Kategori: Rejser
Guide til europæiske slotshoteller
Guide til europæiske slotshoteller 

Tag med på rejsen til nogen af Europas mest eksklusive slotshoteller, hvor konger, dronninger og fyrster i fordums tid residerede. Her kan du opleve pomp & pragt og romantik & eventyr …

Fra middelalderslotte til kongelige residenser. Rundt omkring i Europa ligger gamle slotte og smukke palæer omdannet til luksuriøse hoteller. De gamle, overdådig bygninger emmer af romantik og eventyr, og ligger oftest i de mest idylliske, smukke områder, som danner rammen om et dejligt weekendophold.
Her anviser Hotels.com, en stribe af Europas bedste slotshoteller ...

Pomp og pragt på italiensk middelalderslot
Efter at have tilbragt en solrig dag som ridder eller prinsesse på stranden i Rimini-provinsen ved Adriaterhavet i Italien, bør en værdig afslutning på dagen være en overnatning på det majestætiske slotshotel <link http: da.hotels.com ho311203 palazzo-viviani-montegridolfo-italien _blank> Palazzo Viviani, som ligger i den idylliske bjergby Montegridolfo. Den lille landsby emmer året rundt af middelalderlig stemning, og flere gange årligt afholdes traditionelle festivaler, hvor byens små gader omdannes til kunstgallerier, udendørs værksteder for traditionelt håndværk og scene for små teatre. Slottet blev bygget i 1300-tallet og blev udvidet i det 16. århundrede, og man mærker straks stedets historie og pragtvælde, når man træder ind i lobbyen, hvor et gigantisk ildsted, et antikt møblement og smukke draperinger møder slottets gæster.

Britisk tea time på tysk slotshotel
Også i Tyskland er det muligt at blive forkælet på kongelig manér. Beliggende i det idylliske bjergområde Taunus, finder man det 4-stjernede <link http: da.hotels.com ho141076 schlosshotel-kronberg-kronberg-tyskland _self> slotshotel Kronberg, som blev designet af den britiske dronning Victoria. Victoria sørgede ikke bare for, at de historiske bymure blev bygget i klassisk britisk stil – hun introducerede også den traditionelle britiske eftermiddagste på slottet, og denne tradition holdes stadig i hævd på slotshotellet den dag i dag. Dronning Victorias personlige stil og kunstneriske interesse præger stadig slottet, som er indrettet i traditionel stil med masser af antikke møbler og kunstværker, og naturligvis kan hotellets gæster forvente alle de fornødenheder, som sig hør og bør på et luksushotel. I slotshotellets smukke restaurant tilbydes et stort udvalg af vine, blandt andet fra slottets egne vinmarker.

Romantik i Marquis de Sade’s gamle slot
Den franske overklasse forstod virkelig, hvad pomp og pragt ville sige, og drømmer man om kongelig luksus, er slotshotellet <link http: da.hotels.com ho222849 chateau-de-mazan-mazan-frankrig _self> Château de Mazan, ideelt til formålet. Slottet, som blev bygget i 1720, blev beboet af ingen ringere end den berygtede Marquis de Sade, en fransk aristokrat og forfatter som senere lagde navn til begrebet ’sadisme’. Selve slottet bærer dog ingenlunde præg af den tidligere beboer. Tværtimod er slotshotellet smukt indrettet med klassiske møbler, og lyse og varme farver, og det er hotellets filosofi, at hotellet skal være indbydende, så gæsterne føler sig hjemme og godt tilpas i omgivelserne. Det eventyrlige slot har en romantisk atmosfære med en storslået slotshave og en fantastisk udsigt over det majestætiske bjerg Vernoux.

Historisk pragt og spansk gæstfrihed
Enhver der ønsker at kombinere en ferie i historiske omgivelser med masser af catalansk glæde og gæstfrihed, bør tilbringe natten på det 4-stjernede slotshotel <link http: da.hotels.com ho315415 parador-de-tortosa-tortosa-spanien _self> Parador de Tortosa. Slottet, som ligger lige i hjertet af den østlige spanske by Tortosa, kan dateres helt tilbage fra det 10. århundrede, og hele området oser af historie. Det kan varmt anbefales at gå en tur gennem Tortosas gamle bydel, som huser imponerende bygninger fra flere forskellige tidsaldre. Aftenen bør tilbringes i slottets billedskønne have, hvorfra man har en fabelagtig udsigt over den gamle by, floden Ebro og de omkringliggende bjerge. Slotshotellet er indrettet i luksuriøs klassisk stil med antikt møblement og mørkt træ.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^