Vi er vilde med kaffe
Ingen i hele verden drikker så meget kaffe som danskerne, finnerne og svenskerne. Forkærligheden for den sorte, varme drik skyldes måske vores kolde, mørke klima, der sammenholdt med de mange variationsmuligheder gør, at kaffe stort set kan drikkes på alle tider af døgnet.
Somme tider må kaffen imidlertid godt være mere end bare – ja – kaffe. Til de lejligheder bør man unde sig selv at nyde en kaffe "the french way", hvor man tilsætter gul Grand Marnier, hvis sødme og liflige aroma af eksotiske appelsiner giver et perfekt modspil til kaffens letbitre og kraftige smag.
Her bringer vi opskrifterne på de mest populære franske kaffevariationer. Smagskombinationerne er mange, så man må prøve sig frem til man finder sin favorit.
French Coffee
Ny variant over den irske klassiker
- 3 cl Grand Marnier
- 1 lille kop varm, stærk kaffe
- Friskpisket flødeskum
Hæld Grand Marnier og dernæst stærk kaffe i glas. Læg forsigtigt en fed creme af flødeskum på toppen. Pynt evt. med en appelsinskive.
French Latte
Upgrade din latte
- 3 cl Grand Marnier
- 1 lille kop varm, stærk kaffe
- Varm mælk
Hæld Grand Marnier I et højt kaffeglas. Hæld kaffe i glasset, fyld op med varm, pisket mælk og servér straks.
French Moccha
Rund, fyldig og lækker
- 2 cl Grand Marnier
- 1 espresso
- Varm kakaomælk
Hæld Grand Marnier og espresso i et højt kaffeglas. Fyld op med varm kakaomælk.
French Espresso
Genvejen til den indre varme
- 2 cl Grand Marnier
- 1 espresso
Hæld Grand Marnier i et lille kaffeglas, derefter en rygende varm espresso. Servér med det samme.
Husk altid at skolde glasset først. Så holder glasset bedre på varmen.
Spis eventuelt et stykke god, mørk chokolade til. Det fuldender smagen og blødgør kaffens naturlige bitterhed