Kategori: Rejser
Londonderry kåret
Londonderry kåret 

Lonely Planet har kåret den historiske fæstningsby Londonderry i Nordirland som værende blandt verdens 10 mest spændende byer at besøge i 2013 ...

Hvis du går og planlægger, hvor næste års ferierejse skal gå hen, så skulle du måske overveje Londonderry, af de fleste kendt som Derry. Byen som ligger i det nordvestlige Nordirland, er i Lonely Planets Best in Travel 2013 nemlig kåret til at være blandt verdens 10 mest spændende byer at besøge. Det er ikke kun en stor, stor ære, at blive kåret og omtalt i årsbogen over de bedste destinationer i verden, omtalen vil helt sikkert betyde, at rejsende fra hele verden, får lyst til at besøge byen, for Lonely Planets udgivelser er verdens mest læste rejselitteratur.

Om Londonderry skriver Lonely Planet, at ”denne pulserende, historiske fæstningsby er i gang med en forvandling”. Derry kom ind på ranglisten, som den fjerdebedste by at besøge næste år, lige efter San Francisco, Amsterdam og Hyderabad. Valget af Derry begrundes i alle byens kulturelle begivenheder i 2013, hvor byen fejrer 400-års-jubilæum for dens bymure og afholder ceremonien for den prestigefyldte Turner Prize. Bogen nævner også byens imponerende restaureringsprojekt som en grund til at overveje et besøg.

Tom Hall, en af Lonely Planets skribenter, bidrog til bogen. Han siger: ”Best in Travel handler om at finde destinationer, der kan tilbyde den rejsende noget helt særligt. Derry er et glimrende eksempel på en by, der er kommet ovenpå igen efter at have gennemgået svære tider. Det er en by med hjerte, hvilket skinner igennem i dens spændende kunst- og musikscene.”

Der har aldrig været et bedre tidspunkt at besøge Derry/Londonderry på, og der er ingen grund til at vente til 2013 med at planlægge din rejse. Byen kan tilbyde mange seværdigheder og aktiviteter hele året rundt.

Se også ..:
• <link http: clk.tradedoubler.com _blank>Lonely Planet's Best in Travel 2013
• <link http: www.cityofculture2013.com other-things-to-see-and-do _blank> Få inspiration til din rejseplanlægning
• <link http: www.cityofculture2013.com events _blank>Komplet liste over begivenheder 2013


Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^