Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt?

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Badesæsonen nærmer sig, og damebladene bugner af slanketips, så man kan nå at blive bikiniklar. Men realiteten er, at de fleste overvægtige har haft for mange kilo på sidebenene i mange år, og derfor er en lynkur op til sommeren den helt forkerte tilgang til et vægttab. Mange ender med at blive slemt demotiverede, når kiloene hurtigt kommer på igen.

Både på tv og i ugebladene findes masser af bud på lynkure, så man kan nå at blive sommerklar. Men en lynkur er langtfra anbefalelsesværdig, mener ernæringsekspert, Cand.Scient. i Human Ernæring Louise Meng:
"En lynkur indeholder for det første sjældent alle de vitaminer og mineraler, som man har brug for. For det andet kan man holde en lynkur ud i en vis periode, men så snart man holder op med at være på kur, falder man tilbage til sine gamle vaner, som jo er grunden til, at man er blevet overvægtig. Og så ender man med at tage det hele og ofte endda lidt ekstra på igen."

Overvægt har siddet mange år
En undersøgelse foretaget af GlaxoSmithKline, som står bag vægttabsmidlet alli viser, at næsten 9 ud af 10 overvægtige føler, at de har været overvægtige 3 år eller mere. Samtidig svarer næsten hver tiende, at de har været overvægtige hele deres liv. Det understreger nødvendigheden af at gennemføre en større livsstilsændring, hvis vægten skal ned. Louise Meng siger:
"Lynkure er ikke en løsning på lang sigt. Nye vaner tager ekstremt langt tid at lære, og med en lynkur følger der ingen læringsproces med. Det er tværtimod meget demotiverende, når man ikke kan holde vægten igen bagefter. Vejen til et sundt vægttab, der kan holdes, er derfor at ændre sine madvaner i et tempo, der er overskueligt, så man ikke mister modet undervejs."
Louise Meng mener dog, at selve det at blive motiveret til at gøre noget ved sin kost, fordi sommeren er på vej, er godt. Det skal dog være en kur, der hjælper en til at indarbejde nogle sundere vaner i dagligdagen.

Den store gulerod: Et sundere helbred
Ifølge undersøgelsen er det for en tredjedel af de overvægtige da også tanken om at få et bedre helbred, der er den største motivationsfaktor for at tabe sig. Så meget desto større grund til at tænke langsigtet. At have yoyo-vægt er nemlig meget usundt for kroppen, idet det medfører hormonelle svingninger, som forstyrrer mætheds- og sultfornemmelsen. Det kan betyde, at man ikke føler sig mæt, selvom man har spist nok, og så er det først rigtig svært at holde vægten.
Ved et sundt vægttab taber man sig typisk et halvt kilo til et helt kilo om ugen. I forhold til helbredet er der hurtig bonus. Forskning viser nemlig, at taber man sig 5-10 procent af ens kropsvægt, så reducerer man blandt andet risikoen for at udvikle diabetes med 58 procent og risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 40 procent for blot at nævne nogle af de mange helbredsfordele, der følger med et vægttab.

Om undersøgelsen
• Millward-Brown interviewede 600 tilfældigt udvalgte danskere, som var let til svært overvægtige.
• Undersøgelsen blev udført på vegne GlaxoSmithKline der markedsfører slankemidlet alli.

Slank & sund
10 myter om vægttab

Læs om nogle af de mest sejlivede myter om, hvad der skal til, hvis man ønsker at opnå et stort, sundt og holdbart vægttab.

Læs mere
Slank & sund
Kikærter - Lækre og super anvendelige

Spis friske bælgfrugter, som grønne ærter og bønner eller tørrede bælgfrugter, som linser, brune bønner, hvide bønner og sojabønner. En af de rigtig lækre og super anvendelige bælgfrugter, er kikærter. Kikærter har en lækker og lidt nøddeagtigt smag. Kikærter er både gode i gryderetter, og ristet på...

Læs mere
Slank & sund
Proteinkure: Planteprotein er bedre for blodsukkeret

I en tid, hvor protein-kure hitter, er det vigtigt at nævne resultatet af et studie bragt i fagbladet Nutrients. Her fremgår det, at et skift fra animalske proteiner til vegetabilske proteiner, har en positiv effekt på blodsukkeret hos personer med type-2 diabetes.

Læs mere
Kom i form
Stram op og styrk mavemusklerne med crunches

Træningsøvelsen crunches er supereffektive maveøvelser, og samtidig mindre belastende for ryggen end almindelige situps. Sørg for at ligge på et godt underlag, når du udfører øvelserne. Øvelserne må gerne kunne mærkes i de muskelgrupper du træner, men stop træningen, hvis du kan mærke at øvelserne...

Læs mere
Slank & sund
Vi tager mere på i vægt i løbet af sommeren end i julen

Danskerne dyrker motion i et uset omfang i fitnesscentre, men om sommeren er der en tendens til, at træningstøjet bliver pakket væk og de usunde vaner fundet frem. Grillhygge og større mængder alkohol er medvirkende til, at danskerne tager flere kilo på i sommerperioden end på noget andet tidspunkt...

Læs mere
Kom i form
Flad mave - Effektiv øvelse

Denne enkle, men effektive, øvelse, tager godt fat i musklerne omkring maven og ryggen, og indgår derfor altid i træningsprogrammer. Øvelsen indgår naturligvis også i Lotte Arndals bog 'Styrketræning for kvinder'. Her viser Lotte øvelsen.

Læs mere
Slank & sund
Stærke krydderier øger forbrændingen

Et proteinholdigt måltid løfter forbrændingen af kalorier med 30%, mens et kulhydratholdigt måltid løfter forbrændingen med 4%. Derfor skal man vælge en kost med højt proteinhold og lavt fedtindhold som f.eks. kød, æg, fisk, ærter og bønner, når man vil fremme fedtforbrændingen. Men der er mere, man...

Læs mere
Kom i form
Til dig der gerne vil i form - men ikke orker

Måske er du en af dem, der i al hemmelighed går rundt og er rigtig godt træt af at føle dig sløv og tung, træt af at bukserne strammer - og rigtig, hamrende træt af en evig dårlig samvittighed over ikke at få gjort noget ved det. Her får du et godt råd ...

Læs mere
Sundhed
Kvinder bliver tykkere

Trods kampagner for sund mad og mere bevægelse, så bliver flere og flere danske kvinder overvægtige. Det viser en nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs mere
Sundhed
Danskerne fravælger LCHF diæt

34% af danskerne kender til LCHF kostprincipperne, men kun 2% af dem lever efter diætens forskrifter. Det viser en helt ny analyse som YouGov har udarbejdet for Fuldkornspartnerskabet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Yoga blok Nordal

Yoga blok Nordal

Flere danskere dyrker motion i fritiden

Flere danskere dyrker motion i fritiden

New Mags: Yoga, Great Retreats

New Mags: Yoga, Great Retreats

Gå dig slankere

Gå dig slankere

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
ANNONCER
^