Ny undersøgelse: Kvinders selvtillid påvirkes af deres forhold til deres bryster

Kategori: Stil & mode

Ny undersøgelse: Kvinders selvtillid påvirkes af deres forhold til deres bryster  

Mens kvinder, der er på vej ind i 30’erne og 40’erne, bliver mere tilfredse med deres familie, venner, karriere og kærlighedsliv, forbliver deres følelser omkring deres krop for en stor del uændret. Ifølge en undersøgelse foretaget af Tapestry for Triumph har kun knap halvdelen af kvinder over 18 år en positiv opfattelse af deres egen krop. Undersøgelsens resultater peger på, at presset for at have det hele – børn, karriere, en sund fysik og et succesfuld parforhold – har en afgørende betydning for kvinders vurdering af, hvordan deres kropbillede påvirker deres selvtillid.

Moderrollen og bryst-selvtillid
Mens rollen som mor øger kvinders generelle selvtillid, er 40 procent af mødrene mindre tilfredse med deres bryster, efter at de har fået børn. Halvdelen føler samtidig, at de har mistet den ”perfekte” form, og 63 procent vurderer selv, at deres bryster hænger som et resultat af at have fået børn.  
Vi lever i en ungdomsbesat kultur, og ifølge Triumph er mange kvinders selvforståelse bundet op på normer om fysisk perfektion. På baggrund af det, mener Triumph, at det ikke er nogen overraskelse, at eksempelvis en ”mummy makeover” – der engang var noget kvinder i 50’erne fik foretaget – i dag er i rivende vækst blandt kvinder i 30’erne. Ifølge undersøgelser foretaget af Det Amerikanske Selskab af Plastikkirurger (ASAPS) så ville 62 procent af alle mødre overveje en “mummy makeover” samt et brystløft, hvis de fik muligheden.  

Mission: 1,5 millioner kvinder skal have hjælp med at finde den perfekte bh
Triumph mener imidlertid, at der er andre og mindre invasive metoder til at genvinde eller styrke sin selvtillid. En god bh, som giver den rette støtte, og som samtidig løfter og former barmen, kan gøre en stor forskel.
“Triumph har i over 130 år lyttet til kvinders behov når det kommer til lingeri. Vi forstår de udfordringer, som kvinder står overfor, når de skal finde lingeri med perfekt pasform og komfort. Lingeri er et emotionelt produkt; den forkerte pasform kan ødelægge en kvindes selvtillid og hendes dag. Derfor har Triumph i 2016 en mission om at hjælpe 1,5 millioner kvinder på verdensplan med at finde den perfekte bh,” siger Suzanne McKenna, Triumphs globale head of brand.

Danske kvinder køber lingeri for dem selv 
”Danske kvinder køber primært undertøj for deres egen skyld. Per Østergaard fra Aalborg Universitet har forsket I området og slår fast, at kvinder køber lingeri for at føle sig mere selvsikre, for at føle sig mere feminine og for deres egen fornøjelses skyld. Det betyder, at de ikke har noget som helst problem med at iføre sig dyrt lingeri velvidende, at det ikke skal vises frem for en mand,” siger kultursociolog Emilia Von Hauen. 

Udvalgte resultater fra den danske del af undersøgelsen: 

  • 76 procent af danske kvinder har generelt god selvtillid og 80 procent mener, at deres selvtillid kan styrkes ved at gøre noget godt for sig selv.  
  • Størstedelen af danske kvinder på tværs af aldersskel (61 procent) definerer ’body confidence’ ved at man ikke bekymrer sig om, hvad andre mener om, hvordan ens krop ser ud. 43 procent mener, at det defineres ved at man er stolt af, hvordan man ser ud.
  • 73 procent af danske kvinder mener, at deres selvtillid langt hen ad vejen afhænger af, hvordan de ser ud. Blandt de 18 til 29 årige er det hele 79 procent, som mener det.  
  • 6 ud af 10 danske kvinder kender deres rette bh-størrelse.
  • 50 procent mener, at de gør en indsats for at finde den rette bh, når de shopper undertøj, men kun en tredjedel er blevet fittet* inden for det seneste år.  *Ved en bh fitting måler ekspedienten kundens barm og hjælper med at finde den rette model og størrelse. 

Fakta om undersøgelsen: Undersøgelsen er foretaget af researchinstituttet Tapestry for lingeriproducenten Triumph. Undersøgelsen er gennemført som en kvantitativ survey-undersøgelse fra november 2015 til januar 2016 blandt mere end 6000 europæiske kvinder i alderen 18-50 år, heraf 1044 danske kvinder.  De øvrige lande, som er inkluderet i undersøgelsen, er Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien og Polen. 

Stil & mode
Efterårsmode 

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020 

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Gummistøvler - cool og komfortable 

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Læs mere
Stil & mode
Shopping: Efterårsmode 2017  

Bare fordi vejret er kedeligt, behøver man jo ikke selv at være det. Pep efterårsgarderoben op med smukke, gyldne leopardprint. Her et skønt udvalg af nyheder hos annoncørerne fra blandt andet Lollys Laundry, Baum und Pferdgarten, Ganni og By Malene Birgers efterårs kollektioner.

Læs mere
Stil & mode
Libertine-Libertine SS2017 

Med deres forår/sommer kollektion 2017 præsenterer danske Libertine-Libertine et udvalg af smukke, feminine, stringente silhuetter. Her ses elegante, stilrene fortolkninger af klassikere, men også nye styles med udtryksfulde farver, mønstre og materialer.

Bemærk blandt andet kollektionens smukke,…

Læs mere
Stil & mode
MOS MOSH SS2017 

Siden 2010 har Mos Mosh opbygget og skabt et gedigent brand omkring deres jeans. I dag præsenterer brandet kollektioner, som foruden jeans også omfatter toppe og jakker, designet og udført med samme sans for suveræn pasform og god kvalitet, som Mos Mosh jeans er kendt for.

Her et kig på Mos Mosh…

Læs mere
Stil & mode
Nümph SS2017 

Forårets og sommerens kollektion fra Nümph er - som altid - casual, lækker og ligetil. Klædelige styles i sommerlette materialer med fine favematch, hvor fx laksefarve eller fersken møder beige.

Husk at bemærke den super lækre, og helt enkle, blå, ærmeløse blusekjole med stolpelukning og…

Læs mere
Stil & mode
Forårsfornemmelser fra Masai 

Super klædelig forår- og sommerkollektion fra Masai Clothing Company 2017. Kjoler og tunikaer over leggins eller trekvartlange bukser, afsluttet med en kort jakke eller løs og oversized cardigan. Let, blød og diskret luksus.

Læs mere
Stil & mode
Lollys Laundry 6 sommer musthaves 2017 

Let, afslappet og lækker bomehe til sommergarderoben. Lollys Laundry spring/summer 2017.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^