Sandwich med kylling og pesto
(4 stk.)
- 2 kyllingebryster
Panering:
- 100 g. mandler
- Revet skal af en ½ økologisk citron
- ½ rød, finthakket chili
- Havsalt og friskkværnet peber
- Solsikkeolie
Pesto:
- 1 fed knust hvidløg
- 2 dl olivenolie
- ¼ dl vand
- 30 g parmesan
- 1 bakke rucola (100 g.)
- Havsalt og friskkværnet peber
Endvidere:
- 4 stk. sandwichboller
- 4 store tomater
- Grøn salat (romaine, hjertesalat eller krølsalat)
- 40 g ristede pinjekerner
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Blend mandlerne til de har samme konsistens som rasp. Rør citronskal, chili, salt og peber i.
- Vend kyllingebrysterne i mandelpaneringen. Steg dem i olie på en varm pande til de er flot gyldne på alle sider. Skru ned for varmen og steg dem helt færdige.
- Skyld og tør/slyng rucolasalaten. Blend dem med parmesan, hvidløg, vand og olie til en fin pesto og smag til med salt og peber.
- Skær tomaterne i både; fjern kerner og stilk, og skær dem i tynde strimler. Skyl og slyng salaten. Varm evt. brødene. Åbn dem, og smør pesto på begge sider. Læg salat og tomat nederst. Skær kyllingebrysterne i skiver og fordel dem over salaten.
- Drys med pinjekerner, salt og peber.