Kategori: Fars Dag

Idé til forkælelse på Fars Dag: Friske, lækre sandwich i madpakken 

Da Fars Dag altid fejres den 5. juni, falder den ofte på en dag midt i ugen. Så måske er en kærligt tilberedt madpakke en rar og betænksom overraskelse på dagen, hvor han et øjeblik kan lægge arbejdet til side, nyde maden og tanken om familien.

Fra det svenske bageri, Pågen, kommer her tre idéer til de lækreste sandwich: Sandwich med den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost, frisk basilikum og sortkværnet peber, sandwich med kyllingebryst paneret i en blanding af mandler, citronskal og chili og hjemmelavet pesto af rucula, parmesan og hvidløg, og en lun sandwich med skinke og smeltet ost, og dressing af mayonnaise, sennep og akaciehonning.

Sandwich med kylling og pesto

(4 stk.)

  • 2 kyllingebryster

Panering:

  • 100 g. mandler
  • Revet skal af en ½ økologisk citron
  • ½ rød, finthakket chili
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Solsikkeolie

Pesto:

  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • ¼ dl vand
  • 30 g parmesan
  • 1 bakke rucola (100 g.)
  • Havsalt og friskkværnet peber

Endvidere:

  • 4 stk. sandwichboller
  • 4 store tomater
  • Grøn salat (romaine, hjertesalat eller krølsalat)
  • 40 g ristede pinjekerner
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Blend mandlerne til de har samme konsistens som rasp. Rør citronskal, chili, salt og peber i.
  2. Vend kyllingebrysterne i mandelpaneringen. Steg dem i olie på en varm pande til de er flot gyldne på alle sider. Skru ned for varmen og steg dem helt færdige.
  3. Skyld og tør/slyng rucolasalaten. Blend dem med parmesan, hvidløg, vand og olie til en fin pesto og smag til med salt og peber.
  4. Skær tomaterne i både; fjern kerner og stilk, og skær dem i tynde strimler. Skyl og slyng salaten. Varm evt. brødene. Åbn dem, og smør pesto på begge sider. Læg salat og tomat nederst. Skær kyllingebrysterne i skiver og fordel dem over salaten.
  5. Drys med pinjekerner, salt og peber.
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^