Kategori: Nytår

Kaffecocktails med Grand Marnier 

I de kolde måneder kan kaffecocktails være lige det, der skal til for at sikre den varme og velbehag, og med kaffe og fx Grand Marnier er der mange variationsmuligheder.

Vi er vilde med kaffe

Ingen i hele verden drikker så meget kaffe som danskerne, finnerne og svenskerne. Forkærligheden for den sorte, varme drik skyldes måske vores kolde, mørke klima, der sammenholdt med de mange variationsmuligheder gør, at kaffe stort set kan drikkes på alle tider af døgnet. 

Somme tider må kaffen imidlertid godt være mere end bare – ja – kaffe. Til de lejligheder bør man unde sig selv at nyde en kaffe "the french way", hvor man tilsætter gul Grand Marnier, hvis sødme og liflige aroma af eksotiske appelsiner giver et perfekt modspil til kaffens letbitre og kraftige smag.

Her bringer vi opskrifterne på de mest populære franske kaffevariationer. Smagskombinationerne er mange, så man må prøve sig frem til man finder sin favorit.

French Coffee

Ny variant over den irske klassiker

  • 3 cl Grand Marnier
  • 1 lille kop varm, stærk kaffe
  • Friskpisket flødeskum

Hæld Grand Marnier og dernæst stærk kaffe i glas. Læg forsigtigt en fed creme af flødeskum på toppen. Pynt evt. med en appelsinskive.

French Latte

Upgrade din latte

  • 3 cl Grand Marnier
  • 1 lille kop varm, stærk kaffe
  • Varm mælk

Hæld Grand Marnier I et højt kaffeglas. Hæld kaffe i glasset, fyld op med varm, pisket mælk og servér straks.

French Moccha

Rund, fyldig og lækker

  • 2 cl Grand Marnier
  • 1 espresso
  • Varm kakaomælk

Hæld Grand Marnier og espresso i et højt kaffeglas. Fyld op med varm kakaomælk.

French Espresso

Genvejen til den indre varme

  • 2 cl Grand Marnier
  • 1 espresso

Hæld Grand Marnier i et lille kaffeglas, derefter en rygende varm espresso. Servér med det samme.
Husk altid at skolde glasset først. Så holder glasset bedre på varmen.
Spis eventuelt et stykke god, mørk chokolade til. Det fuldender smagen og blødgør kaffens naturlige bitterhed

Nytår
Tips til nytår med bobler 

Når man skal vælge vin til nytår og menuen står på fisk eller sushi, kan man ikke vælge noget mere optimalt og festligt end ægte champagne. Champagne må der kun stå på flasken, når vinen virkelig kommer fra det lille eksklusive område i Frankrig af samme navn. Derfor er prisen på de gyldne bobler…

Læs mere
Nytår
Fyrværkeri: Husk brillerne! 

Hvert år rammes mellem 200 og 300 personer af fyrværkeri eller dele af fyrværkeri. Fire ud af ti øjenskader sker på tilskuere. Desuden viser statistikken, at kun 20% af tilskuerne, der kommer til skade, har briller på. Hos Sikkerhedsstyrelsen vurderes brugen af sikkerhedsbriller, som det…

Læs mere
Nytår
Her er de 10 smukke kunstkalendere for 2021 

Her er det skønne udvalg af dette års kunstkalendere. Der er mange muligheder som hver i sær - ud over at opfylde deres praktiske funktion og bidrage til overblikket i hverdagen, er dekorative og stemningsfulde at have hængende på væggen eller liggende fremme på bordet.

 

Læs mere
Vin & spiritus
Campari Orange 

Opskrifter på de største Campari-klassikere igennem tiderne. Smagen af saftige appelsiner er forrygende sammen med Campari.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^