Solcreme med høj faktor øger risiko for allergi

Solcreme med høj faktor øger risiko for allergi

Solcreme med høj faktor øger risiko for allergi 

Jo højere faktortallet er på din solcreme, jo større risiko er der for at få allergi af cremen, advarer Astma-Allergi Danmark …


Solcreme med høj faktor øger risiko for allergi
Det er vigtigt at beskytte huden med solcreme, når man opholder sig ude i solen, men solcremer har vist sig at indeholde allergifremkaldende stoffer, og jo højere faktortallet er på din solcreme, jo større risiko er der for at få allergi af cremen, advarer Astma-Allergi Danmark.
Forbrugerkemi.dk anbefaler, at du i stedet for at bruge høj solfaktor, sørger for at smøre et tykt lag creme på, for solcreme beskytter kun, hvis du har nok creme på – og det er uanset faktortallet.
Et tyndt lag solcreme giver bagslag
Solcremens faktortal beskytter kun, hvis man følger brugsanvisningen. Det betyder, at man skal bruge en god håndfuld solcreme per person. Det er der mange, der ikke gør. De smører for lidt på.
”Et tyndt lag med faktor 15 svarer kun til faktor to eller tre” oplyser Ewa Daniél, toksikolog i Astma-Allergi Danmark. ”Mange tænker, at så tager jeg bare en solcreme med en højere faktor, men det hjælper ikke. Et tyndt lag med faktor 50 svarer til en faktor på omkring tre til fem. Det vil altså sige, at beskyttelsen mod solens stråler næsten ikke stiger, selvom du går meget højere op i faktortal” forklarer hun.
I Danmark giver en creme med faktor 15 normalt tilstrækkelig beskyttelse, mens man i sydens sol har behov for en højere beskyttelse.
”Men ingen af solcremerne vil beskytte dig i solen, hvis du tager for lidt på”, advarer Ewa Daniél.

Brug solcreme – men med omtanke
Solcreme er et af de plejeprodukter, der indeholder flest kemikalier, skriver Forbrugerkemi.dk. Samtidig er det meningen, at stofferne skal blive siddende på huden længe. Derfor er det en god ide at overveje, hvad dit behov er, før du køber solcreme.
”Vi ved, at jo højere faktortallet er, jo mere solfilter indeholder cremen. Solfiltre er generelt allergifremkaldende. Derfor vil der i en solcreme med højt faktor tal, være større risiko for allergi, end med en solcreme med faktor 15, siger Ewa Daniél. Brug derfor en solcreme med faktor 15, når du er i Danmark – og brug nok af den” råder hun.
Kig solcremens indhold igennem
Solcreme indeholder også andre stoffer, der f.eks. kan fremkalde allergi, belaste miljøet eller være hormonforstyrrende.
”Tjek altid indholdsdeklarationen igennem, hvis du vil passe på miljø og sundhed,” råder Maria Hansen, akademisk medarbejder i Informationscenter for Miljø & Sundhed. ”Du kan også vælge solcremer, der er mærket med både Svanen og allergimærket Den blå krans.”

Når du bruger solcreme, kan du …
• sørge for at smøre den anbefalede mængde solcreme på. Dvs. en god håndfuld solcreme til hele kroppen - svarende til 40 ml til en voksen og 20 ml til et barn.
• nøjes med at benytte solcreme på den ikke tildækkede hud. Og i øvrigt følge sol-rådene fra Kræftens Bekæmpelse.
• vælge svanemærket solcreme uden octocrylene og parfume eller vælge produkter med både svanemærket og Astma-Allergi Danmarks blå krans.
• læse indholdsdeklarationen igennem og købe produkter uden problematiske stoffer. Du kan slå stofferne op i søgefeltet på forbrugerkemi.dk. I øverste højre hjørne skriver du bogstaverne ki (står for kemiinfo) efterfulgt af det konkrete stofnavn.



  • Sollotion SPF30
    Derma Sollotion SPF30 absorberes hurtigt uden at fedte.
    Vejl. 200 ml  99,95
Skønhed & Pleje
Sommerens skønneste duftnyhed: The Body Shop - Full Ylang Ylang  

Med Full Ylang Ylang har The Body Shop lanceret en eau de parfum, der må være denne sommers allerdejligste duftnyhed. Duften samler de mest eftertragtede duftnoter; ylang-ylang, vanilje og sort peber, i en helt perfekt afstemt symfoni.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Hårfjerning i ansigtet: Fordele og ulemper ved 10 hårfjerningsmetoder 

Som alle ved, så mindskes produktionen af kollagen, når vi nærmer os overgangsalderen. Det ses jo især i ansigtet, hvor huden mister sin spændstighed og der opstår linjer og rynker. Men mens kollagenproduktionen er for nedadgående, så står det besynderligt nok helt anderledes til med produktionen af…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Rituals Homme Collection 

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til ham, du holder allermest af, især ikke, hvis han er en nøjsom type, tilfreds med det han har, og selv køber det, han mangler. Men måske er der alligevel noget, han har brug for lidt hjælp til. En ny duft kan være svær selv at vælge, ikke mindst fordi…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Aloe vera - alsidig og effektiv 

Aloe vera er kendt og yndet verden over for sine særlige egenskaber. Bladenes saftige gel har så mange alsidige anvendelsesmuligheder, at man med rette kan kalde aloe vera planten for en vidunderplante. For sin medicinske og helbredende virkning, er planten historisk set anvendt siden faraoernes tid…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Naturlige ingredienser er også allergifremkaldende 

Mange hudpleje- og makeupprodukter markedsføres med anprisninger om, at de er økologiske, eller at de kun indeholder naturlige ingredienser. Det kan give indtryk af, at produkterne må være bedre, sundere eller måske mindre allergifremkaldende end produkter med syntetiske ingredienser. Men naturlige…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Genbrug kaffegrums som blødgørende ansigts- og bodyscrub 

Ansigts- og bodyscrubs af kaffegrums er en absolut klassiker, der effektivt både renser og fugter og efterlader huden silkeblød. Nogle synes tilmed, at ansigtsmasker med kaffe virker opstrammende, beroligende på irriteret hud og har en lindrende effekt på f.eks. hævede, mørke øjenomgivelser.

Læs mere
Skønhed & Pleje
Kan en øjenserum mindske mørke rander, rynker og poser under øjnene? 

Noget af det allerførste andre lægger mærke til ved et andet menneske, er øjnene. På et splitsekund tolkes mørke rander, markante rynker og poser under øjnene, som træthed. Træthed kan naturligvis være årsagen, men også aldring spiller ind - især efter de 50.

Nogle mennesker føler sig meget…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Træt af appelsinhud & persienne-lår? 

Findes der overhoved nogen kur mod bulet appelsinhud og slappe persienne-lår?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Botox - udjævn rynken med toksin 

Fra botox i 2002 blev godkendt til anvendelse i kosmetisk øjemed, er det i dag en af de mest anvendte kosmetiske behandlinger af af rynker. Botoxbehandlinger er tilsyneladende effektive, men hvad er det egentligt for et stof man behandles med?

Læs mere
Skønhed & Pleje
Sådan lindres hævede øjne  

De fleste oplever fra tid til anden at vågne op med hævede øjne, også kaldt ’puffy eyes’. Hævelserne kan være symptom på en mild allergireaktion, men kan også skyldes indtag af fx alkohol og saltholdige fødevarer eller mangel på søvn. Ved at ændre lidt på livsstilen kan hævede øjne ofte forebygges,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^