Opskrifter på konfekt og kræs

Kategori: Appetitten

Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner omkring tilberedning af julekonfekten. Men måske trænger udvalget af konfektopskrifter til lidt sød fornyelse? Her bringer vi et par skønne opskrifter på den mest delikate konfekt, som måske endda kan gå hen og blive en del af jeres konfekttradition.

Delikate dadelkugler

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten
  • 200 g mandelmel
  • Saften af en ½ appelsin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 200 g smeltet mørk chokolade

Opskrift

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i foodprocessor eller blender
  • Tril massen i ensartede kugler 
  • Overtræk dadelkuglerne med chokolade, sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og dekorer eventuelt de fine kugler med revet appelsinskal

Peanutfudge

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 120 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 130 g saltede peanuts
  • 200 gram smeltet lys chokolade

Opskrift 

  • Under omrøring smeltes smør og rørsukker over svag varme i en gryde med den kondenserede mælk
  • Fortsæt med at røre i ca. 10 minutter til massen har fået en gylden farve
  • Tilføj peanuts og hæld derefter massen i en firkantet form foret med bagepapir
  • Lad massen køle af og stil den derefter i køleskabet nogle timer til den er massiv nok til at kunne skæres ud i små mundrette firkanter
  • Overtræk de små fudge firkanter med lys chokolade
Jeg kan og jeg vil..
Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Spis dine duftpelargonier
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Laaangsom mad
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Citronkrydret jordbærsmoothie
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Det gode fedt
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
En kærlig madpakkehilsen
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Forår på færde
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Hverdagsmad i efteråret
Appetitten
Hverdagsmad i efteråret 

Det kan være svært at finde tid og overskud til de kreative opskrifter i hverdagen, men her er hjælp at hente....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^