Kategori: Parforhold

Kærlighed - men ingen lyst 

En læser skriver, at hun ingen seksuel lyst har til den mand, hun elsker, og at hun har dårlig samvittighed over at lade som om, hun har …

Min mand og jeg har været sammen i 2 år og har 4 sammenbragte børn. Vi har et godt forhold, et varmt venskab og elsker hinanden. Vores eneste problem er, at han har mere lyst til seksuel samvær end jeg. Jeg har ganske enkelt ikke lyst - overhoved!
Da vi mødte hinanden havde jeg helt klart lyst til ham, men siden er lysten fuldstændig forsvundet. Jeg føler mig presset, bliver afsindig irriteret og føler kun endnu mindre lyst, når han lægger op til noget.
Den dårlige samvittighed fylder meget, selvom jeg i hverdagen forsøger at ignorere den. Jeg tænker også på, at den væsentligste årsag til at han gjorde sit tidligere forhold forbi, var pga. manglende sex. Af samme grund har jeg virkelig svært ved at indrømme over for ham, at jeg fuldstændig har mistet lysten.
En gang om ugen lader jeg som om at jeg har lyst og giver ham, hvad han vil have. Men det er voldsomt grænseoverskridende og jeg har det dårligt med at ligge der og lade som om at jeg synes det er pragtfuldt. Det er ikke sådan, at jeg har lyst til andre mænd - jeg har bare slet ikke lyst!
Skal jeg bare se i øjnene, at det ikke bliver anderledes og indrømme det overfor min mand? Eller skal jeg snakke med lægen om der er noget medicin jeg kan tage, så jeg får lyst igen? Har du et godt råd?

________________________________

Kære du,

Det er virkelig en vanskelig situation du er havnet i. For selvom det er et problem, som du deler med utallige kvinder, er der ikke umiddelbart nogen nem løsning.
Der kan være mange grunde, som tilsammen gør, at sexlysten forsvinder for en periode eller for altid. Lad mig kommenterer problemet, ved at tage udgangspunkt i den situation du befinder dig i:
Forholdet til din mand er 2 år gammelt og I har 4 sammenbragte børn. Det kan jo være en stor mundfuld, at få en familiesammenføring til at fungere. Der er mange hensyn der skal tages, og måske opstår der mange frustrationer og skuffelser over, at den store indsats ikke altid belønnes. Jeg forestiller mig at det kan være anledning til en hel del stress, at skulle få seks personers vaner og behov til at mødes.

Når man føler sig presset til sex  
Jeg kan ikke udfra dit brev se, om du er skuffet over din mands måde at klare familiens udfordringer på, eller om der måske har været alt for lidt tid til fokus på jeres indbyrdes forhold. Men du skriver, at I er venner, har et varmt forhold og stadig elsker hinanden. Så jeg vil gætte på, at en af hovedårsagerne til, at du har mistet sexlysten er, at du føler dig presset til sex. At skulle give sig seksuelt hen, inden man overhoved når at føle nogen form for lyst, er et stort pres. Det er i mange tilfælde nok til at lysten helt forsvinder. Situationen svarer til at skal spise, før man er sulten, eller skal spise noget man overhoved ikke har lyst til. Og da du har en fornemmelse af at hyppigt sex betyder meget for din mand, skal du samtidig leve med en dårlig samvittighed over, at du ikke opfylder hans behov, hvilket igen resulterer i endnu mindre lyst. Altså en virkelig ond cirkel, som kan virke helt uløselig.
Det at du stiller dig til rådighed for din mand til sex en gang om ugen, er på den ene side måske med til at bevare det gode forhold til din mand, men på den anden side, er det en slags overgreb mod dig selv, overgreb, som du sikkert ikke kan leve med i længden…

At tage hul på problemet
Du spørger om du skal acceptere, at det ikke kan være anderledes og om du bør fortælle din mand, at du ikke har lyst til ham mere. Som jeg ser det, er du nødt til at overveje konsekvenserne inden du siger noget til ham. Det kan såre ham meget, at du ikke har lyst til ham og har foregivet, at have lyst til ham, når I har været sammen. Er du parat til at tage konsekvenserne af en sådan konfrontation som måske indebærer at han vil ud af jeres forhold? Alternativt kan du forsigtig nærme dig emnet - og måske foreslå at I får noget hjælp til at finde ud af hvordan du kan få mere lyst til sex. Det kan være, at det at snakke om det, kan tydeliggøre om der er noget i jeres samspil eller kommunikation, der er skyld i, at du helt har mistet lysten.
Gå nænsomt frem. Det kan komme som et chok for ham, at det står så slemt til og at du har det så dårligt med situationen. Skal I sammen arbejde jer frem mod en løsning, er det vigtigt, at der stadig er en tillid mellem jer. Der skal helt bestemt gøres noget, men jeg tror ikke at medicin kan afhjælpe situationen. Problemet ligger i forskellen i sexlyst og i måden hele situationen har udviklet sig på.
Afslutningsvist vil jeg gøre dig opmærksom på at kvinder i din situation, ofte oplever at genfinde lysten til sex, hvis de, fri for pres og forventninger, får ro til at mærke efter…

Jeg håber, at du, ved forsigtigt at inddrage din mand i dine frustrationer og ved at bruge den styrke som ligger i jeres gensidige kærlighed, varme og venskab, kan bryde cirklen så I kan få et samliv der fungerer for jer begge.

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^