Kategori: Appetitten

Få varmen med indiske retter

Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter, som giver indre varme og luner helt ud i tåspidserne på en kold og mørk novemberaften.

Den indiske madkultur gemmer på et hav af spændende og eksotiske retter. Der findes nemlig ikke kun ét indisk køkken. Tværtimod er den indiske madkultur kendetegnet ved store variationer, som afspejler landets forskellige klimaer og det indiske samfunds enorme mangfoldighed.

Kontrast til nordisk køkken
Én ting har alle inderes madlavning dog til fælles, nemlig krydderierne. Mottoet jo stærkere, jo bedre binder den indiske madkultur sammen på tværs af regionale og religiøse forskelle. Det er netop brugen af mange krydderier som eksempelvis chili og ingefær, der skaber en god og interessant smagsoplevelse, som adskiller sig fra vores nordiske køkken.

Drikke som lassi og tilbehør som raita er en fast del af det nordindiske menukort. Nøgleingrediensen i begge småretter er yoghurt, der skaber en god balance til smagsindtrykkene i de krydrede hovedretter, og som samtidig har en kølende effekt.

Arla Karolines Køkken har udviklet to lækre indiske retter, der begge er inspireret af det nordindiske køkken, mere præcist Punjab, der grænser op til Pakistan. Det drejer sig om spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi og den lidt mildere cremet butterchicken med forfriskende bananraita.

Se opskrifter på ..
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Cremet butterchicken
- med forfriskende bananraita
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Spicy og varmende lammeragout
- med kølende myntelassi

Jeg kan og jeg vil..
Appetitten
Jeg kan og jeg vil.. 

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Spis dine duftpelargonier
Appetitten
Spis dine duftpelargonier 

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Laaangsom mad
Appetitten
Laaangsom mad 

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Citronkrydret jordbærsmoothie
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie 

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Det gode fedt
Appetitten
Det gode fedt 

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
En kærlig madpakkehilsen
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen 

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Forår på færde
Appetitten
Forår på færde 

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Hverdagsmad i efteråret
Appetitten
Hverdagsmad i efteråret 

Det kan være svært at finde tid og overskud til de kreative opskrifter i hverdagen, men her er hjælp at hente....

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^