Kategorier: Parforhold  -  Dating

Vil han mere end venskab? 

Fra brevkassen: Hun har følelser for en mand i vennegruppen, men er i tvivl om følelserne er gengældt. Og hvad vil konsekvensen være for deres venskab, hvis han ikke er interesseret?

______________________________________________________

 

Til brevkassen.
Håber I kan komme med et råd eller en kommentar til et forhold, jeg har til en ven, og som jeg overvejer kan blive til mere end venskab.
Jeg er studerende, og ud over mit studie, venner, familie, frivilligt arbejde, bruger jeg en stor del af min tid i kirke. Her har jeg, for et års tid siden, mødt en jævnaldrende fyr. Vi ses 2-3 gange om ugen, men aldrig alene. Dvs. der er altid en masse andre venner tilstede, når vi ses.
Han kan være lidt genert, så ved jeg ikke helt hvordan jeg skal agere, om jeg skal være mere opsøgende, eller om jeg skal afvente og se hvad der sker.
Han hjalp mig da jeg skulle flytte, hvilket han brugte mange timer på, og han kommer altid når jeg inviterer til arrangementer. Vi snakker rigtig godt sammen og er gode til at høre til hinandens dag, og gode til at grine sammen.
Umiddelbart lyder det jo godt, og jeg vil gerne se mere til ham og lære ham bedre at kende, for at finde ud af, om det er noget at bygge videre på. Men det er svært at få fortalt ham, at jeg gerne vil se ham alene. For vi er en stor vennegruppe, der altid er sammen, og jeg er bange for, at det kan blive noget rod og at det kan blive svært at ses, hvis jeg lægger op til noget og det viser sig ikke at være gengældt.
Så jeg tænker meget over, hvordan jeg kan foreslå det på en naturlig og afslappet måde, men samtidig overvejer jeg, om jeg hellere skal vente og se om han tager initiativ.
Noget andet, jeg går og overvejer, er om det, at vi ikke taler samme sprog, kan blive en for stor udfordring for et forhold på sigt. Han er nemlig ikke dansk, men han forstår meget dansk og taler det også lidt. Når han og jeg taler sammen, så foregår det på altid på engelsk, hvilket bekymre mig, for jeg synes ikke altid det er nemt at forklare tingene på engelsk. Men vore kulture og værdier er
meget ens. Og det er vel det vigtigste. Så jeg tænker, at det med sproget måske bare er noget man skal vænne sig til.
På en eller anden måde fornemmer jeg, at han faktisk har lagt op til noget de seneste måneder. Men jeg føler mig først klar nu, selvom jeg stadig er usikker på, hvordan jeg ønsker det skal være mellem os. Problemet er, at han om nogle måneder skal til udlandet, hvor han skal bo et halvt års tid. Spørgsmålet er om jeg skal gøre noget nu, eller om jeg skal vente.

______________________________________________________

Mange tak for din mail.
Du skriver omkring dit venskab med en jævnaldrende mand og om dine overvejelser omkring, at jeres forhold skal blive til mere, dvs. udvikle sig til et kæresteforhold.
Du skriver, at I er sammen flere gange om ugen gennem fælles venner og aktiviteter, men at I aldrig er alene. Din ven har hjulpet dig med at flytte, I taler godt sammen, fortæller om hinandens hverdag og griner godt sammen, selvom din ven kan være noget genert. Du skriver, at det kan blive vanskeligt i vennekredsen, hvis du og han begynder et forhold, som alligevel ikke bliver til noget, fordi I fortsat skal se hinanden i vennekredsen.
Ud fra det jeg læser, så kan din vens adfærd være af rent venskabeligt karakter. Men det kan også være at han generthed forhindrer ham i, at forsøge at få tid sammen med dig alene. Og ligesom du, kender han jo også konsekvenserne for fremtiden i vennekredsen, hvis han forsøger at komme dig nærmere og så bliver afvist..
Jeg tror ikke, at der kommer nogen afklaring på jeres situation, hvis du forventer et initiativ fra ham. Det tror ikke, han har mod til. Derfor vil jeg råde dig til at handle, hvis du virkelig ønsker at få klarhed over, om I kunne få et kærlighedsforhold til hinanden.

Hvo intet vover, intet vinder
Det betyder, at du må finde modet til at få en afklaring, uanset at der kan være en pris at betale. Husk ordsproget "Hvo intet vover, intet vinder", og da din ven snart skal af sted, så haster det. Jeg tror, at det er en stor chance du forspilder, hvis du ikke får afklaret, om han er interesseret i et forhold til dig. I har det jo dejligt sammen med fælles venner og interesser. Sådan et forhold har på forhånd en masse positive muligheder, at bygge videre på.
Spørg ham om han har lyst til at gå en tur i skoven, eller om han har lyst til at tage med ud og se en eller anden kulturaktivitet. Når jeg foreslår, at I laver en aftale om, at tage ud og se eller opleve noget sammen, vil han ikke blive så nervøs på forhånd, som hvis du pludselig inviterer ham hjem i stuen alene.
Når I er ude på tur, vil I have mulighed for at finde et roligt sted at drikke kaffe, og så vil I have fred og ro til, at få talt om hvad I hver især ønsker. Det er vigtigt, at det er dig der tager initiativet til at få talt om tingene. Du kan godt indlede med sige noget i retning af, at du har fornemmet at han har virket mere glad for dig den seneste tid, om du skal forstå det, som at han ønsker I skal være mere end venner. Fortæl ham endeligt, at du også er meget glad for ham. Fortæl ham, at du vil være glad for at I får talt om det, inden han rejser. Gør alt hvad du kan for at undgå at gøre ham nervøs. Mænd er ikke altid så modige på dette område, som mange piger går og tror. I langt de fleste tilfælde er det pigen, der på en eller anden måde giver bolden op til at få indledt en dialog.

Så fat mod, og spring ud i det inden han rejser. Du må kæmpe for din lykke! Der er jo i virkeligheden ikke noget at miste, men til gengæld meget mere at vinde!

Jeg ønsker dig kraft, styrke og kærlighed, for med disse kan du nå meget langt.

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^