Parterapi som forebyggelse

Kategori: Parforhold

Parterapi som forebyggelse

Parterapi som forebyggelse 

For at forebygge kriser i parforholdet går langt flere danskere i parterapi...

Danske par søger parterapi selvom de er i et parforhold som fungerer. Formålet er at forebygge fremtidige kriser og blive bedre til at håndtere konflikter. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"For bare 10 år siden søgte de fleste først hjælp, når skilsmissen stod for døren. I dag er det næsten omvendt", lyder det fra formand for Psykoterapeut Foreningen i Danmark, Erik B. Smith.

Han vurderer, at hvor 80 procent af henvendelserne før handlede om at redde stumperne i et ægteskab, handler de i dag om at forbygge kriserne. Sådan lyder også beskeden fra Dansk Psykolog Forening.

Forklaringen er ifølge formand Roald Ulrichsen, at det moderne menneske ikke vil acceptere at have det halvdårligt.

"Det kan lyde forkælet, men vi må se det som et sundhedstegn, at flere mennesker tager deres parforhold alvorligt. Det er er ikke kun et hensyn, de tager til dem selv, men også til børnene", siger han.

Forsker ved Institut for Fremtidsforskning Niels Bøttger-Rasmussen ser udviklingen som del af en større tendens, hvor vi efterspørger professionel vejledning på alle livets niveauer.

"Vi benytter os ikke kun af specialister i arbejdsregi, men også i det private. For eksempel når vi opdrager vores børn, skifter job eller arbejder med vores kærlighedsliv", siger han.

Sociolog Hanne Warming fra Roskilde Universitetscenter peger på, at flere par søger terapi, fordi de ved, at parfoldet ikke kan tages for givet.

"Folk gifter sig for anden og tredje gang eller er selv skilsmissebørn. De ved, det kræver arbejde at få et parforhold til at vare ved, og de er indstillede på at investere i det", siger hun til Kristeligt Dagblad.


Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^