Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse

Vraget til fordel for ekskonen

Vraget til fordel for ekskonen  

Fra brevkassen: Hun var sikker på at have fundet sin sjæleven, men nu har han valgt at give sit tidligere ægteskab en chance …

______________________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg befinder mig i et stort dilemma. Jeg har mødt den mest vidunderlige mand. Vi kan have lange samtaler om alt og intet, og er stormende forelsket. Vi er begge er enige om, at vi er som skabt for hinanden.
For to år siden brød han med sin kone gennem 14 år, med hvem han har tre små børn. Deres forhold var meget præget af skænderier, som til sidst gjorde at han fik et problem med alkohol. Så det var en kæmpe lettelse for ham, da de endelig gik hvert til sit.
Mit dilemma er at han nu har fortalt sin ekskone om mig, hvilket har resulteret i at hun have ham tilbage. Han siger, at det er mig han elsker og at han aldrig har følt den samhørighed med et andet menneske, som han føler for mig. Alligevel har han, efter pres fra hende, besluttet at de skal forsøge deres forhold igen.
Jeg forstår ingenting. Jeg har siden set ham og kan se at han er ulykkelig. Han siger også at han er bange for, at det er den forkerte beslutning han har taget...
Jeg er overbevist om, at det er en panikhandling fra hendes side. Hun kunne jo have taget ham retur for tre måneder siden, så hvorfor lige nu....
Jeg har utrolig svært ved at finde ud af hvad jeg skal gøre. Bør jeg bakke ud og helt afbryde kontakten til ham eller skal jeg blive lidt på sidelinien og se hvad der sker?
Jeg har valgt ikke at presse på. Det er i mine øjne en umulig kamp at vinde, da jeg hører at børnene spiller en stor rolle i hans beslutning. Jeg har dog sagt til ham, at jeg, når deres forhold igen går i stykker, står klar med åbne arme.
Han kontakter mig stadig pr. sms, små hilsner, beskeder om hvor fantastisk jeg er. Han kan ikke forstå at jeg ikke bliver vred og han siger at jeg fortjener bedste. Han ekskone har forlangt at han og jeg aldrig ses igen ...
Hvad gør jeg?

M

______________________________________________

Kære M.

Tak for din mail, som jeg haster med at besvare. Jeg kan sagtens forstå du oplever, at du står i et stort dilemma. Det er meget vanskeligt i det ene øjeblik at tro, du har mødt den eneste ene og være stormende forelsket i en mand, som du oplever er din sjæle ven. For så i næste øjeblik at blive kastet ud i den situation, at han alligevel giver det kuldsejlede forhold til ekskonen en ny chance.
Det må opleves helt absurd og uforståeligt. Men alligevel er det en historie, jeg har oplevet og hørt om flere gange, endda fra en af mine nærmeste veninder for meget kort tid siden. Det er et meget stort chok at skulle forholde sig til et sådan svigt, netop når man har haft tillid til og troet på, at han var manden du skulle leve sammen med resten af livet.
Ud fra det du skriver oplever jeg, at forholdet til din store kærlighed har et noget illusionsagtig skær over sig.. I har sikkert begge haft et stort behov for at møde den store kærlighed og derved overset nogle realiteter undervejs. I har haft mange og lange samtaler, men kun set hinanden sammenlagt 2 døgn. Du skriver ikke noget om hvorfor I kun har set hinanden så lidt, når nu I var så forelskede og mente, at I var skabt for hinanden.
Din drømmemand har måske ikke været helt ærlig omkring sig selv og hans forhold til ekskonen og børnene. Måske har han ikke været så fri af det gamle forhold, som han har ladet dig forstå. Og det er ikke ualmindeligt at når en ekspartner opdager, at der er en ny på banen, så bruges alle kneb for at få det tabte tilbage. Der indgår måske også trusler, f.eks. i forbindelse med hans samkvem med børnene.
Om deres forhold har de store chancer er svært for mig at vide. Hvis din kæreste har fortalt den fulde sandhed, er der ikke meget der tyder på at de kan få forholdet mellem dem til at fungere.
Du spørger mig om jeg vil råde dig til, at vente på ham lidt på sidelinien og stå med åbne arme, når og hvis det alligevel ikke kører med ekskonen.
Til dit spørgsmål vil jeg svare, at du skal tænke meget på, hvor meget du kan og vil byde dig selv.
Det er jo dejligt for ham, at kunne sende dig nogle søde mails og fortælle dig hvor dejlig du er, så holder han begge døre åbne og har en form for eventyr i den dagligdag, der er i en småbørnsfamilie
Men er det nok for dig at leve på en sød sms nu og da?.
Jeg ville nok tænke lidt mere over at han sådan bare accepterer, at han ikke må se dig mere eller kontakte dig. Hun sætter altså dagsordenen for ham, så han må jo ligge noget under for hendes krav for at tage ham tilbage.
Ud fra det du skriver, tror jeg ikke han er stærk nok til at indgå i et nyt forhold. Selvom det ikke kommer til at fungere mellem dem, vil der sikkert komme en masse problemer omkring børnene, så det bliver svært at få en tilværelse for jer til at lykkes. Jeg tror rent faktisk ikke han er helt den mand du har oplevet i din forelskelse. Derfor er mit råd til dig, at du beslutter dig til ikke at stå og vente i kulissen og vente på ham med åbne arme. Hvis jeg var dig ville jeg sige til ham, at han ikke skal kontakte dig så længe han lever sammen medekskonen. Hvis han en dag er helt afklaret med hensyn til ekskonen og samkvem med børnene, kan han kontakte dig så I kan lære hinanden bedre at kende, for så at se om I stadig oplever, at være hinandens sjælepartner.
Indtil da tror jeg det vil være klogest også at tænke på, om der skulle være andre muligheder for at finde den rette partner.
Jeg ved det er svært at opgive en stor drøm, men forsøg alligevel at få et mere realistisk billede af hvem din kæreste virkelig er.
Jeg ønsker dig al mulig held og lykke til at finde den partner du fortjener.


Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^