Gør forholdet forbi - hensynsfuldt 

At gøre et forhold forbi er aldrig sjovt. Mange kvinder føler, at det næsten er værre, at være den, der afslutter et forhold, end at være den, der bliver afvist.

Mange kvinder kæmper med medfølelse og skyldfølelse; Vi vil jo helst ikke gøre nogen ondt...
Men når du nu har besluttet dig for at gøre det forbi, så er det næste skridt at finde en god og hensynsfuld måde at afslutte forholdet på. Hvordan du bedst gør det, afhænger naturligvis af omstændighederne, hvor længe I har kendt hinanden mv., men her følger nogle kloge generelle retningslinjer.

Vis hensyn – undlad de sandeste sandheder
Vis hensyn! Små hvide løgne kan betyde, at han slipper dig uden at det gør ham alt for ondt og ødelægger hans ego. Overvej hvorvidt det at konfrontere ham med sandheder ikke blot er at gøre ham unødigt ondt.

Afslutning af det kortvarige forhold
Ok, I prøvede. Du gav det en god chance, men du er virkelig ikke interesseret. Han ringer, du genkender hans nummer og tager ikke telefonen. Han efterlader en besked og tekster en sms. Hvad gør du nu?
Du lader være med at vende tilbage! De fleste mænd kan bedre forlige sig med tanken om, at du er blevet kørt ned, flyttet til Afrika eller blevet frygtelig syg, end at blive konfronteret med en blank afvisning.
Er han den mere ihærdige type, så ringer han muligvis igen. Måske glemmer du at lade være med at tage telefonen. I så fald - lyv!
Afvisninger a la´ “Jeg har lige mødt en anden..” kan være svære for ham at sluge. At du har valgt en anden mand som du lige har mødt, betyder at han har tabt dysten - og ingen mand bryder sig om at tabe.

Øh, jeg gennemgår en fase..
Han vil bedre kunne acceptere, at du har fundet sammen med din ekskæreste igen. Eller at du i øjeblikket gennemgår en fase, hvor du bliver nød til at fokusere mere på dig selv og dit liv. Nu forekommer den slags undskyldninger måske lidt for gennemskuelige. Og du har måske ret i, at en kvinde vil aldrig tro på dem. Men de fleste mænd vil vælge at tro dig, frem for at få serveret en direkte afvisning.

Hold afstand
En anden mulig form for afvisning - dog ikke altid helt så effektiv - er blot at holde afstand. Sig til ham, at du er meget ophængt og har vanvittigt travlt de kommende uger, og at du vil ringe til ham, når du igen har tid til at trække vejret. Denne besked kan muligvis virke lidt forvirrende, men mænd kan let forholde sig til at man har travlt – og så er metoden effektiv lige her og nu.

Den ”næsten” ærlige metode
Du kan også forsøge at være ærlig - eller næsten ærlig. Fortæl ham, at det simpelthen er et spørgsmål om kemi – eller mangel på samme.

Den ærlige metode - afslutning af et længerevarende forhold.
Har forholdet været længerevarende og kender I hinanden godt, så er du tvunget til – hvor ondt det end gør – at være helt ærlig. Her skylder du både ham og dig selv, at forholdet afsluttes ordentligt - også selvom sandheden kan gøre ondt.

Det skal foregå ansigt til ansigt og i private og rolige omgivelser. Forbered dig forinden på hvordan du vil formulere dig. Undlad at være alt for specifik a la; Du er elendig i sengen, du lugter, du ligner ikke min drømmefyr, du er for kedelig, du er en idiot. Men sørg for at din afvisning er klar og tydelig. Vær hensynsfuld i dit valg af ord, men undlad at fremstå vag. Forsøg at sige tingene ligeud og fortæl ham, at du er ked af det.
Lad være med at forsøge af afbløde bruddet med: ”Men vi kan fortsætte med at se hinanden som venner”. Det tilbud er simpelthen for ydmygende at få og for svært for de fleste at sluge.  Hvis der virkelig er basis for et venskab, så skal det nok komme helt af sig selv.


Utilfredsstillende parforhold
Psykolog
Utilfredsstillende parforhold 

Fra brevkassen: Hun er frustreret over, at der mangler intimitet og nærhed i deres parforhold. Men når han kigger på hende og sender hende et sjældent smil, så smelter hun indvendigt.

Læs mere
Forhold ødelagt af mistro og jalousi
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi 

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Mand i midtvejskrise
Parforhold
Mand i midtvejskrise 

Fra brevkassen: Han er 55, har et godt job og styr på familie, hus og økonomi, men han er trist og irriteret, og hun er bekymret for om han har en depression.

Læs mere
Parforhold
Valget mellem to mænd 

Fra brevkassen: Hun søger psykologens råd til, hvordan hun træffer valget mellem den mand, hun har haft et forhold til gennem tre år - og den mand, hun er stormende forelsket i.

Læs mere
Han siger hun mangler dybde
Parforhold
Han siger hun mangler dybde 

Han har forladt hende med en kommentar om, at hun ganske vist er både sød, sjov og flot, men at hun ikke har dybde nok.

Læs mere
Parforhold
Kærlighed - men ingen lyst 

En læser skriver, at hun ingen seksuel lyst har til den mand, hun elsker, og at hun har dårlig samvittighed over at lade som om, hun har …

Læs mere
Hvorfor trækker han tiden ud?
Parforhold
Hvorfor trækker han tiden ud? 

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.

Læs mere
Parforhold
For lidt sex 

Fra brevkassen: Hun har et større behov end han har, og hun finder det ydmygende, at skulle tigge og bede ham om at have sex.

Læs mere
Elsk ham igen
Parforhold
Elsk ham igen 

Til de kvinder der tænker på at gå, men allerhelst vil blive i deres parforhold, har samlivseksperten Ingrid Ann Watson skrevet bogen "Elsk ham igen"...

Læs mere
Få mere lyst
Parforhold
Få mere lyst 

Vi må alle forholde os til vores personlige oplevelse af lyst og lykke, og stille os selv spørgsmålene: Hvad er lyst for mig? Og hvad gør mig egentlig rigtig glad?, skriver sexolog Jesper Bay-Hansen ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^