Fremtidens rejsetrends

Kategori: Rejser

Fremtidens rejsetrends

Fremtidens rejsetrends 

Verden forandres hele tiden, og det samme gør vores rejsevaner. Vejr, sygdomme, økonomisk krise og sikkerhed er de fire nøgleord, som i stigende grad styrer vores rejser ...

Verden forandres hele tiden, og det samme gør vores rejsevaner. Vejr, sygdomme, økonomisk krise og sikkerhed er de fire nøgleord, som i stigende grad styrer vores rejser.
"Internettet giver os et smidigt værktøj til at holde øje med verdens urocentre, så vi kan undgå dem i vores rejser. For selvom rejsende er mere bevidste om livet uden for barer og badestrande, er det klart, at vi kun vil rejse til steder så langt væk som muligt fra områder med krig og smitsomme sygdomme.", siger Country Manager Danmark Yannis Panagopoulos fra feriewebstedet Zoover. "I løbet af de næste 5-10 år vil dette blive endnu mere udtalt, og det er ikke sikkert, at de traditionelle rejsemål kan klare sig i konkurrencen. Selv vejret eller truslen om ekstremt vejr kommer til at spille en større rolle for vores valg af rejsemål."

Bestilling online
Rejsende bestiller i stigende grad deres rejser over internettet, blandt andet fordi man her kan få et særligt overblik over udvalg og tilbud.
"Denne form for booking er vokset eksponentielt. Om et par år kan man måske overhovedet ikke gå ind til et rejsebureau.", vurderer Yannis Panagopoulos. "Flyselskaberne fungerer selv som rejsebureauer og har ofte aftaler med forskellige hoteller."

Kulturrejser i vækst
Om tidens rejsetrends siger Yannis Panagopoulos, at det er de store rejseeventyr der trækker. Samtidig er de rejsende i dag mere opmæksomme miljøet og efterlyser f.eks. økologiske hoteller for at sikre sig at deres ferie belaster naturen mindst muligt.
Østeuropa er ved at genindtage sin tidligere plads som ferieparadis. F.eks. Kroatien på vej til at blive et af de virkelig markante rejsemål, selvom det knap nok var kendt af turister for få år siden.

Inspiration til rejsen findes på nettet
De sociale netværk, som i dag findes på internet, gør det muligt at dele information om rejsemål i et hidtil uset omfang. Vennerne ser de feriebilleder, du lægger på nettet, de skriver med deres venner og så spreder det sig som en løbeild. Det her er langt stærkere end nogen som helst form for annoncering, fordi kilden er personlig og anses for pålidelig.
Twitter kan give øjebliksbilleder fra dit rejsemål. Hvor varm er svømmepølen lige nu? Hvordan er vejret. Hvad koster drinks? Det er svar, du aldrig vil kunne få fra et rejsebureau.
Man kan se film og med Google Maps kan man selv tjekke, hvor langt der faktisk er til stranden og få et godt indtryk af, hvordan omgivelserne ser ud.
Det bliver lettere og lettere at rejse, og rejsende kan tillade sig at have større forventninger. Man får oven i købet flere valgmuligheder, hvis man er bedre forberedt inden rejsen.

Links:
•<link http: twitter.com _blank> Twitter
•<link http: maps.google.dk _blank> Google Maps
•<link http: www.facebook.dk _blank> Facebook
•<link http: www.zoover.dk _blank> ZooverRejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^