Kategori: Sommer

At hoppe i trampolin er sjovt, men ikke ufarligt. Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker 

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år imidlertid galt afsted på havetrampolinen - ofte fordi man glemmer at tage vigtige forholdsregler.

"Havetrampoliner er god og sjov motion. Desværre er antallet af ulykker steget kraftigt" siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen. "Trampolinen er som udgangspunkt ikke et farligt redskab at lege på. De ulykker der sker på trampoliner sker oftest, fordi voksne og børn ikke tænker på de alvorlige konsekvenser, det kan have, hvis man for eksempel hopper to på samme tid. Der er særlig stor risiko for skader, hvis der er stor vægtforskel. Hvis man slår kolbøtter eller lignende, risikerer man at lande på hovedet eller nakken, slå sig på trampolinens kant eller fjedre eller falde ud over den".

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer til at forældre sørger for, at børnene lærer de forsvarlige grundhop og holder sig fra farlige kolbøtter og lignende, og at forældre og børn sammen får defineret nogle klare regler for anvendelsen af trampolinen.

5 trampolinråd:

  1. Hop altid én ad gangen
  2. Brug sikkerhedsnet
  3. Slå aldrig saltomortaler
  4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen
  5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Før du køber en trampolin 

Trampoliner hører ind under reglerne i produktsikkerhedsloven, som stiller krav om, at produkter skal være sikre. Der må ikke være fare for personers sikkerhed eller sundhed. Producenter og importører er ansvarlige for at levere sikre trampoliner og at levere en forsvarlig monterings- og brugsanvisning på dansk. Du bør derfor altid tjekke, om der følger en monterings- og brugsanvisning med, når du køber en trampolin.

Sikker samling af trampolinen 

Sørg for at samle trampolinen sikkert og forsvarligt efter monterings- og brugsanvisningen. Du skal især være opmærksom på at fæstne benene ordentligt. Tjek også samlingerne hver gang trampolinen er blevet flyttet. 

Sikker opstilling af trampolinen 

Stil altid trampolinen på et så blødt underlag som muligt, fx på græsplænen. Hvis den stilles på asfalt eller fliser, bør der lægges støddæmpende materiale omkring den. Trampolinen skal stilles i forsvarlig afstand til vægge, grene, elledninger og andre legeredskaber.

Husk også vedligeholdelse og eftersyn af trampolinen, tjek jævnligt fjedre, kantpude, sikkerhedsnet osv.

Sommer
Jordbærtid!  

Så er der masser af fuldmodne danske frilandsjordbær i butikkerne, og her får du tips til, hvordan du får mest ud af bordbærbakken, og hvordan du opbevarer dem.

Læs mere
Sommer
Planlæg vandreruten med nye digitale kort 

En digital vandreportal over vandreruter i vil gøre det nemmere at planlægge sin vandretur i syd- og vestsverige, forberede sig på den rigtige måde og også gennemføre turen.
”Sverige tilbyder mange gode vandreruter, da naturen indbyder til det, og allemandsretten muliggør, at alle kan være med.…

Læs mere
Sommer
Stadig billetter til sommerens store musikoplevelser  

Ærgrer du dig over, at du ikke i tide fik sikret dig adgang til sommerens musikfestivaler? Partoutbilletterne er ganske vist udsolgte, tilgengæld kan du stadig være heldig at få fat i en dagsbillet. Tjek fx årets Smuk Fest 2019, hvor du søndag den 11. august kan opleve både Sebastian, Burhan G,…

Læs mere
Sommer
Jordbær & pesto 

Sæsonens solmodne jordbær, tilføjer smagen af sommer til salater, kager og koldskål. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for alle de skønne sammenhæng, hvor jordbær passer ind. Prøv fx. den delikate oplevelse af jordbær og pesto, som her hvor rugkiksen har fået selskab af jordbær og…

Læs mere
Sommer
Sankt Hans - Midsommer, magi og mirakler 

Når Sankt Hans fejres her i juni, slippes nogle af de særeste og stærkeste kræfter løs i det godes kamp mod det onde. Særligt Sankt Hans aften, den 23. juni, siges disse overjordiske kræfter, at være helt ekstraordinære i naturen omkring os, og derfor tog man tidligere, netop denne nat, ud for at…

Læs mere
Sommer
Sankt Hans i Skandinavien 

Det er atter tid til at samles til folkefest, når Sankt Hans fejres landet over den 23. juni. Den gamle tradition fejres i mange nordeuropæiske lande, heriblandt i England, Irland, Rusland og Frankrig, men det er dog i de nordiske lande, at traditionen står stærkest.

Læs mere
Sommer
Hjælp de vilde bier 

Danmarks vilde bier mangler føde og levesteder uden sprøjtegifte, og lige nu er bierne yderligere udfordret af mangel på vand. Derfor opfordrer Økologisk Landsforening alle haveejere til at hjælpe bierne.

Læs mere
Sommer
Jordbærtærter uden ovn 

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Læs mere
Sommer
Saftige, lækre jordbær forude! 

Selvom forårsvejret har været køligt, så får det ikke nævneværdig betydning for årets jordbærhøst. Således forventer jordbæravlerne en samlet høst på mindst 6.000 tons.

Læs mere
Sommer
Gratis sommerballet i hele landet 2020 

Oplev Den Kongelige Ballet, når de kongelige dansere for 15. år i træk, optræder gratis fem forskellige steder i sommerlandet i juni. Pak picnickurven og nyd en sommeraften i selskab med Den Kongelige Ballet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^