Infunderer man selv sin lakridssnaps, så kan man regulere smagen og styrken efter behag. Det er nemt gjort med en basissnaps fra fx Brøndum eller Aalborg Akvavit, for her skal man blot tilføje smagsingredienserne, og efter et døgn, er den klar til servering.
Prøv fx en herlig hindbær/lakrids snaps, som er skøn til desserter, og som gør sig rigtig godt i selskab med bobler, serveret i champagneglas.
Opskrift med Aalborg Akvavits økologiske gør-det-selv-snaps
Sådan gør du:
- Tag 20 g frysetørret hindbær og 2 pastiller rålakrids og put i din Aalborg Basis Snaps.
- Skru låget på, og stil den et mørkt og køligt sted.
- Efter et døgn vil snapsen have smag, og du kan i princippet servere den, som den er. Men hvis du kan vente fire dage, så får du den allerbedste snaps med den helt perfekte smagsbalance mellem hindbær og lakrids.
Herefter er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter - og så er den klar til servering.
Vil du servere snapsen med bobler, så kombiner 2 cl hindbær/lakridssnaps i champagneglas toppet op med 6 cl mousserende vin.
Vidste du ..
- at snaps oprindeligt blev brugt til medicinske formål og som et fordøjelsesmiddel efter måltider?
- at snaps traditionelt fremstilles ved at destillere korn eller kartoffelalkohol?
- at snapsen også går under det gamle ord 'bjesk'?
- at traditionen byder, at snapsen fejres med skål og sang? Fx med snapsevisen 'Haps, haps, haps' på melodien 'Sur, sur, sur':
Haps, haps, haps
Nu skal vi ha´ snaps
En som styrker appetitten
En som rykker i banditten
Haps, haps, haps
Nu skal vi ha´ snaps