Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories 

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på vegetarmad. Bogen hedder Green Kitchen Stories - Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage. Det er ikke kun en meget smuk kogebog, men frem for alt en meget inspirerende og brugbar livsstilsbog. Med opskrifter baseret på basisvarer fra køkkenskabene og årstidens friske råvarer, viser David og Luise, hvor nemt det er at lave sunde, velafbalancerede retter i dagligdagen.

Titel:Green Kitchen Stories – Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage
Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl 
Forlag: Tinkerbell Books ApS
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrift: Dekadent Chokolade

Fra bogen bringer vi her opskriften på den super skønne, dekadente chokoladekage. "Og du skal ikke lade dig skræmme af rødbederne", skriver David i bogen. "De smager overhovedet ikke mærkeligt - faktisk giver de chokoladesmagen ekstra dybde." 

Til 10 personer

Dét skal du bruge: 

  • 11/2 dl ekstra-jomfruolivenolie + lidt til formen
  • 11/4 dl ahornsirup eller flydende honning 
  • 50 g mørk chokolade (mindst 70 % kakao), brækket i stykker 
  • 250 g rå rødbeder (3-4 mellemstore), revne 
  • 3 æg
  • 200 g fint speltmel
  • 2 tsk bagepulver 
  • 5 spsk kakaopulver 
  • 1 knsp havsalt 
  • 1 spsk kokosmel

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180°. Varm olien op ved middellav varme i en gryde. Tilsæt ahornsirup og chokolade, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. 
  • Tilsæt de revne rødbeder, og rør grundigt rundt. Pisk æggene sammen i en lille skål, og rør også dem i gryden. Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt ned i en skål, og rør blandingen i gryden. 
  • Smør en randform på 20 cm eller en anden bageform med lidt olie. Drys formens sider med kokosmel, så dejen ikke sætter sig fast. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 25-30 minutter, eller til overfladen er mørk og sprækker lidt, mens midten stadig er let klistret. 
  • Lad kagen køle af i 15 minutter i formen, og vend den forsigtigt ud på en tallerken. Kagen smager fantastisk lun, men den kan også køles af og holde sig i køleskabet i 2-3 dage. 
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Nem opskrift på kanelsnegle af Annemette Voss
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter til proteinrig morgenmad
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Heibergs gulerodskage
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
 tunsalat, æggesalat, flødegratinerede kartofler
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^