Kategori: Rejser
Viva españa i vinterferien 

Sol, kulturelle oplevelser og gastronomi får flere hundredetusinde danskere til at tage til Spanien i vinterferien ....

Dansk kulde bliver til spansk sol for hver femte af de danskere, der tager på vinterferie i år, viser en ny undersøgelse fra Hotels.com. Sol, kulturelle oplevelser og gastronomi er grunden, mener ekspert ...

Danskerne er vilde med Spanien. I løbet af de kommende uger flygter hver femte af de danskere, der holder vinterferie, således til Spanien. Det svarer til, at omkring 274.000 danskere tager til spanske himmelstrøg. Heraf er mere end halvdelen 50 år eller mere.
Selvom der er mange Spanien-fanatikere, trodser hver fjerde dansker det friske kolde vejr og vælger at holde ferien hjemme.
Det viser en undersøgelse om danskernes ferieplaner foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.162 danskere.

Spanien betyder sol og varme
Professor i branding af rejsemål og Spanien-ekspert Ana Maria Munar fra CBS, Handelshøjskolen i København, forklarer den danske glæde ved Spanien:
”Spanien betyder sol og varme, og det er netop, hvad vi hungrer efter. Ferielandet byder i dag på helårsturisme og moderne kultur-, kunst- og arkitekturoplevelser. Også avanceret gastronomi lokker os nordboer til de sydlige himmelstrøg”.

Spanien-fanatisme – mest hos de ældre
Spanien hitter i særdeleshed hos de ældre. Således er hver anden af dem, der tager til flamenco-landet, 50 år eller mere – mens kun 10 pct. er under 30 år. Det overrasker ikke Spanien-ekspert Ana Maria Munar:
”Der har siden 60’erne været en tradition blandt danskerne for at tage til Spanien. De ældre startede traditionen som unge, men rejser i dag primært for moderne kulturoplevelser, specielt i de større spanske byer, så som Madrid og Barcelona. Men også golf- og kunstturisme er et trækplaster. Derfor har mange pensionister valgt at have deres feriebolig på solkysten”.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^