Sådan fremstiller du en herlig lakrids- og hindbærsnaps 

Snaps er en ægte nordeuropæisk brændevin med en helt særlig plads i dansk madkultur, og samtidig yderst alsidig, da den kan infunderes med alverdens urter og krydderier. Blandt dem er enebær, koriander og citrusfrugter, men også lakridssmag, i form af fennikel, anis og sort lakrids, er populære.

Infunderer man selv sin lakridssnaps, så kan man regulere smagen og styrken efter behag. Det er nemt gjort med en basissnaps fra fx Brøndum eller Aalborg Akvavit, for her skal man blot tilføje smagsingredienserne, og efter et døgn, er den klar til servering.

Prøv fx en herlig hindbær/lakrids snaps, som er skøn til desserter, og som gør sig rigtig godt i selskab med bobler, serveret i champagneglas.

Opskrift med Aalborg Akvavits økologiske gør-det-selv-snaps 

Sådan gør du:

 1. Tag 20 g frysetørret hindbær og 2 pastiller rålakrids og put i din Aalborg Basis Snaps.
 2. Skru låget på, og stil den et mørkt og køligt sted.
 3. Efter et døgn vil snapsen have smag, og du kan i princippet servere den, som den er. Men hvis du kan vente fire dage, så får du den allerbedste snaps med den helt perfekte smagsbalance mellem hindbær og lakrids.
  Herefter er der bare tilbage at filtrere snapsen gennem et kaffefilter - og så er den klar til servering.

Vil du servere snapsen med bobler, så kombiner 2 cl hindbær/lakridssnaps i champagneglas toppet op med 6 cl mousserende vin.   

Vidste du ..

 • at snaps oprindeligt blev brugt til medicinske formål og som et fordøjelsesmiddel efter måltider?
 • at snaps traditionelt fremstilles ved at destillere korn eller kartoffelalkohol?
 • at snapsen også går under det gamle ord 'bjesk'?
 • at traditionen byder, at snapsen fejres med skål og sang? Fx med snapsevisen 'Haps, haps, haps' på melodien 'Sur, sur, sur':

  Haps, haps, haps
  Nu skal vi ha´ snaps
  En som styrker appetitten
  En som rykker i banditten
  Haps, haps, haps
  Nu skal vi ha´ snaps
Vin & spiritus
Favorit cocktail: Sweet Effort med rabarber og tequila 

Nyd sommervejret - og imponér weekenens gæster - med en ny, frisk, mexikanskinspireret cocktail med lime, rabarber og tequila. Opskriften er udviklet af de to kyndige og prisbelønnede bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, og bragt i deres inspirerende bog 'Bartenderens cocktails'.

Læs mere
Vin & spiritus
Halloween drink: Aperol Spritz Cocktail 

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet så er det oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger farvetemaet.

Læs mere
Vin & spiritus
Sådan laver du din egen brombærsirup til din bramble cocktail 

Det er super nemt selv at fremstille sukkersirup til sensommerens skønne bramble cocktail.

Læs mere
Vin & spiritus
Cosmopolitan opskrift 

Den ekstravagante cocktail Cosmopolitan er en drink med knald på både farve og smag. Hovedingrediens er vodka, mens den smukke farve er fra tranebærjuice og den friske smag fra appelsinlikøren og masser af friskpresset limejuice. Klassisk, smuk og sexet!

Læs mere
Vin & spiritus
Sommerens 5 bedste drinks og cocktails 

Lune sommeraftener, kolde drinks og godt selskab. Sommeren står for døren, og det skal fejres med familie og venner, god mad og friske drinks og cocktails. Fra den spanske ginproducent, Gin Mare, kommer opskrifterne på sommerens 5 dejligste; Red Snapper, Mojito, Tom Collins, G&T og Triple Orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vinanmeldelse: Noble Vines 667 Pinot Noir fra Delicato Family Wines  

Er man til lette, ukomplicerede rødvine, så er Noble Vines 667 Pinot Noir, 2019 fra Delicato Family Wines i Californien et rigtig godt bud. Her er der tale om en vin, der ikke stjæler opmærksomheden fra maden, men i stedet synes at fremhæve rettens smag og duft.

Læs mere
Sommer
Sådan serverer du vin i varmen 

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Vin & spiritus
Copenhagen Rosé Festival 2022 

Fredag og lørdag den 24. og 25. juni slår Copenhagen Rosé Festival dørene op til to oplevelsesrige dage i roséens tegn, når festivalen indtager The Plant i København.

Læs mere
Vin & spiritus
Campari Orange 

Opskrifter på de største Campari-klassikere igennem tiderne. Smagen af saftige appelsiner er forrygende sammen med Campari.

Læs mere
Sommer
Strawberry Daiquiri 

Frisk og lækker sommerdrik. Sådan mikser du selv den super populære strawberry daiquiri.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^