette haven, terrassen og altanen til et afslappet fristed og en grøn oase.

Læs mere
Forår
Havetips fra Haveselskabet: Sådan får du dine franske anemoner til at trives 

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De står ranke og stråler med deres fyldige kronblade omkring den markerede midte, og er ikke kun skønne i haven, men fungerer også perfekt som snitblomst.

Læs mere
Haven & altanen
Haveeksperten: Hvad er bedst at plante i? 

Der findes et kæmpe udvalg af krukker, potter, altankasser og andre beholdere til at plante i. Men det er en god ide, at tænke sig lidt om før man bliver fristet af de flotte opstillinger i havecentre mv. Her er nogle gode råd og retningslinjer, der kan hjælpe dig godt på vej.

Læs mere
Fra Pelargonier til Lavendel: De bedste krukkeplanter, der blomstrer længe
Haven & altanen
Nemme blomster til krukkehaven 

Udbuddet af sommerblomster til blomsterkasser er stort, men ikke alle er lige nemme at få til at trives. Her er fem bud fem længeblomstrende sommerblomster, der er særligt velegnede og nemme at passe i krukkehaven.

 

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Shopping
^