Kategori: Rejser

Medicin med på rejsen

Medicin med på rejsen 

Der gælder særlige regler, når du rejser fra danske lufthavne og har medicin med i bagagen. Statens luftsfartsvæsen har derfor skrevet en række gode råd til dig, når du har brug for medicin på din flyrejse...


Gode råd om medicin på flyrejsen
Statens luftsfartsvæsen har skrevet en række gode råd når du har brug for medicin på flyrejse.

Må jeg tage flydende medicin med i min håndbagage når jeg rejser fra dansk lufthavn?
Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende fydende form er undtaget fra reglerne for væsker i flyhåndbagage. Det vil sige, at du gerne må tage flydende medicin med i en større mængde end 1 deciliter pr. beholder. Du er heller ikke begrænset til, at beholderne med medicin skal kunne være i en gennemsigtig pose med et rumfang på højst 1 liter. Til gengæld skal du være forberedt på, at personalet i sikkerhedskontrollen kan forlange bevis på varens ægthed. Du skal kunne bevise, at det rent faktisk er medicin, du har med. Flyver du fra lufthavne i andre EU-lande, kan du blive stillet overfor et krav om en lægeerklæring på engelsk med oplysning om, hvilken type medicin du bruger.

Hvordan kan jeg undgå problemer i sikkerhedskontrollen?
Du kan selv bestemme, om du vil tage din medicin med i håndbagagen eller sende den med i indchecket bagage. Er din medicin til akut eller fast daglig brug, bør du tage den med i håndbagagen. Så kan du bruge den, selv om bagagen bliver forsinket. Anden medicin, især den i fl ydende form, kan det være en fordel at pakke i kufferten. Du skal dog være opmærksom på, om medicinen kan tåle opbevaring i flyets kolde lastrum. Til brug for sikkerhedspersonalets eftersyn af din håndbagage anbefales, at du allerede inden rejsen
sørger for bevis på, at medicinen er ægte.

Du kan fx medbringe:
• Den flydende medicin i den originale og ubrudte pakning fra producenten
• Recepten - få den med fra apoteket, selv om den ikke kan bruges igen
• Kassebon for køb af medicinen.

Andre gode råd
• Køb evt. næsedråber til flyturen i lufthavnens afgangshal
• Hæld ikke din medicin om i andre beholdere, fx for at spare plads eller vægt i håndbagagen.

Obs!
De nye regler for håndbagage gælder alle flyafgange fra lufthavne inden for EU. Men, kravene til dokumentation for medicins ægthed kan være forskellige i de enkelte lande.
Når du rejser med medicin, skal du være opmærksom på, at det afhænger af lovgivningen i det enkelte land, hvilken medicin - og hvor meget heraf - du må tage med ind og ud af landet. Det gælder både ved rejse til EU-lande og til andre steder i verden.
For medicin, som indeholder euforiserende stoffer, gælder særlige regler. Til visse rejsemål kan danske apoteker udstede et såkaldt ”pillepas” for sådanne lægemidler.
Hos rejselandets ambassade kan du få oplysning om dine muligheder for at medbringe medicin til landet.

Kend rejsemålets kulturelle normer og undgå fejl på dine ferie
Rejser
Rejsetips: Fra Japan til Tyrkiet - Etikette for turister 

Vidste du, at det er god opførsel at slubre, når man spiser nudler i Kina? At man risikerer fængsel, hvis man kritiserer den thailandske kongefamilie? At man ikke giver drikkepenge i Japan og skal være stille, når man tager tog og bus?

Sommeren er her, og mange planlægger at drage på ferie til…

Læs mere
Ferie i den svenske skærgård og på svenske øer
Rejser
Ferie i den svenske skærgård: Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Få en ferie med ægte kvalitetstid: Christiane Meulengracht afslører sine 5 bedste tips
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Botaniske oplevelser i Sydsverige
Haven & altanen
Guide: Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller trädgårdar som det hedder på svensk, og fra nu af og indtil efteråret er der masser af ekstraordinære have- og parkoplevelser at komme efter i nabolandet.

Haverne tager sig allerbedst ud om sommeren, hvor floraen er på sit højeste, og i denne periode…

Læs mere
Mindsk risikoen for mave-tarm-infektioner på rejsen - brug flaskevand og undgå rå fødevarer.
Rejser
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^