Kærlighed og selvværd

Kategori: Parforhold

Kærlighed og selvværd

Kærlighed og selvværd 

Følelsen af mindreværd kan være en stor belastning i livet, følelsen kan hindre dig i at gøre de ting du drømmer om – og den kan gøre det svært at finde en god partner ...

En tryg opvækst i en kærlig og omsorgsfuld familie, er væsentlige betingelser for at udvikle empati, selvværd og selvrespekt senere i livet. Desværre kan lang fra alle voksne se tilbage på en barndom under så gunstige vilkår – og for mange bliver voksenlivet en lang kamp med følelser af mindreværd.
Kæmper du med følelsen af mindreværd? Er du ofte i tvivl om du er god nok? Føler du dig for tyk, for lille, for høj, for dum, for umulig - og ikke værd at elske?

Til kamp mod følelsen af mindreværd
Følelsen af mindreværd kan være en stor belastning i livet, følelsen kan hindre dig i at gøre de ting du drømmer om – og den kan gøre det svært at finde en god partner. Måske sukker du efter at finde sammen med en mand med styr på livet. Men chancerne for at han får øje på dig og dit smukke indre, er små, hvis du gemmer dig bag usikkerhed og mindreværd.
Du kan vælge at bearbejde din usikkerhed på egen hånd og lære teknikker og øvelser som kan hjælpe dig til at føle større selvværd og selvtilfredshed. Du kan også vælge en partner, hvis udgangspunkt mere ligner dit - og sammen vil I kunne motivere og støtte hinanden til at føle større selvtilfredshed.

En ligeværdig partner
Den mand som lige nu vil få øje på dig vil nok i højere grad ligne dig. Han er måske et menneske som også kæmper med et lavt selvværd og som ubevidst leder efter en partner hvis selvværd ikke overgår hans eget. Hvis I formår at betro jer til hinanden og dele og tale om jeres skrøbeligheder og skyggesider, så kan sådan et parforhold være en styrke. Med det samme udgangspunkt og forståelse for hinandens svagheder kan I støtte hinanden til hver i sær at få opbygget et større selvværd.

En fælles kamp for øget selvværd
Men for at det skal lykkes, skal I begge turde og ville tage udfordringen, give jer hen og lade den følelsesmæssige healing og udvikling blive en del af jeres hverdag. I skal øve jer på hver dag at rose hinanden, vise jeres kærlighed ved små tjenester, sige anerkendende ord til hinanden og se på hinanden med blidhed og påskønnelse. Sammen vil I gro og udvikle jer – både hver for sig og sammen.

● Husk at de negative tanker og mindreværdet kan få overtaget og at I nemt kan komme til at trække hinanden endnu længere ned, hvis I ikke bevidst og målrettet samarbejder i positiv retning
● Pas på at du ikke glemmer dig selv, ved pludselig kun at fokusere og beskæftige dig med at få øget hans selvtillid og selvværd
● I skal være ærlige over for hinanden og kunne snakke åbent om hvordan I oplever hinanden. Men hold øje med at åbenhed og ærlighed ikke går hen og bliver til negativ kritik og nedgørelse

Litteratur og kursus om øget selvværd
Hvis du, når du læser denne klumme, tænker at det er lige dig, så kan jeg anbefale dig at læse bøger af den amerikanske forfatter Louise Hay. Hendes bøger er kendt verden over, som et levende bevis på at bekræftelser kan forvandle liv og at det nytter, selv at gøre noget.

Utilfredsstillende parforhold
Psykolog
Utilfredsstillende parforhold 

Fra brevkassen: Hun er frustreret over, at der mangler intimitet og nærhed i deres parforhold. Men når han kigger på hende og sender hende et sjældent smil, så smelter hun indvendigt.

Læs mere
Forhold ødelagt af mistro og jalousi
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Mand i midtvejskrise
Parforhold
Mand i midtvejskrise 

Fra brevkassen: Han er 55, har et godt job og styr på familie, hus og økonomi, men han er trist og irriteret, og hun er bekymret for om han har en depression.

Læs mere
Parforhold
Valget mellem to mænd 

Fra brevkassen: Hun søger psykologens råd til, hvordan hun træffer valget mellem den mand, hun har haft et forhold til gennem tre år - og den mand, hun er stormende forelsket i.

Læs mere
Han siger hun mangler dybde
Parforhold
Han siger hun mangler dybde 

Han har forladt hende med en kommentar om, at hun ganske vist er både sød, sjov og flot, men at hun ikke har dybde nok.

Læs mere
Parforhold
Kærlighed - men ingen lyst 

En læser skriver, at hun ingen seksuel lyst har til den mand, hun elsker, og at hun har dårlig samvittighed over at lade som om, hun har …

Læs mere
Hvorfor trækker han tiden ud?
Parforhold
Hvorfor trækker han tiden ud? 

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.

Læs mere
Parforhold
For lidt sex 

Fra brevkassen: Hun har et større behov end han har, og hun finder det ydmygende, at skulle tigge og bede ham om at have sex.

Læs mere
Elsk ham igen
Parforhold
Elsk ham igen 

Til de kvinder der tænker på at gå, men allerhelst vil blive i deres parforhold, har samlivseksperten Ingrid Ann Watson skrevet bogen "Elsk ham igen"...

Læs mere
Få mere lyst
Parforhold
Få mere lyst 

Vi må alle forholde os til vores personlige oplevelse af lyst og lykke, og stille os selv spørgsmålene: Hvad er lyst for mig? Og hvad gør mig egentlig rigtig glad?, skriver sexolog Jesper Bay-Hansen ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^