Kategori: Sommer

Det er super ærgerligt, at gå glip af sjov og festligheder, bare fordi man ikke kan holde varmen ud. Det kan også være svært, gang på gang, at skulle melde afbud til arrangementer, fordi man ikke vil sidde i en situation, hvor det vækker opsigt og er til bekymring for andre, hvis man pludselig får nok af varmen, og må rejse sig og gå.

Tips til de varmeforskrækkede 

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

For de fleste stiger humøret i takt med sommertemperaturen, og inden man får set sig om, har ens sommerglade venner inviteret til daglange sammenkomster i det fri. Men mens mange trives i sol og varme, så er der andre, der af bitter erfaring ved, at de ikke fungerer i varmen. For dem kan selv et kort ophold i solen, resultere i overophedet krop og ildebefindende.

Utilpas i sol og varme

Hvorfor nogle mennesker klarer varmen bedre end andre, findes der ikke nogen entydig forklaring på.

  • Det kan dreje sig om, at nogle mennesker, generelt har sværere ved at regulere kropstemperaturen. Det gælder i sommervarmen, men jo også i vinterens kulde, hvor kuldskære har tendens til iskolde fingre og tæer.

  • En lavere tolerancegrænse overfor høj varme kan også skyldes, at nogle mennesker sveder mindre end andre. Det er et problem i varmen, fordi kroppen, ved at svede, hjælper til at køle og regulere kropstemperaturen.
  • Dårlige erfaringer fra andre gange, hvor man har opholdt sig i solen, og fx har oplevet smertefulde solskoldninger eller alvorligt solstik, kan sætte gang i en ubevidst ængstelighed for gentagelser. Ængsteligheden kan kickstarte et fysisk ubehag, når man næste gang ligger og steger i solen.

Nyd sol, strand og vand i små mængder

Det er super ærgerligt, at gå glip af sjov og festligheder, bare fordi man ikke kan holde varmen ud. Det kan også være svært, gang på gang, at skulle melde afbud til arrangementer, fordi man ikke vil sidde i en situation, hvor det vækker opsigt og er til bekymring for andre, hvis man pludselig får nok af varmen, og må rejse sig og gå.

Er sommervarmen en udfordring for dig, men er du trist over at gå glip af de fælles sommerudflugter, så kan du fx, forud for et fællesarrangement, give besked om, at du kun kan deltage ganske kort. Så er andre orienteret og indforstået med, at du forlader selskabet tidligt, og det kan dermed gøre det mere overskueligt og trygt for dig at deltage.

Har du mod på det, så kan du også, i små skridt, forsøge at udfordre din solforskrækkelse lidt. Tag en lille tur alene på stranden, så er du fri til selv at bestemme, hvor længe du bliver. Skal eksperimentet have gode chancer for at lykkes, så er det om at have udstyret i orden: Solcreme og -briller, stor solhat, let beklædning, frisk frugt i madkassen og masser af koldt vand, skal med i strandtasken. Et par håndklæder skal der også med, så du har ét at sidde på og ét til at dyppe i vandet, hvis du får brug for at få kølet huden af.

Husk også at vælge det tidspunkt på dagen, hvor uv-indekset er lavest, og sæt dig et sted, hvor der er skygge.

Drop strandturen

Hvis du imidlertid, alt for mange gange, har fundet det absolut ulideligt og pinefuldt at sidde under den bagende sol, så beslut dig for at du fremover konsekvent dropper strandturen, når temperaturen bevæger sig over de 20 grader.

Glæd dig i stedet over, at du har fået sagt fra og ikke er gået på kompromis med din tryghed og dit velvære. Måske kan du også trøste dig lidt med, at du med færre ture til stranden får færre solskader og -rynker, slipper for lugten af tang i næsen og sand i sengen.

Føler du dig vinterbleg blandt soldyrkerne, så snup en omgang selvbruner. Den er nem at smøre på, og giver et flot og jævnt resultat.

Sommer
Det alsidige kirsebær - Fra kirsebærte og kager, til kirsebærsten i sengen ..  

Det lille bær med den store smag, er et populært bær - ikke mindst fordi det har så mange anvendelsesmuligheder. De smukke røde bær kan både nydes søde og saftige som de er - eller indgå som ingrediens i kager, frugtanretninger og fine fromager. Og selvfølgelig kan de også syltes, så de senere på…

Læs mere
Sommer
Hvepse - Sæson for hvepsestik 

Sidste års varme, tørre sommer kan betyde en sensommer med langt flere hvepse end normalt. Derfor er der god grund til at være opmærksom her i august og september, hvor gedehamsen kan være en pestilens – ikke mindst hvis man har hvepseallergi.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme  

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Sommer
Vigtige tips i sommervarmen 

I sommervarmen bliver soppebassiner hurtigt forurenet med alger og colibakterier, som i værste fald kan give diarré, udslæt og øjenbetændelse.

Læs mere
Sommer
Trampolin i haven - 5 råd til at undgå ulykker 

Fra parcelhaver lyder der sommeren igennem latter og frydefulde hyl, når børn og voksne giver den gas i havetrampolinen. De store trampoliner er både kilde til masser af sjov og dejlig samvær, men også til god motorik og øget sundhed. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen kommer mange tusinde danskere hvert år…

Læs mere
Sommer
Et cayenne kick til fedtforbrændingen 

På varme dage skal der drikkes vand i rigelige mængder. Vandet kan smages til med citron, lime og mynte, og evt. lidt cayennepeber, hvis man vil give fedtforbrændingen et kick.

Læs mere
Sommer
Udsalg - Sommer 2021 

Så er der fuld gang i sommerudsalget. Se netbutikkernes udvalg af skønne varer, der lige nu sælges med store rabatter.

 

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel? 

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt…

Læs mere
Forår
Sæson: Pak picnickurven  

På denne tid af året er Danmark med sikkerhed det skønneste sted i verden. Efter en kold og våd tid, synes sol og sommertemperaturer endelig at være kommet til landet. Ude i naturen, i skoven og langs stranden, venter de allerdejligste oplevelser, der ikke kan undgå at løfte energiniveauet og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^