Han gider ikke familiearrangementer

Han gider ikke familiearrangementer

Han gider ikke familiearrangementer 

Fra brevkassen: Hendes kæreste arbejder meget og vil ikke deltage i familiearrangementer. Hun er glad for ham, men ved ikke om hun burde være bekymret ...

_____________________________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg skriver, da jeg gerne vil høre din mening om mit forhold. Det kommer sig af, at jeg den anden dag ringede til min bedste veninde og meldte afbud til hendes førstefødtes barnedåb - på min kærestes vegne, ikke på mine egne. Det er desværre et mønster som synes ganske gennemgående. Min kæreste melder afbud til alle sociale arrangementer, nu tager jeg sågar alene til arrangementer i hans familie.
Selv foretrækker han at være udendørs, bruge tid med sin "makker" og sine hunde og ja, han arbejder nærmest i døgndrift.
Når han ringer siger han, at han glæder sig til vi ses, men der går lang tid mellem at vi ses. Vi har sammen planlagt ferier. Men vi har faktisk ikke set hinanden i nogen tid.
Jeg er glad for ham, men burde jeg være bekymret?

_____________________________________________________


Tak for din mail..
Jeg vil indlede med at sige, at parforhold jo kan udfolde sig på mange forskellige måder, der findes i min optik ikke den ene rigtige måde at leve sammen på. Min egen mand opholder sig for eksempel en stor del af året i udlandet, hvilket betyder at jeg deltager alene i begge familiers fester - uden at det virker forkert.
Min mening om dit parforhold er, at det der er vigtigst er, om du/I er tilfredse med den måde jeres parforhold fungerer på.
Du indleder med at skrive, at du spørger fordi du lige har ringet afbud på din kærestes vegne til din bedste venindes førstefødtes barnedåb. Du skriver at din kæreste foretrækker et udeliv med sin makker og sine hunde - og at han arbejder i døgndrift. Du fortæller også at der kan gå lang tid mellem I ses, men at han siger, at han glæder sig til at se dig.
Jeg forestiller mig at din henvendelse måske er foranlediget af at dine venner og familie syntes, at det er et lidt mærkeligt parforhold I har og måske sætter spørgsmålstegn ved, om han nu er seriøs nok i sit forhold til dig. Måske har de givet udtryk for at de ikke synes han prioriterer dig og forholdet højt nok? …
Men hvad synes du? Du spørger om du har grund til at være bekymret. Jeg tror ikke du har grund til at være bekymret for om han f.eks. har andre kvinder eller ikke er glad for dig. Spørgsmålet er for mig at se, om du er tilfreds med at have en kæreste, der helt lever sit eget liv, med arbejde, makker og hunde. Det er jo ikke forkert at leve sådan, det er heller ikke forkert, at han ikke har lyst til at deltage i familiens og vennernes sociale begivenheder. Det hele er kun et problem, hvis du ikke kan acceptere hans måde at leve på. Og om du kan acceptere at I ikke ses så ofte og derfor må gå alene, når der er fest i familie og vennekredsen.
Hvis du i det store og hele er tilfreds med forholdet som det er, kan jeg ikke se du har grund til bekymring. Spørgsmålet er måske om du på længere sigt vil finde jeres forhold tilfredsstillende. Måske skal du prøve at mærke efter og forestille dig hvordan du vil have det med, også i fremtiden, at have en kæreste med et så lille behov for samvær og fællesskab. Hvis I fortsætter forholdet, kan du så se dig selv som den, der alene passer hjemmet og evt. børn, og er det ok for dig fortsat at gå alene til både hans og din families sammenkomster?
Mit råd til dig er; gør op med dig selv om du kan leve med en mand, der lever som han gør, og find ud af om han evt. er indstillet på at du med tiden vil stille større krav til hans tilstedeværelse og deltagelse i familiearrangementer.
Jeg vil ønske dig held og lykke med din afklaring. Husk, at kun du ved, hvad der er bedst for dig.

Parforhold
Parterapeuten: Når du lukker ned overfor din partner, straffer du dig selv mest 

Har du for vane at tænke ”så kan han lære det”, eller ”han fortjener ikke min kærlighed”, så er du måske godt i gang med at finde på ’strafaktioner’ mod din partner. Og dem skal du passe på med, for de gør både dig selv og din partner ulykkelig, fortæller parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Test: Er der balance i parforholdet? 

Kærligheden har trænge kår i et parforhold, hvor følelsen af fællesskab, jævnbyrdighed, gensidig respekt og opmærksomhed, mangler. Følelsen af at man konsekvent yder en større indsats end sin partner, skaber en ubalance, som kan være svær at rette op på.

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Vi holder smartphonen i hånden mere end vores partner 

Kærligheden risikerer at blive den store taber, hvis ikke vi aktivt tager et valg om at kæmpe imod trangen til at give vores smartphone den dyrbare opmærksomhed, som vi inderst inde hellere vil give – og modtage fra – vores partner. Det mener parterapeut og forfatter Christiane Meulengracht, der…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: De alvorlige konsekvenser ved ikke at lytte til hinanden 

Som nyforelskede er vi gode til at lytte til hinanden, men som årene går, ’glemmer’ mange par at give hinanden daglige doser af udelt opmærksomhed, og det kan få store konsekvenser. Sådan lyder det fra parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 4 råd til bedre kommunikation.

Læs mere
Parforhold
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt 

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er…

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes 

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset 

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag 

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold 

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder 

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^