Kategorier: Kultur  -  Kulturnyheder

Bogforum 2022 - Så er der nedtælling til årets store litteraturoplevelse 

På fredag, den 4. november, slår Bogforum i Bella Center Copenhagen dørene op til en weekend i bøgernes verden. Med intet mindre end 300 programpunkter på festivalens store scener, og 800 arrangementer på forlagenes egne scener og stande, er der lagt op til rigtigt mange litterære oplevelser.

Litteraturmesse af internationalt format

Blandt Bogforums 450 inviterede forfattere, besøger udenlandske forfattere fra England, Frankrig, Holland, Island, Norge, Rusland, Schweiz, Spanien, Sverige, Tyskland, Ukraine og USA, den store messe. 

Oplev blandt andet den norske forfatter og journalist, Linn Ullmann, der er aktuel med den anmelderroste roman ’Pige, 1983’, den skandaleramte, tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, der fortæller om sin nye bog ’Spionchefen – Erindringer fra celle 18’, og franske Anne Berest, som i 2021 udgav sin gribende slægtsroman ’Postkortet’.

Særprogram med fokus på ukrainsk litteratur og kultur

I år har Bogforum sammensat et særligt program, der sætter fokus på Ukrainsk litteratur, kultur og den betydning krigen har for hele Europa. Her deltager blandt andet Lana Lux i samtale med Emma Holten, Jurij Andrukhovitj i samtale med Leif Davidsen og Katja Petrowskaja i samtale med Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Desuden medvirker journalist Flemming Rose, korrespondent Ulla Terkelsen, direktør for ’Tænketanken Europa’ Lykke Friis, journalist Rasmus Tantholdt og tv-vært Clement Kjersgaard.

Her kan man også opleve den ukrainske stjerneforfatter, Andrej Kurkov, i samtale med Carsten Jensen. Forfatteren, der både er blevet beskrevet som en moderne Bulgakov og en ukrainsk Murakami, fortæller om sin roman, Døden og en pingvin, og kaster lys over det land og den kultur, som lige nu hærges af krigens rædsler.

Krimilørdag med de store krimiforfattere

Er man krimifan, så er det oplagt at besøge Bogforum lørdag, for her er dagen dedikeret krimi og true crime med blandt andet Sara Blædel, Anna Grue, Katrine Engberg og Stefan Ahnhem. Har man lyst til rigtigt at fordybe sig i krimigenren, så kan købe billet til særarrangement lørdag aften, hvor man - udover middag og dejligt værelse på Hotel Bella Sky, også har adgang til et særarrangement med Sara Blædel og tidligere drabschef Ove Dahl.

Vild med klassikere?

Fredag, lørdag og søndag er der klassikersalon på balkonen, hvor forfattere og forskere gennemgår nogle af de store klassikeres værker: Marcel Proust, Aristoteles, Simone de Beauvoir, Thomas Pynchon og flere.


Store oplevelser for små bogorme

På messen bliver der naturligvis også kræset om børnene og deres interesse for bøger og kulturoplevelser. På årets Børnebogsforum er der lagt op til den helt store underholdning, når blandt andet Sebastian Klein, Thomas Skov, Manu Sareen, Sigurd Barrett, Kenneth Bøgh Andersen, Sabine Lemire og Gry Jexen stiller op. Her kan man også opleve Alfons Åberg-teater, Danmarksmesterskaberne i Harry Potter, YouTube-arrangement med Familien Münster og YouTuberne Flamesman1 og RobinSamse.

Børnene vil også være godt underholdt med spændende aktiviteter med Den Blå Planet, skattejagt med Rollespilsakademiet og fodboldaktiviteter med FCK + streetfodbold med de to store YouTube-fænomener Pannahouse og Jasseminho.

Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^