Kategori: Appetitten

Smørret er tilbage

Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Det er igen blevet moderne at bruge smør, når der skal bages festbrød eller steges gode bøffer. Det viser en ny undersøgelse, hvor 7 ud af 10 danskere peger på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved særlige lejligheder. Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Der skal også være plads til smør
Man bliver mødt af fuldkorn, minimælk og lightprodukter, når man træder ind i landets køkkener. Men samtidig tyder noget på, at den klassiske firkantede pakke smør igen er på vej ind i mange danske køleskabe. For mens danskerne går højt op i fedtprocenter og lavt kalorieindhold, lægger de samtidig vægt på, at det ved særlige anledninger er i orden at lade sig forføre af den gode smag.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Arla Foods. Her peger 7 ud af 10 danskere på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved visse lejligheder, mens halvdelen af danskerne mener, at smørret er blevet moderne. Når der kræses om maden til en romantisk hyggeaften, eller når venner eller familie kommer på besøg i weekenden, tyder det således på, at smørret sidder med til bords.

Det handler om kvalitet og smag
Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, mener, at det afspejler en tendens i tiden, at smørret igen er blevet moderne.
”Vi går højt op i kvalitet. Flere og flere danskere handler i delikatessebutikker og prioriterer de gode råvarer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os, at smagsoplevelsen i den mad, vi serverer ved særlige lejligheder, er i top. Der spiller smørret en vigtig rolle. Både fordi smørret i sig selv giver en fyldig, karakteristisk smag, og fordi smørret er med til at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i retten,” siger hun.
Undersøgelsen peger generelt på, at danskerne både tænker på sundhed og livsnydelse, når de står ved kødgryderne. Og det er positivt, mener Tove Færch:
”Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men samtidig skal vi have lov til at forkæle os selv ved specielle lejligheder. Og det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi en gang imellem lader smagen bestemme og bruger smør i madlavningen – på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade.”

Prices forkærlighed for smør
Populære madprogrammer og tv-kokke kan have bidraget til, at danskerne igen har fået øjnene op for smørrets smagskvaliteter.
Undersøgelsen viser, at danskere, der ugentligt følger med i programmet ”Spise med Price”, oftere spiser smør. 69 procent af de faste seere af ”Spise med Price” har spist eller brugt rigtigt smør i madlavningen inden for den seneste måned. Det samme gælder for 42 procent af dem, der blot har hørt om det populære program, men aldrig ser det. Dertil kommer, at 73 procent af de danskere, der følger med i brødrene Prices kogekunstner, er enige i, at rigtigt smør er en vigtig ingrediens i madlavningen, hvilket kun gælder for 48 procent af dem, der har hørt om programmet, men som ikke ser det.
Meget tyder altså på, at danskernes hjemmekundskaber påvirkes af populære mad- og livsstilprogrammer – og særligt de madglade Price-brødre er med til at skabe en positiv stemning omkring brugen af smør i madlavningen.

Jeg kan og jeg vil..
Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Spis dine duftpelargonier
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Laaangsom mad
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Citronkrydret jordbærsmoothie
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Det gode fedt
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
En kærlig madpakkehilsen
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Forår på færde
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Hverdagsmad i efteråret
Appetitten
Hverdagsmad i efteråret 

Det kan være svært at finde tid og overskud til de kreative opskrifter i hverdagen, men her er hjælp at hente....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^