Kategori: Rejser

Stockholm - nordens venedig

Stockholm - nordens venedig 

Stockholm er beliggende på 14 øer forbundet af 40 broer. Skåret i to halvdele af Mälarens vande og Østersøen. Den er, som Selma Lagerlöff beskriver; 'Byen, der flyder på vand' ...

Stockholm er beliggende på 14 øer forbundet af 40 broer. Skåret i to halvdele af Mälarens vande og det Østersøen. Den er, som Selma Lagerlöff beskriver; 'Byen, der flyder på vand'.

En tur rundt i Gamla Stan, Stockholms gamle by, er en god start på en byrundtur for enhver besøgende i den svenske hovedstad. Stortorget eller markedspladsen er domineret af Börsen, der tidligere blev brugt som aktiemarked, men nu bruges når det svenske akademi skal uddele Nobelprisen i litteratur.
Storkyrkan er byens katedral og den ældste bygning i byen. Byggestilen er gotisk indeni og barok udenpå. Dens største attraktion er en gotisk skulptur af St. Georg, der slås mod dragen. Det er et mesterværk af Bernt Notke fra Lübeck.
Klokken 12 brydes din ro af lyden af trompeter, akkompagneret af trommer. Der er vagtskifte foran kongeslottet, en vigtig seværdighed for turister og lokale royalister. Slottet er med sine 608 værelser på højde med Buckingham Palace i London til titlen som det største slot i Europa. Udover de kongelige gemakker, er skatkammeret også et besøg værd.

Kaknästornet
Med sine 150 meter er det det højeste tv-tårn i Skandinavien. Fra toppen kan man nyde en svimlende panorama-udsigt over byen. Hvorfor ikke samtidig sætte sig i restauranten på toppen og nyde en klassisk svensk ret som gravad laks og flødekartofler.
Kaknästornet, Gärdet, Mörka Kroken 28-30.

Södermalm
Tidligere var området et arbejderklassekvarter. I dag er der små oaser af træhuse, der tidligere var beboet af arbejdere, som har overlevet. De ligger ved Marieberget og for enden af Åsagatan. I dag er kvarteret fashionabelt blandt unge kunstnere og mediefolk. En slags latinerkvarter i Stockholm.

Tunnelbanan – verdens største kunstgalleri
Tunnelbanan eller metroen i Stockholm er fuld af undergrundsstationer, alle dekoreret med moderne kunst. Sandsynligvis har linje 11 mod Akalla den mest beundrede samling. Prøv Västra Skogen station, hvor man kan se en næsten 20 meter høj menneskefigur af terrazzo. Solna station er kendt for sit enorme vægmaleri 'Sverige i 70’erne'. De to andre spændende stationer er Kungsträdgården og Tekniske Högskolen.

Drottningholm
Tag en tur på et gammelt dampskib fra Klara Mälarstrand til Drottningholm slot. Det blev bygget i slutningen af det 17. århundrede af arkitekter fra Tessin familien og er Sveriges svar på Versailles. I dag er det på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Udover selve slottet, hvoraf en del nu er hjem for den kongelige familie, er hovedattraktionerne: Slotsparken med den franske og engelske havestil, den Kinesiske Pavillon med en samling af kinesisk kunst og håndværk og endelig Drottningholms Hofteater – den ældste opera, der stadig benyttes.

Skansen
Her er verdens første udendørs museum, der åbnede i 1891. Ideen var at vise hverdagen i Sverige i gamle dage, før befolkningens hverdag blev moderniseret, da de flyttede fra land til by. Man kan besøge gamle gårde, hytter, værksteder, samt en lille by med forskellige ting fra hele landet kan besøges og udforskes. De besøgendes favorit er bjørnens vinterhi.

Stadshuset
Stockholms rådhus er vartegn for den svenske hovedstad. Det er bygget i 1923 i nationalromantisk stil. I den blå hall afholdes banketten efter uddelingen af Nobelprisen. Tårnet har en glimrende udsigt over byen.

Skärholmen
Den nærliggende øgruppe gør Stockholm til en unik by. En del af de 25.000 øer kan sagtens blive udforsket takket være et imponerende transportnet af dampskibe, skabt af Waxholmbolaget, et shipping selskab, der er ejet og drevet af byrådet. Bådene afgår fra Nybrokajen og Strömkajen (udenfor Grand Hotel). Waxholm, med dets gamle fort og gode gamle svenske arkitektur, er nok den mest oplagte attraktion til en halvdags tur.

Drottningholms Slottsteater
Et sandt mekka for alle operaelskere fra hele verden. Den ældste barokopera med ægte maskineri, der stadig virker.
Drottningholms Slottsteater, Lovön, tlf. 660 8225.

Museer
De berømte mastodontmuseer i alverdens storbyer, som Louvre og Prado, efterlader dig med hovedpine og en følelse af at have overspist. Stockholms museer har en mere human størrelse og efterlader dig med appetit efter mere.

Lady Hamilton hotel
Beliggende i Gamla Stan er dette hotel fuld af charme og stil. Der er opkaldt efter Emma Hamilton, Lord Nelsons elskerinde. Hvert værelse er individuelt møbleret med svenske antikviteter. Det er ret dyrt, men pengene værd.
Lady Hamiltons hotel, Storkyrkobrinken 5, tlf. 506 401 00.

Kend rejsemålets kulturelle normer og undgå fejl på dine ferie
Rejser
Rejsetips: Fra Japan til Tyrkiet - Etikette for turister 

Vidste du, at det er god opførsel at slubre, når man spiser nudler i Kina? At man risikerer fængsel, hvis man kritiserer den thailandske kongefamilie? At man ikke giver drikkepenge i Japan og skal være stille, når man tager tog og bus?

Sommeren er her, og mange planlægger at drage på ferie til…

Læs mere
Ferie i den svenske skærgård og på svenske øer
Rejser
Ferie i den svenske skærgård: Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Få en ferie med ægte kvalitetstid: Christiane Meulengracht afslører sine 5 bedste tips
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Botaniske oplevelser i Sydsverige
Haven & altanen
Guide: Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller trädgårdar som det hedder på svensk, og fra nu af og indtil efteråret er der masser af ekstraordinære have- og parkoplevelser at komme efter i nabolandet.

Haverne tager sig allerbedst ud om sommeren, hvor floraen er på sit højeste, og i denne periode…

Læs mere
Mindsk risikoen for mave-tarm-infektioner på rejsen - brug flaskevand og undgå rå fødevarer.
Rejser
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^